Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry vecer! Potrebovala bych poradit mesic bydlime v novem byte mame vsechno nove a vcera jsme nasla pod novou matraci plisen povlak od matrace jsem vyprala ale jak to vypada matrace smrdi zatuchlinou jak se ted mam zbavit toho smradu.Je to cele, navlhle susila jsem to ale nic zas eje to navlhle
… teď se dívám, že jsi to usušila a navlhlo to znovu ![]()
A jaký máte rošt pod matracemi?
No bude to asi rostem je cely takovy pevny zitra jdeme pro novy ale co ted stim zapachem jak dat pryc
Zkusila bych dát ceresit pod postel, pohlcuje to i zápach i vlhkost ![]()
Tak zkus nejaky ten sprej na odstranovani zapachu z textilii.
Jinak jakou mas matraci? Vsechny ty penove {molitanove} trpi na to, kdyz neni jednak rost a jednak odvetravani. Nemel by byt pod posteli zadny suflik a tak.
Rošt je důležitý, my máme poschoďovou pro děti a u matrace bylo psané-nepoužívat plnou desku. Jinak pokud máte novostavbu a máte dokonalé zateplení jste jak ve skleníku. Nám stojí 4 roky a pořád musíme větrat, orosená okna až do plesniva ![]()
Tak pokud je v místnosti vlhko tak to bude smrdět a plesnivět furt a že by to bylo roštem? dostane se pod postel vzduch? a zápach jedině dát do čistírny do pračky to těžko narveš jinak pomáhá ocet ![]()
Co posypat sodou?
nebooo umýt slabým roztokem octa a dát větrat? ![]()
Ahojky,
také jsem řešila podobný problém. Matrace molitanová s povlakem. U nás byl naštěstí chycený pouze ten povlak + malé místo na samotném molitanu. Takže povlak jsem nejdříve postříkala savem proti plísni a až se skvrny vybělily, tak vyprala. Myslím, že jsem trochu sava i přidala do praní. Povlaky jsou zase bílé, bez plísně a nesmrdí. Na té matraci jsem to malé místo také postříkala savem. Plesnivý rošt jsme nahradily novým. Od té doby - je to cca 3 měsíce, se už plíseň znovu nezačala tvořit.
U nás bylo zplesnivění způsobené přechodně větší vlhkostí v místnosti a tím, že syn měl zlomenou klíční kost a v posteli trávil více času. Jinak nezáleží, jestli je rošt pevný anebo pružný. Ale musí to být opravdu rošt - tj. s mezerami. Nesmí být pod matrací deska.
Tak ať se ti to podaří brzo zlikvidovat! Pro mě to byl také šok, když jsem na to přišla.
Teda já utrpěla šok. Spali jsme teď v zimě na matracích na zemi (postel nám byla malá, už kupujeme větší:) ) No a teď jsem zjistila, že ty matrace zespodu normálně zplesnivěly! I ten molitan. Tak jsem ty povlaky svlékla (jsou to matrace z ikei), postříkala savem na plísně a ještě polila něčím podobným na plísně a bělení a strčila je na 3-hodinový program do pračky. Teď jsem je vytáhla a jsou krásně bílé bez plísní, ale doufám, že se už neobjeví!! Kupujeme novou postel s těmi děrovanými rošty.
Tu molitanovou matraci jsem taky postříkala savem, trochu změnila barvu do žluta, ale plísně už nevidím. Teď to suším a jsem zvědavá, jestli to bude smrdět tím Savem
noví matrace se nám kupuvat nechtěji, koupili bysme si ty stejné..
Ahoj, taky se mi udělala plíseň pod matraci. Chci se zeptat, opravdu stačí tu matraci postříkat jen Savem na plísně?? Já matraci umyla desinfekcí a jen lehce nastříkala Savem, ale stále cítím plíseň.
Bojím se že i přesto když se pořádně vystříká matrace Savem je ta plíseň hluboko v matraci. Čekám miminko a nechci ohrozit jak moje tak jeho draví. Není lepší koupit nové matrace? ![]()
Tak určitě je lepší koupit matrace nové! Já to zkusila s tím Savem a zabralo to, jsou jak nové a nesmrdí vůbec. Ale my chceme česem stejně asi jinou postel. Já to teda tím Savem postříkala jak nejvíc to šlo, nešetřila jsem a necítím nic, ani to Savo. Ale větrala jsem je asi 3 týdny na půdě.
Ahoj, matrace jsme šli koupit nové, já bych v tom nemohla už spát. Nemam možnost je nechat tak dlouho vyvětrat. Máme pod matracemi desky a ty nám nevětrali, proto se nám udělala ta plíseň. Ted tam jsou díry a už snad bude vše ok.
Děkuji
![]()