Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mašinka21 taky jsem těhotná podruhé a i tak jsem Ted šla brzy, aby se vyloucilo mimoděložní..raději dřív, než aby se něco zanedbalo..
@Mašinka21 psala, že měla už jedno ZT a navíc ležela v nemocnici na podezření s mimoděložním…
Ahoj holky, stalo se mi neco podobnuo… Dle PM jsem byla 6+1 a doktor videl 9 mm gestacni vacek a ze je vse ok. Ja zacala byt nervozni protoze tu nektere pisi, jak uz vidi srdicko a ja ani miminko. Pozval me na kontrolu za 10 dnu a videl gestacni vacek 20 mm a patrny naznak zloutkoveho vacku a to u jsem si myslela ze je blby. Na dalsi kontrole jsem byla dle pm 8+6 a videl mimi 11 mm a
Otehotnela jsem o 14 dnu pozdeji a to asi 29 dc (takhle ze zacatku to dela hodne)
Chodila jsem do podoli na ulz kde delaji i screening a tedy dobra kvalita. Ted jsem 18 týden a vše ok
Nikdy proste nevis a zalezi na mnoha faktorech (kvalita ulz, kdy byla ovu, jak dlouho to miminku trva než se zavrta), obzvlast takhle ze zacatku je to o milimetrech… I kdyz se mi to lehce rika, tak zkuste byt v klidu
Preji at vamáa to vyjde ![]()
@vendidlo me Teda ted nebyl vidět ani ten náznak zloutkového váčku a to jsem byla 6+5 podle ms a i když si jsme jiste, že ovu později nebyla a víme, kdy byla, odpovídalo to podle ultrazvuku tak na 6tt a musím říct, že ultrazvuk mají opravdu kvalitní, ale kezbychom to měly, jako ty
![]()
@vendidlo píše:
Ahoj holky, stalo se mi neco podobnuo… Dle PM jsem byla 6+1 a doktor videl 9 mm gestacni vacek a ze je vse ok. Ja zacala byt nervozni protoze tu nektere pisi, jak uz vidi srdicko a ja ani miminko. Pozval me na kontrolu za 10 dnu a videl gestacni vacek 20 mm a patrny naznak zloutkoveho vacku a to u jsem si myslela ze je blby. Na dalsi kontrole jsem byla dle pm 8+6 a videl mimi 11 mm aOtehotnela jsem o 14 dnu pozdeji a to asi 29 dc (takhle ze zacatku to dela hodne)
Chodila jsem do podoli na ulz kde delaji i screening a tedy dobra kvalita. Ted jsem 18 týden a vše ok
Nikdy proste nevis a zalezi na mnoha faktorech (kvalita ulz, kdy byla ovu, jak dlouho to miminku trva než se zavrta), obzvlast takhle ze zacatku je to o milimetrech… I kdyz se mi to lehce rika, tak zkuste byt v klidu
Preji at vamáa to vyjde
Ja si sem skoro jist ovu. A styky v lednu byly jen dva. Takze ne im. Zloutkovy vacem mam 1,5mm nevim od kdy je videt embryjko. Jestli v tom rozmeru 1,5.m je to maly
Holky, jednou v nějaké diskuzi jedna holčina udělala shrnutí toho, co všechno vyčetla a myslím si, že to sedí.. tak třeba to někomu pomůže..
velikosti po týdnech:
4tt 3 mm
5tt 6 mm
6tt 14 mm
7tt 27 mm
8tt 29 mm
9tt 33 mm
NĚCO JE ŠPATNĚ KDYŽ:
Pokud je nakonec CRL s akcí, klesá riziko potratu z 50% na 5%.
Držím palce ![]()
Ozivuji diskuzi.. dnes jsem byla v nemocnici na utz, ma dr.ma dovolenou, plodove vejce je prazdne, jsem dle dr. v 7 tt, 3 dny lehce spinim. Na jare jsem podstoupila laparo+revizi - podezreni na mimodelozni, ve vysledku to bylo zamlkle. Mens.pak nebyly uplne pravidelne, ovu pri otehotneni take min. tyden posunuta. Primar me zene zitra rovnou na kyretaz. Chci se zeptat, zda byste sklopily hlavu a sly nebo mam odmitnout s tim, ze bych rada treba tyden pockala jestli se plod neobjevi?? Jsem z toho hodne spatna, dvakrat po sobe spatny konec… dekuji
@misusj určitě bych Počkala min ještě týden.. Neuvěřitelné ale kamarádce se ukazal pmid az 8+5tt taky ji hnali na revizi odmítla díky bohu.. Teď ji v postýlce leží měsíční chlapeček ![]()
Počkala bych..dle dr asi 7týd? to usoudil z čeho? kdy jsi měla naposledy MS?
@misusj Já bych rozhodně týden počkala, srdíčko nemusí být ještě tak brzy vidět, ale tomuhle úplně nerozumím…
@misusj pokud víš, že byla ovulace později, ještě být plod vidět nemusí, na kyretáž bych nešla.
A co hcg??? Pokud znáš nějakou hodnotu, dala by se porovnat s novými cisly a je jasno. Pokud by nestoupalo, ale klesalo, tak víš ze jit.
Dekuji. 7 tyden ukazuje pry ultrazvuk. Udajne i plod. vejce tomu velikostne odpovida. Dle mens by to bylo dyl, ale to je u me zavadejici.. Hcg byla min. tyden 70 000, proto ma dr. rekla pockat. Kdybych nezacala krvacet, tak jsem dnes nikam nesla.. Necham si tam rano nabrat krev a podle toho se asi rozhodnu