Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Praktickou zkušenost nemám, ale spíše by to mělo být, jako že se počůráš a nemůžeš to ovlivnit. Pokud odteče rychle, tak budeš mokrá.
Já jsem u prvního také nevěděla jaké to je, jelikož mi ji štípli v porodnici. A když se hlásilo 2. miminko tak mi prišlo, jako by ve mne „luplo“ a najednou začala téct voda, tok se nedal zastavit, připadala jsem si, jako bych se počůrala, jenže to teklo pořád.
Ahoj, plodovku poznáš ![]()
Nejdřív jsem cítila tlak, pak lupnutí a následně byla loužička na zemi
Nucení na malou to nebylo ani omylem ![]()
U prvního dítka jsem zrovna večeřela a nejdnou jsem pocítila takové lupnutí a vzápětí jak ze mě teče voda. Když jsem vstala od stolu, tak tekla znovu. Bylo to jasné, že je to ono. Ale kamarádce odtékala voda pozvolna po kapkách a malýh proudech, takže dlouho nepoznala, že jde o plodovou vodu.
fragola píše:
Ahoj, plodovku poznáš
Nejdřív jsem cítila tlak, pak lupnutí a následně byla loužička na zemiNucení na malou to nebylo ani omylem
Přesné - jen jsem necítila tlak ani lupnutí. Dřepěla jsem před záchodem (na kterém seděl syn) a najednou zvuk jako při čurání a pode mnou louže. Pak mi plodovka průběžně odtékala dalších 38 hodin, než mi porod vyvolali ![]()
Já jsem tedy žádné lupnutí necítila,šla jsem si lehnout a najednou ze mne tekla voda,která se nedala zastavit.A do 12 hod.jsem porodila.
No já se taky moooc bála, že to nepoznám, asi od 35. týdne jsem radši chodila s vložkou ![]()
Potom mi praskla v noci- lupnutí bylo i slyšet a když jsem viděla ten proud, tak jsem se smála tomu, jak jsem si představovala, že to 1 vložka udrží ![]()
A hlavně ta tekutina byla taková „vazká“, hodně kluzká, tak mi přišlo, že to s močí splést nejde…
Plodovku poznas, proste z tebe tece a tece, ne ze to zastavis… proste se jakoby pocuras ale porad to potece…rozhodne to neni zadny nuceni na malou nebo tak.
Já jsem to poznala i ve spánku.Zrovna jsem spala a ve 4 ráno mě to úplně vzbudilo.Vůbec žádná bolest nebyla,jen to ze mě teklo skoro takovým proudem jako kdybych čůrala.Asi po 2 min. se to zmírnilo,ale koukala jsem jak z jara,když jsem viděla ty proudy ![]()
Když na to vzpomínám,tak se musím usmívat
aha,takže vložka evidentně stačit nebude
A s čím jste se teda vystlaly?
Teď si ale opravdu připadám jako uplnej pitomec ![]()
hele plodovka téct může a taky nemusí a navíc,může to být kdykoliv,i třeba při nákupu v obchodě
na postel si můžeš dát obyč gumovku a na to třeba ručník a s tím se přemisťovat,já to měla do auta at nezasviním sedadlo. ![]()
Proč by jsis měla připadat jako pitomec?Mě teda vložka při cestě do porodnice stačila,ale raději jsem si vzala ještě ručník.
Ahoj,prosím může mi někdo poradit jak poznám že mi praskla plodovka?Čekám sice druhé dítko,ale u prvního mi ji píchali v nemocnici a mám velikánský bříško,pořád lítám na záchod,vyčůrám se a v zápětí můžu letět znovu.Vím že je to blbá otázka,ale fakt se bojim že to nepoznám,bolí to?Je to jako nucení na malou?