Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky od 1.4. mam zivnost, pri podani jsem zaplatila 1000kc. a ted mi prisla poukazka ze mam zaplatit 1677kc s papirem: rejstrik obchodu a zivnosti. To je normalni? okoli mi rika ze zaplatily jen 1000kc za zivnost a nic vic uz neplatily.
Vítej do světa podnikatelských nástrah, odteď už vždy ve střehu
Tohle je první úvodní test ostražitosti, normální šmejdská praktika, zkouší to posílat každému, kdo se nově zjeví v živnostenském rejstříku, tuším že i v obchodním. Takže zkontrolovat malé písmo a firmu, že to fakt není stát, ale normální firma na nebožáky, co se chytnou, zahodit, neřešit + nikdy neříkat do telefonu cizím lidem „ano“ ![]()
To je kravina, neplat to
klasika vychcanej smejd ![]()
Asi jakokdyby sis udělala v excelu tabulku firem, zveřejnila to na webu, a každé další poslala výzvu k platbě - zaplat, aby ses objevil v me tabulce ![]()
@Deňa1995 píše:
Ahoj holky od 1.4. mam zivnost, pri podani jsem zaplatila 1000kc. a ted mi prisla poukazka ze mam zaplatit 1677kc s papirem: rejstrik obchodu a zivnosti. To je normalni? okoli mi rika ze zaplatily jen 1000kc za zivnost a nic vic uz neplatily.
Ne, nic neplať. To je normální, že ti tohle dojde, posílají to každému, kdo si založí živnost. Jenom se z lidí snaží vytáhnout prachy ![]()
@Deňa1995 píše:
Vyfot to a ukaz nam, co na tebe zkouseji ![]()
@Deňa1995 zvykem si, odtedka ti bude i na adresu chodit pořád něco. Hlavně haldy charity kOpen Vánoc ![]()
@Cenarius píše:
@Deňa1995 zvykem si, odtedka ti bude i na adresu chodit pořád něco. Hlavně haldy charity kOpen Vánoc
Ovšem stokrát lepší ta charita. Té když druhý rok nepošleš nic, nebude ti vyhrožovat exekucí.
Ale to je nabídka zápisu do nějaké komerční databáze firem. Tohle přece není výzva, abys něco povinně zaplatila. Je to hned v první větě, ani člověk nemusí číst celý text… Takže jestli nechceš jejich nabídky využít, hod tohle do koše a neřeš to.
Je to podvodna firma, ted o ni ctu na internetu. Kdo si zalozi zivnost poslou mu tuhle vyzvu a pokud nezaplati do tydne poslou mu dalsi papir s vyssi castkou a vyhrozuji. Takze tak ![]()
Mohu se prosím optat
chci si zprovoznit sekáček u nas …kolik se teď plati když chcete podnikat a kolik se pak plati každý měsíc …dále mě zajímá zda má někdo zkušenost jsem na pracaku a když chci na živnost davaji něco na začátek určitě s nějakou podmínkou setkal se s tím někdo? Moc moc dekuju