Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
rozmary píše:
aha,takže vložka evidentně stačit nebudeA s čím jste se teda vystlaly?
Teď si ale opravdu připadám jako uplnej pitomec
Před porodem jsem měla v posteli nepropustný chránič matrace
Po prvním proudu jsem měla vložku a stačila, dojela jsem i do porodnice suchou nohou
Zbytek plodovky odtekl na příjmu, když mě vyšetřoval MUDr.
Pro jistotu si dej do auta třeba podložku na přebalování mimin nebo ten ručník, kdyby to teklo moc ![]()
U prvního jsem slišela takove lupnutí a když jsem se postavila tak toho bylo tolik jak když vyliješ kyblík a manžel mi musel v porodnici pomahat vyměnovat vložky jak moc to teklo.A při druhem to byl jen takoví čurek ale to určitě poznaš neni to jako by si čurala
Je to strašně individuální - může se jednat jak o velký nezaměnitelný proud, tak i drobounké úniky, které se dají splést s výtokem …
U prvního syna bylo právě to charakteristické lupnutí a asi kýbl vody, to se rozhodně splést nedalo. Teklo to pořád, nestačil ani ručník mezi nohama v autě …
U druhého syna jsem si sedla na postel a cítila jenom vlhko, jako větší výtok nebo únik moči. Když se to stalo asi po 4. za hodinu, tak jsem zpozorněla a řešila, jestli by to mohla být voda (do termínu bylo ještě daleko). Pak voda postupně unikala celou noc, opravdu jenom maličko - většinou při prudším pohybu.
Martina
rozmary píše:
aha,takže vložka evidentně stačit nebudeA s čím jste se teda vystlaly?
Teď si ale opravdu připadám jako uplnej pitomec
Večer jsem dodělala s manželem přebalovák, šla jsem se vykoupat, a když jsem si lehala, tak jsem cítila lupnutí (nic nepříjemného, prasknutí balonku
) a voda tekla a tekla a tekla…já lítala s manželem po bytě, hledala jsem, čím to zachytit a nakonec jsem vlezla do vany
Manžel volal mému tátovi (manžel neřídí), že praskla voda. Táta se zeptal kde?(no chlapi
).....nakonec pochopil, a já stále s tekoucí vodou a ručníkem mezi nohama scházela 3patra k autu. V porodnici mi tekla voda ještě půl hodiny, takže celkem 45minut mi odtékala
Doma prý byla katastrofa - postel, podlahy, schody i auto…ale za to, že máme Kubíčka to stálo ![]()
Takže prasklou plodovou vodu poznáš ![]()
Taky jsem slyšela lupnutí (to bylo 10.45jednoho dne)a měla pocit, že čůrám, letěla jsem na wc a nešlo to zastavit (už jsem v tu dobu byla v porodnici). Tak jsem letěla za sestrou a ta zjišťovala, jestli to plodovka je, a ona byla. A rodila jsem nakonec až další den před 9.hod večer. Takže taky nějakých 35 hodin od prasknutí vody. A voda odtékala pořád a vložka mi teda nestačila, že jsem jich za tu dobu spotřebovala.....???Jsem se divila, kde se to pořád bere!!!
Tak já jsem zrovna ležela u televize a slyšela jsem jakoby někdo odšpuntoval víno
a k tomu jsem cítila lupnutí v podbřišku a pak už to jelo, zastavit se to nedalo…běhala jsem s ručníkem mezi nohama po bytě a hledala ještě nějaké věci do porodky.
Ale těch ručníků padlo asi 5 než mi došlo, že je lepší si sednout na záchod a nechat alespoň tu největší vlnu odtéct ![]()
U mě to bylo tak, že jsem byla v porodnici u příjmu a jak jsem vstala ze židle, tak prostě ze mě plodovka…byla to teda nálož…přirovnala bych to asi k tomu jako, když máš napuštěný balónek vodou a praskneš ho…prostě nekontrolovatelný tok vody…určitě se to nedalo V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ zadržet!
Jo a měla jsem jí narůžovělou od krvě, ale to je prý úplně v pořádku ![]()
Ahoj,ja teda zadne lupnuti necitila a to mi praskla voda 2krat.Poznas to.U prvniho ditete jsme vstala v jednu rano na toaletu a jak jsem dosedla na wc,okamzite zacala tect,jako kdybych pustila kohoutek s vodou.
U tretiho ditete jsme se vecer vysprchovala,vylezla z vany a ucitila jsem mokro,trochu…pak nic.Vzala jsme si vlozku a sla spat.Rano v 5 jsme sla na zachod,vstala jsem a citila,jak ze me voda vytekla,opet ne moc,vlozka stacila.Tak to bylo az do porodu,proste po troskach.
Já jsem jela do porodnice radši s látkovou plínou mezi nohama na tom narvaný kalhoty(byl leden a mráz a sníh zrovna jak ..nevím kde
.Mě by asi vložka na 40 min. cestu nestačila
.Ale u každé je to individuální.