Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Potrebovala bych uklidnit a poradit. Vcera jsem byla na utz. Mela bych podle posledni MS byt v 6+1. Minuly tyden mi vyloucili mimodelozni. A jak vcera doktor koukal tam mi rekl ze plodove vejce ma 9mm, zloutkkvy vacek 1,5mm a do zpravy mi napsal ze embr.pol spolehlive nezobrazuji. Ja se zeptala na srdicko. Rekl ze ho nevidi, ale nezeptala jsem jsem se na embryo. Kdyz napsal ze embr.pol nezobrazuje, tak tam asi nebylo. Rikal ze jsem tak 5-6tt. Jak je to s embryem. Za poslednich 14 dni jsem na nervy lezela jsem s podezrenim na mimodelozni, potom zamlkle tehu ted tohle ![]()
@Gambo těhu je nejspíš mladší tak vydrž, na další ko už by něco být mohlo a mělo
, ty nervy znam ![]()
@Markéta80 píše:
@Gambo těhu je nejspíš mladší tak vydrž, na další ko už by něco být mohlo a mělo, ty nervy znam
Dalsi ko za 3 tydny. To nevydrzim
@Gambo jeste te par nervu asi ceka. Ted se nic delat neda jenom cekat. Drz se ![]()
@Gambo až za takovou dobu
, no uvidíš jestli yvdržíš. mě hnali vždy na ko po pár dnech. Zase když vydržíš tak to bude jasné, pokud by to bylo blbě tak bys možná do té doby potratila. nebo si zajdi v po na krev a ve středu, alespon uvidíš jak roste hcg ![]()
@Gambo záleží taky jaký má ultrazvuk. Pamatuju si, že mi v tomto těhotenství řekl, že vidí gestační + žloutkový váček bez embrya (byla jsem 6tt), další týden jsem jela na pohotovost se špiněním a tam mi na kvalitnějším utz dokonce potvrdili srdeční akci.
@Markéta80 píše:
@Gambo až za takovou dobu, no uvidíš jestli yvdržíš. mě hnali vždy na ko po pár dnech. Zase když vydržíš tak to bude jasné, pokud by to bylo blbě tak bys možná do té doby potratila. nebo si zajdi v po na krev a ve středu, alespon uvidíš jak roste hcg
Krev byla v sobotu 2200 hcg a vcera (5dni pozdeji) hcg pres 8400. U nas dela utz jiny doktor nez osetrujici. Chtela bych jit pristi tyden. Ale asi nemam duvod proc by me mel doktor poslat. Jen muj strach a to ho asi moc zajimat nebude…
@Gambo Zní to blbě, ale v tomto stádiu nejde nic ovlivnit. Co se má udržet, to se udrží:-( Doktoři sami většinou ani nevystavují těhotenské průkazky dřív jak po 12 týdnu těhotenství, protože do té doby se může stát cokoliv. Doktor tě nepotřebuje vidět co pár dnů a kontrolovat. Ty by ses měla snažit být v klidu, věřit svému tělu a miminku a tomu, že to dopadne tak, jak to dopadnout má.
To čekání na začátku je vždycky nejhorší. Já byla na utz v 5. týdnu, nebylo vidět vůbec nic, už jsem ani nedoufala, kontrola za týden, tam už byl nějaký flek, kontrola za dalších 14 dní, při vstupu do ordinace jsem se klepala jako osika no a bylo vidět embryo rovnou se srdíčkem!! Takže vydržet ![]()
@Mama11 píše:
To čekání na začátku je vždycky nejhorší. Já byla na utz v 5. týdnu, nebylo vidět vůbec nic, už jsem ani nedoufala, kontrola za týden, tam už byl nějaký flek, kontrola za dalších 14 dní, při vstupu do ordinace jsem se klepala jako osika no a bylo vidět embryo rovnou se srdíčkem!! Takže vydržet
V klidu se snazim byt i kdyz nekdy je to tezke. Taky si rikam ze za ty 3 tydny uz bych mohla byt 8-9 tt a uz by melo byt jasno.
@Gambo hcg roste pěkně, kolem 8000 jsme měla v 5tt
. ono je těžké na to nemysle, za 3 týdny už to bude jasné ![]()
Hlavně se nenervuj! Já byla na první KO v 6+0tt a měla jsem jen prázdný váček. Doktor mě naprosto v klidu objednal až za tři týdny. To už jsem měla embryo a krásně tlouklo srdíčko. Myslím že tím že doktor neplašil, nehrozil ukončením atd., jako se to často stává, mi ušetřil strašně moc (zbytečných)!!) nervů. Neboj, všechno bude v pořádku, určitě se mimi ukáže, ovulace mohla být posunutá tak jako u mě, měla jsem jí cca o týden později.
Držím palce a hlavně klid, to mimču pomůže nejvíc ![]()
@Kačta píše:
Hlavně se nenervuj! Já byla na první KO v 6+0tt a měla jsem jen prázdný váček. Doktor mě naprosto v klidu objednal až za tři týdny. To už jsem měla embryo a krásně tlouklo srdíčko. Myslím že tím že doktor neplašil, nehrozil ukončením atd., jako se to často stává, mi ušetřil strašně moc (zbytečných)!!) nervů. Neboj, všechno bude v pořádku, určitě se mimi ukáže, ovulace mohla být posunutá tak jako u mě, měla jsem jí cca o týden později.Držím palce a hlavně klid, to mimču pomůže nejvíc
Dekuji. Muj dr.kdyz udal utz tak v klidu rekl ko za 3 tydny. Neplasil nebo neco. Je rikal neco o krvaceni. Moc jsem ho neposlouchala spis jsem premyslela o tech 3 tydnech.
@Gambo právě resim to stejne
.. V utery jsem byla na druhém ultrazvuku a mám pořád prázdný váček bez zárodku a srdíčka. Dle poslední ms bych měla být 7tt, v uterý to bylo asi 6+5. Dle ultrazvuku jsem 5–6 tt. Váček ale od minule pěkně vyrostl. Vím, že ovu opožděná nebyla..Doktorka nám dává ještě týden. Mam strašný strach a nevím, co si myslet..v červenci jsem byla v 11tt na revizi po zamlklem tehu..už to psychicky moc nedávám.
@januliiiik píše:
@Gambo právě resim to stejne.. V utery jsem byla na druhém ultrazvuku a mám pořád prázdný váček bez zárodku a srdíčka. Dle poslední ms bych měla být 7tt, v uterý to bylo asi 6+5. Dle ultrazvuku jsem 5–6 tt. Váček ale od minule pěkně vyrostl. Vím, že ovu opožděná nebyla..Doktorka nám dává ještě týden. Mam strašný strach a nevím, co si myslet..v červenci jsem byla v 11tt na revizi po zamlklem tehu..už to psychicky moc nedávám.
Taky jsem si jista ovu. I kdyz v rozpeti 6 dni. A presne v te dobe byly dva styky. Ja mam zloutkovej vacek. Co ty?