Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím, poraďte „slepé“
.
Objevila jsem na internetových stránkách tchibo.cz krásné kožené zimní boty. Jsou „již“ nyní v e-shopu,ale nikde jsem neobjevila, od kdy platí akce v obchodech.
V tchibu jsem zatím nic nekoupila,ale už delší dobu sháním pěkné zimní botky za rozumnou cenu a tyhle mě opravdu uchvátily. Přes net je ale objednávat nechci, chci je vyzkoušet, osahat, prohlídnout
.
Většinou ty akce bývají v obchodech na jeden určitý týden. Ale už jsem párkrát viděla, že některé druhy zboží tam mají až do vyprodání zásob. V e-shopu je to vždycky týden předem, takže pokud jste viděla ty boty tento týden, tak v obchodě budou od pondělí 24.10.
Tak já často ty inzerované věci na e-shopu v obchodě pak neviděla. Už jsem několikrát u nich objednávala přes net a vždycky jsem teda byla spokojená.
to co je nyní v e-shopu od středy ( novinka ), tak by mělo být na prodejnách následující týden, někde od pondělí, někde od středy, měli to napsáno na stránkách, ale už je to delší dobu co jsem to hledala a teď už nevím přesně kde ![]()
Někde na stránce je mapy ČR a tam to ukazuje dle krajů, kde jsou prodejny a u prodejen se obvykle píše, kdy je nové zboží. To, co je na netu ve středu, je v samostatných Tchiboobchodech většinou v pondělí následujícího týdne, max. úterý. Pak mají ještě svoje regály v hypermarketech, a tam se to objevuje v rozmezí úterý odpolko-středa dopolko. Tam nemusí být vše, podle rozsahu regálu. Nejvíc toho je asi v Globusu, tam mají i uzamčenou vitrínu a pracovníka spec. pro Tchibo, co jsem si všimla. Jinak zboží tam pak putuje cca měsíc, postupně se odsouvá na kraj vytyčeného regálu. V Tchiboobchodech to je myslím i víc. Já teda od nich objednávám, když se nikam nedostanu, a vždycky ok, bez problémů lze vracet. Jen u bot bacha, mají nadhodnocené velikosti, čili 39 jejich odpovídá tak max. 38 běžné, čili brát o číslo větší!!!
Psala jsem ještě kamarádce, její maminka tam občas nakupuje (Olomouc - Globus), a ta právě psala,že je to jak kdy jak kdy.
Já pojedu do Billy, zkusím středu ráno,zda vůbec boty budou mít.
Danik, zrovna s Billou mám zkušenost, že zdaleka nemívají vše, ale zkusit to můžeš ![]()
a nejdou botky kdyžtak vrátit, kdyby neseděly? To by mělo jít, jen nevím jestli to platí i u akce ![]()
každopádně pokud sháníš zimní boty, zkus mrknout ještě co bude za slevové vouchery v listopadové mamince, 20% sice není moc, ale třeba zrovna u bot se to docela už vyplatí ![]()
Já mám letos vyhlídnuté dvoje, jenomže oboje strašlivě drahé, tak okolo nich zatím jen chodím, obdivuju a přemýšlím, jestli to za ně dát nebo ne
Ale asi jo, nikde jsem hezčí kozačky nenašla a vím, že to je investice na pár let, ne na sezonu.
Danik, klidně si boty objednej přes internet, pokud ti to nebudou sedět, dají se poslat zpět a vrátí Ti penízky ![]()