Plesnivý odšťavňovač

3946
12.9.13 08:52

plesnivý odšťavňovač

Ahoj, dnes jsem zjistila, že nám v kuchyni stojí několik dní zapomenutý nemytý odšťavňovač. Byl plný plísně. Jak nejúčiněji tento spotřebič vyčistit? Plíseň jsem odstranila horkou vodou a máčím v octu. Stačí to nebo mám odšťavňovač vyhodit? Při mytí jsem zapomněla použít rukavice, jak ochránit ruce, mám si je umýt v octové vodě taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10623
12.9.13 09:12

V nejaky diskuzi tady radily holky omyt savem a poradne oplachnout. Ruce bych vzala klidne nejakou dezinfekci nebo dez. mydlem a namazala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.9.13 09:13

Myslíš jako že ti ta plíseň sežere ruce :mrgreen: :mrgreen: Pořádně omýt, namočit do octové vody, opět omýt horkou vodou s jarem a šlus. A příště takové věci mýt hned po používání :lol: :lol: Nebo jestli nevíš co s prachama, tak vyhoď a kup novej, ale zas bych to tak neprožívala a to jsem docela velká citlivka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.9.13 12:27

Zkusila bych ocet, nebo to zminovane savo. Pripadne nechat postat s tabletami pro studenou desinfekci - jestli mas doma takove na sterilizaci kojo flasek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
27.4.18 08:50

zašlé plasty odšťavňovače

Ahoj holky, nemám teda problém jako původní zakladatelka, protože odšťavňovač myju ihned po každém použití. Ale za ten rok, co ho mám a používám téměř denně, tak ačkoli myju saponátem a kartáčkem, na plastech a sítku jsou usazeniny od šťávy (mrkev, červená řepa - nejhorší). Máte nějaký tip, jak to vyčistit ekologicky? Našla jsem na netu, že to někdo čistí savem, fuj, to nechci. Spíš něco jako ocet, kys. citronová, jedlé soda, v jakém poměru…
Díky za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.4.18 09:01
@Anys29 píše:
Ahoj holky, nemám teda problém jako původní zakladatelka, protože odšťavňovač myju ihned po každém použití. Ale za ten rok, co ho mám a používám téměř denně, tak ačkoli myju saponátem a kartáčkem, na plastech a sítku jsou usazeniny od šťávy (mrkev, červená řepa - nejhorší). Máte nějaký tip, jak to vyčistit ekologicky? Našla jsem na netu, že to někdo čistí savem, fuj, to nechci. Spíš něco jako ocet, kys. citronová, jedlé soda, v jakém poměru…
Díky za tipy :kytka:

Jo, mám to samé a taky uvítám radu. Největší potvora na tohle je mrkev.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
27.4.18 09:08

@Evulina Mrkev a řepa a tu dělám fakt skoro denně. Ještě jsem někde vyčetla hydroxid sodný, ale to je fakt žíravina, ble :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.4.18 09:34

Pokud to plasty přežijou, jako že by měly, tak bych čistila parním čistučem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný