Plodný den a teplota

Anonymní
7.2.16 17:33

Plodny den a teplota

Ahoj zitra byhc měla mít kalendářně první plodný den, Teplotu si měřím už druhým měsícem a ovulace minulý měsíc nebyla( teplota nestoupla vys jak 36,7 a pak zas klesla takze nic) a navíc beru 16.den cyklu duphaston na upravu cyklu a od prvniho dne ms piju kontryhel. Zajimalo by mě jetli by měla už teplota být ráno vyšší když bych měla mít ten plodný den nebo jestli to zaznamená jen den ovulace?? asi 12 mám začít s duphastonem po dobu 10 dni a MS poslední byla 28.1. Miminko moc chceme tak snad se brzo dočkám :/ zaráží mě že jsem neměla ovulaci :( děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3074
7.2.16 17:36

Ahoj, teplota stoupá až po ovulaci. Ovu z grafu BT poznáš až potom, co proběhne. Pokud bys to chtěla vědět předem, je lepší si dělat ovulační testy. Duphaston ti teplotu může ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 17:41

@Majdina82 a myslíš že mi ji duphaston muze snizit??zajdu si asi zitra do lekarny a uvidim, nikdy jsem si jeste Ovulacni test nedelala, a je moznost vubec ze behem duphastonu otehotnim?? kdyz ho beru v ovulaci nebo po??

• Citovat
  • Upravit
19606
7.2.16 17:51

Duphaston se má brát až po ovulaci…jinak ji mít nebudeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 17:52

@Bobby já ani nevím kdy tu ovulaci mám :D :( mám si ji měřit tři měsíce a pak se uvidím a k tomu duphaston od 16 dne cyklu

• Citovat
  • Upravit
19606
7.2.16 18:05

Duphaston nasaď až po prokázané ovulaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 18:07

@Bobby bohužel nejsem dr. a ta mi ho dala od 16 dne cyklu

• Citovat
  • Upravit
19606
7.2.16 18:10

Tak budeš muset počkat…nebo si o tom promluvit s dr…takto ti k těhu nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
7.2.16 18:12

Přesně tak, Duphaston by se měl brát až po ovulaci. Mně to taky jednou napsala, že to mám brát od 16.DC, ale nevzala jsem to. Zjistila jsem, že ovu mám až 21. DC. Pokud ovu mít budeš, tak otěhotnět můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
7.2.16 19:40

Nejprve musis zjistit kdy a zda vubec ti probiha ovulace. Brat Duphaston 16DC je zbytecne pokud nevis kdy ti ovulace probiha. Me treba ovulace probiha vzdy 18-19DC nekdy dokonce az 20DC pak nasleduje 12dni lutealni faze a pak MS. Vysledovane to mam uz docela dlouho :mrgreen: :mrgreen:
Podle mereni BT poznas ze ovulace uz probehla ale nepoznas ze bude probihat. Muzes mereni BT doplnit delanim ovulacnich testu. Ja mivala ovulacni testy pozitivni vzdy kolem 16-17DC a potom do dvou dnu prisla ovulace.

Teplota muze stacit byt maximalne 36.7C pokud se ti teplota pred ovulaci pohybuje kolem 36.1-36.2… v den ovulace by mela teptota klesnou a po ni by mela prudce vzrust a drzet se nahore. Neni pravidlo ze musi byt teplota pres 37 zalezi jake mivas teploty normalne. Nekdo miva pred ovulaci 36.5 a nekdo klidne 35.9. To je strasne individualni.
prikladam prilohy tri grafu, ten treti je kdy doslo k tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
8.2.16 11:19

Ahoj, asi bych byt Tebou brnkla doktorce a overila si ten 16.den. Ono vetsina ma ovulaci kolem toho 14.dne, takze je pro ne Duphaston 16.den ok. Ja mam ale treba ovulaci (prokazanou, merim bt a byla jsem parkrat i na ultrazvuku u doktora) az 19.den, takze vzit si 16.den Duphaston, tak se ovulace nedockam.

U grafu bazalni teploty neni dulezite, jestli ti teplota stoupne pres 36,7 nebo ne. Kazda mame hodnotu pred a poovulacnich teplot jinak, nekdo se po ovulaci dostane i pres 37 stupnu, jina ma teplotu po ovulaci tak tak pres 36,6. Dulezite je, aby vzestup teplot v grafu vypadal treba jako ti tu ukazala @aknah31.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.21 14:55

Ahojky dámy, snažilky, těhulky a zkušené :-)
Já mám k vám prosbu. Snažíme se o miminko už asi 2 roky. Mám nepravidelnou menstruaci. Vím, že se nemám dívat na kalkulačky plodnosti - sama vidím, že mi každá ukazuje jiný den ovulace. Každopádně jak si plodný den s nepravidelnou periodou mohu vypočítat?
Jedna mi ukazuje plodný den 9.1. další až 11.1.achjo :-( připadám si jak tupec..
Jsem cca týden po styku a od vcera mám píchání v levé straně podbřišku. 11.1.a včera jsem měla jemně růžový výtok, včera večer už nic. Dnes mam výtok snetle bílý řidší. Vím, že je na vše brzo - ovulační testy mám také negativní a na těhotenský je ještě brzy. MS mám dostat 23.1. ( menstruační kalendář podle aplikace mi sedí skoro vždy - až na treba jeden den zpoždění kdy mi kalkulačka hlásí, že to mám doatat a dostanu to až druhý den. Katka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex