Platba přes mBank do Polska

23
21.2.12 16:34

Platba přes mbank do Polska-Prosím radu

Zdravím všechny.Potřebovala bych poradit.Nakoupila jsem pár věcí v polsku,které bych potřebovala zaplatit přes Mbank učet.Vůbec mi to nejde.Píše mi to špatné číslo uctu a že ho mám dat do formátu IBAN.Zjistila jsem že Polsku jsou upravené podmínky a že stačí pouze jejich číslo učtu.Zkoušela jsem platbu provest oběma prodávajícím ale ani jednou se mi to nepodařilo.Máte s tím někdo zkušenost,prosím?potřebuji to co nejdříve zaplatit.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5463
21.2.12 16:45

Jakákoliv zahraniční platba musí být zadaná ve formátu IBAN to ti napíše prodávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
21.2.12 16:50

Nevím jestli poradím, pracuji sice v bance, teď jsem na MD, IBAN je mezinárodní formát čísla účtu, do Polska bude začínat PL a dále několik čísel (16?). Určitě budeš potřebovat i SWIFT neboli BIC kód banky příjemce. Zkus infolinku tvé banky a určitě bych se informovala na poplatek, tyhle platby nejsou nejlevnější, ale opravdu netuším jak to má m-bank :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
21.2.12 17:06

Přes mBank zahraniční transakce nelze provádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.2.12 17:27
Zuzaa píše:

ale jde ;)
mam mBank a jdou ceske, zahranicni a SEPA platby, ale je to dost drahe.
ja na zahranicni platby pouzivam Fio, tam platim 2eura, mBank si dost pocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
21.2.12 19:19
Taminka píše:
Zuzaa píše:
ale jde ;)

Tak ještě předloi to nešlo, to jsem si ověřovala na zákaznické lince, potřebovala jsem platbu na Slovensko.
Tak se zlepšili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.2.12 20:40

Jsem si jista že u mbank platba jde.Ted se mi podařilo zadat jeden příkaz ale z druhým mám problém.Co se týče platby za příkaz tak jsem se nekolikrát dívala na sazebník mbank a pokud jsem se dobře dívala tak si bere 0,5 % z převedené částky.
Pro MisacekK:děkuji chyběla mi tam ta přípona PL.
Jinak je to teda hrůza na to že žijeme v te Evropské Unii:-)(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
21.2.12 22:09

Koukala jsem na sazebník zahraničních plateb. No, pěkné .. min. cca 300 a dále dle sumy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.2.12 08:47
Zuzaa píše:
Taminka píše:
Zuzaa píše:
ale jde ;)
Tak ještě předloi to nešlo, to jsem si ověřovala na zákaznické lince, potřebovala jsem platbu na Slovensko.
Tak se zlepšili ;)

ano neslo to, ale asi se to zavedlo, protoze moc lidi remcalo. Ale jak jsem psala, ja to nepouzivam, protoze ten poplatek je desny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.2.13 16:46

Ahoj, ráda bych obnovila diskusi.
Chci si koupit kontaktní čočky v tomto e-shopu http://www.oczkowo.pl/ v Polsku. Můžete mi někdo prosím polopaticky vysvětlit, jak zaplatím nákup z účtu u mbank?
Vím, že převod bude stát okolo 220kč, ale čočky vzjdou na polovinu, takže se to pořád dost vyplatí.
Hlavně nechápu, když platba je v polské měně, jestli to mám prostě přepočítat a v korunách zaplatit? Ptám se trochu natvrdle, ale loni jsme čočky z tohohle eshopu objednávala, platila jsem přes kamarádku, z mbank to ještě nešlo, ona říkala, že to mávyzkoušené a mně pak chodily dopisy v Polštině, ať doplatím nějakou směšnou částku, ovšem opět z poplatkem za převod do zahraničí. Než jsem našla sílu to vyřizovat, volal nějaký pán - čech, že s nimi obchoduje a ať mu pošlu 70Kč a že to za mě doplatí.
Tak to letos statečně chci zkusit znovu a proím o radu a instrukce někoho, kdo jste v tom zběhlí. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
27.2.13 16:51

@šaka Do zahraničí peníze neposílám, ale v mBank, když dám „provést příkaz“, tak si u typu platebního příkazu zvolím „zahraniční převod“, potom vyplnit údaje a u částky zvolit měnu, kterou zasílám. Jak říkám, osobní zkušenost s tím nemám, ale když to mBank nabízí, tak to snad bude i fungovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
27.2.13 16:53

A není tam možnost platit přes paypal? To máš platbu zadarmo, zřízení účtu zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
27.2.13 17:28
@monika32 píše:
A není tam možnost platit přes paypal? To máš platbu zadarmo, zřízení účtu zadarmo

taky bych radeji doporucila PP nez platit pres mBanku, ta ma ty zahranicni platby celkem drahe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.2.13 17:36
@Taminka píše:
taky bych radeji doporucila PP nez platit pres mBanku, ta ma ty zahranicni platby celkem drahe.

Koukaly jsme na to se ségrou a tento obchod to podle nás nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
27.2.13 17:42
@šaka píše:
Koukaly jsme na to se ségrou a tento obchod to podle nás nemá.

aha…jinak ja teda pokud posilam zahranicni platbu, tak pres Fio, mam tam euro ucet, vse zdarma a poslani me stoji 2 eura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák