Je nutné povolení ke stavbě plotu?

Anonymní
4.5.20 13:06

Plot - povolení??

Ahojky, nevíte prosím jestli je nutné ke stavbě plotu mít nějaké povolení, souhlasy sousedů? Koupili jsme baráček a není oplocený a kvůli dětem musíme plot co nejdříve udělat tak by mě zajímalo jak to je. Někde jsem četla, že do nějaké výšky nemusí být vůbec nic. Měli bychom jen pletivo a zabetonovane tyčky + zepředu branku a bránu pro vjezd autem.

Děkuji všem hodným lidičkám za zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
662
4.5.20 13:23

Náš pozemek sousedí z části se sousedovým pozemkem, takže jsme museli mít souhlas souseda a museli jsme se s ním i dohodnout na konkrétním typu plotu, protože to bude i zasahovat na jeho pozemek tak aby se mu plot líbil :) a z části náš plot sousedí s veřejnou silnicí a chodníkem, takže jsme museli mít souhlas stavebního úřadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.20 13:33

Zavolej si na stavebni urad. To mas jistotu. Taky jsme volali, jak postupovat. My treba o povoleni uradu a souhlas sousedu zadat musime. Protoze muj muz si vymyslel, ze chce soucast plotu v hranici pozemku od dvou sousedu, ze udela zahradni domek. Zrovna to resime.
Od sousedu to bude plot, ze pouzijeme na stavbu ty betonove plotove tvarnice. Takze od sousedu to bude hezky plot ty dve steny a u nas to bude zahradni domek. Vymyslel to slozite muj muz, ale chce to tak. Jeden soused souhlasi, protoze stejne jde o nas plot a je rad, ze to udelame nove. Zatim mame slovni dohodu. A druhy soused nevime, ale je to plot, ktery by mel on opravit, ale nema se k tomu. Takze muze byt rad, ze mu plot zafinancujeme. Na netu jsem nasla formulare pro sousedy. At nam to podepisi. A cekame na plan, az nam to narysuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31975
4.5.20 20:17
@Anonymní píše:
Ahojky, nevíte prosím jestli je nutné ke stavbě plotu mít nějaké povolení, souhlasy sousedů? Koupili jsme baráček a není oplocený a kvůli dětem musíme plot co nejdříve udělat tak by mě zajímalo jak to je. Někde jsem četla, že do nějaké výšky nemusí být vůbec nic. Měli bychom jen pletivo a zabetonovane tyčky + zepředu branku a bránu pro vjezd autem.Děkuji všem hodným lidičkám za zkušenosti :kytka:

Směrem k sousedům nepotřebujete pokud je to do 2m (ale stejně je lepší se domluvit na něčem společném), směrem k chodníku je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
4.5.20 21:42

@Kelsey jak jste zjistili, který plot je váš a který souseda? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí