Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,mám takovou malou prosbičku
Jelikož jsem doma na rizikovém těhotenství a své drobátko s velkou nedočkavostí očekávám,ty dny mi vůbec neutíkají.A tak jsem vás chtěla poprosit zda nejste některá z vás šikulka v pletení a nedala mi návod na pletené dětské ponožky.Jsem teprve začátečnice a nemám kde hledat.Tak vám moc všem děkuji a pozdravujte svoje mimíska
Paulinka
Ahoj Paulinko!!!
Podívej se na www.rucniprace.cz a snad tam něco najdeš. Já teda umím uplést ponožky jen na dvou jehlicích, ale bohužel Ti to neumím vysvětlit psanou formou. Ale určitě se tu najdou zdatnější pletařky, které Ti to vysvětlí.
Katka
Ahoj Paulinko, mám tu před sebou sešit, co kdysi odebírala moje mamča, mimochodem nadšenec co se týče pletení. Zrovna minulý týden jsem to ofocovala kamarádce, je to návod na ponožky na dvou jehlicích.
Jestli to budeš chtít opsat, tak napiš sem nebo na mail. ![]()
Hezký den.
Ája
Ahoj Smailinko,to by jsi byla moc hodná kdyby jsi mi to nějak opsala
Tady je moje emailová adresa:pajapol@seznam.cz
Předem moc děkuji
Ahoj
Preposilam navody na ponozky a backurky, jsou od Verci a nasla bys je v Denicku ocekavani zimnich miminek 2005 c.8. Ja jsem pletla ty ponozky na jehlicich c. 3.5 a udelala jsem je mensi, zacala jsem jen na 26 oci, podle predpisu nize mi vysly hodne velike. Jinak jsem se drzela popisu. Je to velmi jednoduche, i kdyz to vypada podle predpisu trosku slozite. Jinak ponozky jsou na fotce v galerii Denicek maminek v zahranici.
Nejednoduché návody na jednoduché ponožky a bačkorky:
2)Bačkůrky - začneme na 48 ok a vzorem 1oko hl./1 obr. upleteme 30 řad, pak přepleteme po 12 okách na 4 jehlice a pleteme v řadách dokola 4 řady líc hl., rub obr. Začneme plést po 12 okách nárt (šev je v zadní části nad patou). Pokračujeme na 12 okách 14 řad. Pak nabereme 13 ok z boční strany nártu a přepleteme 12 ok z jehlice, opakujeme 1×. Na jehlicích máme 12 - 25 - 12 - 25 (74 ok), dále pleteme v řadách dokola: 4 řady obr., 3 hl, 4 obr. a pokračujeme hl.Chodidlo tvarujeme tak, že spleteme v každé 2 řadě 2 oka na konci každé jehlice. Když zbývají na patě a špčce 2 a 3 oka, spleteme 3 oka dohromady a dále pak splétáme oka z bočních jehlic až všechna uzavřeme.
Hodne stesti,
Bara
Díky moc Malto a do deníčku se juknu.Ještě jsem tam nestihla zabrouzdat.
Měj se Paulinka
Ahoj,
Baru - já vim že ty návody jsou dost složitě popsaný, ale když já prostě upletu, ale popsat nedovedu. Jinak je pletu na 2 jehlicích z vlny Batole nebo z pletací příze, což taky dost ovlivní velikost.