Plavání s batoletem, já neplavec

84
20.3.16 10:18

Plavání s batoletem, já neplavec

Moc bych chtěla s malým (16 měsíců) chodit na plavání. Líbí se mi jak se miminka potápí.
Já jsem neplavec a proto bych chtěla aby se malý nebál vody jako já. Jak to funguje na kurzech? Musím se taky potápět? Hlavu pod vodu nedám…Nebo je lepší nějaká kniha? Nechci dát peníze za kurz aby propadl. Kury bych navštěvovala v Jihlavě nebo Havl. Brodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
20.3.16 10:23

@PufinkaS co vím, tak ve všech kurzech to je tak, že rodič je s dítětem ve vodě, kde jí je tak po pas a opravdu není nutné, aby rodič plaval. My jsme v bazénku chodili a plavat tam stejně ani pomalu nešlo, hlavu potápět není potřeba. Jinak někdy je ten problém, že pokud dítě vycítí tvůj strach, tak se bude vody bát. Takhle to měla kamarádka, ona se vody bála a malá ji automaticky v kurzu ječela jak siréna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.3.16 10:24

@PufinkaS Ty nemusíš nic, vždyť je tam vody max po prsa, malého nosíš atd. :think: určitě to vyzkoušej, Ty se nemáš čeho bát. Jinak se může stát, že to dítku nebude sedět, to neuděláš nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
20.3.16 10:30

@PufinkaS Zeptej se, tam kam chceš na kurz chodit. U nás se třeba potápí maminky i s detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.3.16 10:31

Nemusíš nic. Jsi dospělá, nikdo Tě nemůže do ničeho nutit. Na plavání kojenců/batolat jsme chodili se starším synem a rodiče se potápěli pouze v době, kdy byl na bazéně přítomný fotograf a vznikaly tak tedy fotky i s rodičem pod vodou. Ovšem kdo se potopit neuměl, nebo nechtěl, tak se prostě nepotápěl ani u focení. Žádný problém. Jinak můj muž se před synovým plaváním nikdy nepotopil a na první focení jsem s ním šla já (já závodně plavala). Všechny další už se ale překonal a se synem se potopil, motivace byla zřejmě velká. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
20.3.16 10:31

@PufinkaS Ahoj,
holky nade mnou mají pravdu, až na jednu věc - jak si vysoká? Já mám 153cm, plaval jsem s malým ve řech rúzných bazénech a v jednom mám vodu po bradu, takže když malýho zvedám, jdeme dokola bazénu a tak, tak poskakuju na špičkách a občas i trochu plavu. Pokud si průměrně či nadprůměrně vysoká, tak to bude ve všech bazénech fuk, ale pokud si malá jako já, tak by to sice taky všude šlo, ale v některých bazénech extrémně nepohodlně. Skontroluj si hloubku, ať Ti není víc jak po ramena. Pokud jde o potápění s dítětem, závisí od instruktorky / metody - plave se různě, každý má svoji metodu (některé jsou tedy podle mně pro děti děsné, ale to je fuk), tak si ověř, jak se potápí - někde tvrdí, žepotápět jen s rodičem, jinde se to nedělá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.3.16 10:32

Chodíme do bazénu, já stojím a malého mám na ruce nebo se snažím aby šlapal vodu. Má rukávky a v žádném případě ho nepouštím. Viděla jsem vida kde se miminka i maminky potápí.
Co se dítě na kurzu naučí? Myslela jsem, že se dítě naučí dítě víc než jen cákat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.3.16 10:45

@PufinkaS Naše dítě se učilo samozřejmě potápět (tzv. abecedu potápění), prvky sebezáchrany: orientace na vodě a pod vodou, udržet se na hladině, dostat se ke břehu a vyškrábat se na něj, ručkovat po okraji bazénu, základy plaveckých stylů: rozkopat nohy v polohách na břiše i na zádech, skákat šipku, hrálo se spoustu her. Do toho 1,5 roku roku to bylo opravdu jen takové cákání a hraní, pak už to bylo akčnejší. Chodili jsme se synem od 7 měsíců do 2,5 let, pak jsme museli přestat kvůli mladšímu dítěti a znovu plavat začal syn teď ve 4,5 letech už sám přímo v plavecké škole. Po měsíci nám ho přeřadili do výkonnostně lepší skupiny mezi mnohem starší a větší děti, trenéři si ho chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.3.16 10:47

@PufinkaS Ahoj, my chodíme v Jihlavě do clubu Orca, mají slanou vodu. Je to celkem malý bazén, vody tak po pas. Syn začal v 9m. Potápíme se hodně i s dětmi. Ze začátku jim právě ukazuješ, že to nic není. Ale nutit Tě nikdo nebude. Taky tam je maminka, která se nepotápí. Za ní to dělá tatínek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16414
20.3.16 11:26

@PufinkaS Chodila jsem s detmi do nekolika kurzu a nikdy nevyzadovali po rodicich se potapet a vetsina to nedela. Ale kdyz se s ditetem potapi, oba si hodinu mnohem vice uziji. Dalsi vec je, ze pokud dite neni zvykle oplachovat oblicej vodou (treba vylit kelimek pres oblicej), tak bude par lekci prochazet „zvykanim“, aby pri kontaktu obliceje s vodou umelo automaticky zadrzet dech. Cim starsi dite, tim dele to trva. A to nelze zvladnout, pokud je rodic sam v nepohode a neni si ve vode jisty. A nakonec potopit dite a poslat ho pod vodou dva metry k instruktorce, to chce velkou odvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
20.3.16 11:48

@PufinkaS u nás se potápěli i rodiče. A to i tak, že nejdřív se potápěli rodiče a až potom děti. Prý to mají vyzkoušené, děti musí vidět, že rodiče jsou v pohodě, že taky strčí hlavu pod vodu. Taky se dělali různá cvičení - foukalo se před dětmi do vody, dělaly se bublinky atd. Ono pokud se bojíš namočit obličej, tak zvaž, jestli vydržíš v klidu a smát se, když ti dítě cákne do vodu do obličeje. A jestli ho dokážeš ponořit, když sama se potopit neumíš :think: Dítě z tebe musí cítit jistotu a ne strach. Potom nás tam učili různé způsoby, jak dítě ve vodě držet - na břiše, na zádech. Dělalo se různé cvičení z říkankama, mělo to pro děti efekt i posilovací. Víceméně to potápění bylo takové okrajové a šlo se na to postupně. Já tedy chodila jen pro miminka, potom to dcera začala a já otěhotněla, tak jsem se na to vyprdla. S mladší jsem nechodila nikam a na rozdíl od starší se umí potápět v pohodě. Víceméně kurz není nutný, já zas tak pozitivních efektů nezaznamenala. Spíš těch negativních - časté rýmy. Navíc k tomu bohužel jen málo maminek děti před vstupem do bazénu opravdu omylo vodou a mýdlem :zed: :cert: Proto už jsem to s druhou neabsolvovala.
Osobně bych tyhle svoje otázka řešila přímo s instruktorkou. Pokud za něco stojí, tak ti poradí ;)
Jinak do bazénu doporučuji plavecký pásek a k tomu rukávky. Mladší s tím v roce a čtvrt plavala v klidu sama a strašně jí to bavilo ;) Další rok už jí stačil jen pásek nebo jen rukávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.3.16 20:38

Kurz se jmenuje Plavání s kojencem? Tak asi plavou a potápějí se i rodiče. U nás máme brýle a jdeme pod vodu. Proplouváme obručí nebo jí hodí do vody a já na ní čekám pod vodou, spadla lžička do kafíčka a potopíme se pod vodu obě. Není v okolí někdo kdo by to zvládl? Babička, tatínek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
22.3.16 17:47

@bublinek bohužel nikdo zaskočit nemůže nikdo z rodiny do bazénu nechodí a tatínek s námi není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.3.16 19:26
@PufinkaS píše:
@bublinek bohužel nikdo zaskočit nemůže nikdo z rodiny do bazénu nechodí a tatínek s námi není… :nevim:

tak to tedy jedině vyjednat s lektorkou, protože jak psaly holky, pokud z tebe dítko ucítí strach, bude se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
22.3.16 19:43

@PufinkaS ale rozhodně neplatí, že se potápí vždy i rodiče, závisí od metody té lektorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí