Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych své dítě v žádném případě nenechala spát někde, kde je plíseň proboha. za nějaký čas se může rozšířit. Ať se ji prarodiče koukají zbavit. Pokud chtějí vidět své vnouče, musí proto něco udělat…
Ne, nenechala bych tam spát miminko, ať přijedou oni k vám,
smutné je, že jim nevadí žít v nebezpečném prostředí, a možná si tím významně zkrátit život -
pokud na řešení nemají dost fyzických sil nebo peněz, nemohli byste jim s tím pomoci?
@Anonymní píše: Více
tak ono se mu asi akutně nic nestane, ale opakovaný styk s plísněmi je rakovinotorný, také může být spouštěč astmatických potíží a určitě spousta jiných nemocí, nejsem zdravotník, ale plísně jsou hodně špatné
Nespala bych tam sama, natož s miminkem. A to nejsem nějaká citlivka. Ale plíseň fakt ne.
Nespala bych tam (ale asi to znamená celkově nejezdit tam), měla bych z toho blbý pocit.
Ale zase bych nevyšilovala z toho, že už tam dvakrát spalo - do styku s karcinogeny přijde ještě mockrát. V prostředí, kde je plíseň, se člověk může pohybovat, aniž by to vůbec věděl.
Tak zas bych z toho nedělala takové drama. Předpokládám, že tam rodiče nemají černou chlupatou plíseň přes celou stěnu, aby to reálné ublížilo během dvou návštěv. Pokud ano, nespala bych tam. Pokud mají někde vlhký flíček na zdi, což má bohužel přes zimu kde kdo, ať se snaží, jak chce, tak se vám nic nestane. On boj s plísní ve starém domě není vůbec jednoduchý.
Tolik bych to nehrotila.
Kupte na příští návštěvu savo na plísně (nebo jiný přípravek ve spreji), postříkejte zeď a ono to do několika hodin ustoupí (v domě máme též plísně v zimě a malé miminko, děláme to takto).
Ahoj, prosím nevíte, zda ublíží miminku, když jednou měsíčně spí 1-2 noci v místnosti, kde se vyskytuje plíseň?
Bohužel rodiče mají starý barák, kde se plíseň vyskytuje a upřímně to moc neřeší, což mě štve. Ale zase chci aby vnouče viděli, tudíž tam vždy tak jednou měsíčně jedeme. Jsem z toho zoufalá.