Platové tabulky - poradíte?

Anonymní
5.5.14 08:15

Platové tabulky - poradíte?

Dobré ráno,

prosím o radu ohledně zařazení do platové tabulky. Podle čeho se řadí atd. Mám nabídku učit na ZŠ. Praxi mám 7let. U posledního zaměstnavatele jsem byla zařazena do 11/3, ale je to 3roky zpátky. Od té doby jsem byla doma. Mám jen středoškolské vzdělání, ale studuji VŠ. Jak to bude s platem? Ráda bych věděla, zda se mi vyplatí nastoupit, nebo zůstat s malým doma, abych potom za hlídání nedala stejně jako vydělám. Děkuji.
Jde o citlivé údaje, prosím pochopte anonym, nemusí každý vědět kolik budu nebo nebudu brát :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3733
5.5.14 08:30

A studuješ obor co tam budeš učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
5.5.14 08:36

Tušim, že dnes už zalezi na rediteli, do jake skupiny te zaradi.ale rozhodne to nebude nizsi nez jedenactka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.14 08:37

@Vermion Jo, studuju to, co potřebuju abych mohla učit na 1.st. ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
25123
5.5.14 08:40

Ach jo, tak předně bud´ ráda, že po schválení nového zákona o pedagogických pracovnících jsi tu nabídku vůbec dostala, když máš jen střední školu - takže na tvým místě bych absolutně neřešila nějakej plat… já mám Bc. a dokud si nedodělám Ing. + DPS na čemž momentálně pracuju, tak mi na většině škol říkaj, že bohužel a že jsem předtím učila nikoho moc nezajímá…a nejsem sama…s tímto má zkušenost polovina lidí na našem DPSku..naštěstí mám na jedné škole místo slíbeno, tak to prostě musí vyjít 8)

jinak řadí se podle praxe a vzdělání…ředitel si to nemůže rozhodnout, jak ho napadne…ředitel může max. přidat navíc osobní ohodnocení…tady je nejnovější platová tabulka: http://www.msmt.cz/file/18473/

Příspěvek upraven 05.05.14 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2112
5.5.14 08:43

Tys byla v třetím stupni s tak malou praxí? Třetí stupeň je až od 12 let praxe :think:

Jinak bych se zeptala ředitele. Zeptat se, kolik budeš brát není ostuda. A rovnou se zeptej i na odměny. Ty z tabulky nevyčteš a můžou výši platu dost ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
5.5.14 08:52

Teda jeste kdyz jsem chodila ja na zs, tj. 8 let zpet, museli ucitele co meli jen stredni a i klidne 20let praxe odejit, kvuli nedostacujicimu vzdelani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.14 09:08

@enyf Já jsem z toho taky jelen. Jen jsem prostě koukla na výplatnici z dob, kdy jsem učila a mám tam 11/3. Jestli mi tam bývalá ředitelka započítala i práci před tím, to ale nebylo učení) :nevim: Zkrátka se v tom právě nevyznám a ráda bych věděla, jestli když teď nastoupím k jiné ředitelce, budu začínat na tom co jsem odešla, nebo budu zařazena jinak. Podle čeho a kde se bere ta praxe, jak si jí zjistí? Nebo se jedná o praxi u toho zaměstnavatele?

Tak myslíte rovnou se ředitelky na to zeptat?

• Citovat
  • Upravit
25123
5.5.14 09:12

Bere se pedagogická praxe..takže když mrkneš na tu tabulku měla bys na tom být podobně jako předtím :)

Příspěvek upraven 05.05.14 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.14 09:14

@Hadí ocásek Podle čeho se určuje ta 8, 9, 10, 11 atd… Proč myslíš, že níž než na 11 nepůjdu, když jdu k jiné ředitelce. Ona asi nebude vědět, ve které třídě jsem končila :think:.

• Citovat
  • Upravit
2112
5.5.14 09:18
@Anonymní píše:
@enyf Já jsem z toho taky jelen. Jen jsem prostě koukla na výplatnici z dob, kdy jsem učila a mám tam 11/3. Jestli mi tam bývalá ředitelka započítala i práci před tím, to ale nebylo učení) :nevim: Zkrátka se v tom právě nevyznám a ráda bych věděla, jestli když teď nastoupím k jiné ředitelce, budu začínat na tom co jsem odešla, nebo budu zařazena jinak. Podle čeho a kde se bere ta praxe, jak si jí zjistí? Nebo se jedná o praxi u toho zaměstnavatele?Tak myslíte rovnou se ředitelky na to zeptat?

Všechno předchozí zaměstnání se počítá.

Já když nastoupila do zaměstnání, tak sem se teda zeptala, kolik budu brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.5.14 09:26

Ty třídy 8,9,10,11 atd…se určují podle vzdělání, ty stupně podle praxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.14 09:30

@enyf Na tohle je školství dost specifické. Tam dostaneš platový výměr až když měsíc pracuješ a dost často se všichni ve školství tváří, že je to poslání (což já tedy cítím také tak) ale že by to klidně dělali zadarmo a podepsat pro ně nevýhodnou smlouvu, to je prostě povinnost, třeba na konci šk. roku.

No a ještě jsem zjistila, že je jedna tabulka pro ty kvalifikované a jedna pro nekvalifikované. Já budu nejspíš nekvalifikovaná. Stejně ale nevím jak se určí ta 8 nebo 11 nebo co to je? Praxi tedy už chápu, bere se co má člověk odpracováno (to je divné, že třeba ani ne ve školství)

• Citovat
  • Upravit
25123
5.5.14 09:37

Praxe se bere pouze pedagogická! kdyby se brala všechna, tak jsem před těmi cca 3 lety neměla stupeň jedna ale nejmíň tři, jelikož pracuju od r.1998…ted´ jsem během rodičovské učila 3 měsíce jako záskok za nemoc a měla jsem už stupeň 2, jelikož se mi tam napočítalo to, co jsem odučila před MD…ale je možné že někde pan ředitel/ka vezme v úvahu všechnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.14 09:41

@brumdinka já jsem podle těch tabulek právě vůbec nepochopila tu 3praxi co jsem měla já:think: Na a tedy ještě jsem tady jsem zjistila, že pokud nemám ještě dodělanou VŠ, tak dle mé logiky nejsem kvalifikovaná, takže bych měla spadat do tabulky č. 6. ne do klasické tabulky :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat