Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda mimčům dáváte plyšové hračky.
Babi včera donesla dcerce (5 měsíců) malinké plyšové zvíře - je komplet šité, nemá žádné umělohmotné oči akorát tak k odloupnutí a spolknutí, žádný čumák…
Malá má teď období, že všechno strká do pusy, takže i tento tygr okamžitě skončil v pusině ![]()
Dáváte takovým malým dětem plyšáky, když je akorát žužlají? Jak často je perete?
Díky.
Jo, co slo jsem hodila do pracky, co neslo, tak jsem peclive vycistila desinfacnima ubrouskama a maly si spokojene cumlal. ja bych to asi nekoupila, ale taky dostal nejake jako darky a co se mi zdalo v pohode, tak jsem mu proste dala.
Náš malej naštěstí nic nežužlal moc, ale plyšáky měl v postýlce asi od půl roku
Nehctěla jsem, ale dcery to vyřešily za mě
každý den skoro 4 měs. donesou nějakého plyšáka, nejvíc se mu líbí kočka.
Hezky ji ohlodává uši
hned na to přišel, že to ucho kočky mu pasuje do pusy
a ještě v postýlce se culí na včelí medvídky a krtka tam má velikého.
Plyšáci se mu líbí, tak to neřeším.
Dávala jsem jen to co šlo prát a prala prakticky pořád.
Dělalo se mi špatně z představy že to oslintaný uschne a pak to znova ocumlá..
Nic jsem nekupovala ale plyšových dárků máme desítky a vždycky se hodí nějaká ta mini hračka (i když plyšová) hozená v pytlíku v kabelce. Po použití vyprat a do kabelky dodat jinou ![]()
Já nedávala, protože nás plyšáci absolutně nezaujali. taky jich máme dost, ale kluci si nehrají ani s jediným
ani jako mrňata se o ně nezajímali. Mladší má tisickrát radši hadrovej kapesník, než sebehezčího plyšáka ![]()
Ahoj, klidně bych dávala, máme doma zatím asi 4 plyšáky a omývám je vlhkou hadrou a hlavně jsou určené pro děti od 0+… ![]()
Na plyšácích nic škodlivého nevidím. Samo že když vidíš, že tam některá součást odpadává, nějakej čumáček, očko apod. tak bych to odtrhla ať ti to náhodou nespolkne. Malej je ocucával a vždycky jsem to pak vyprala ![]()
U nás teď strašně frčí plyšoví Angry Birds, děcka se mi můžou zbláznit ![]()
Plyšáky máme, ale moc syna neberou. Akorát do nich kouše. Takže u nás nepřipadají v úvahu takoví ti s dlouhýma chlupama, jen krátkosrstí
Teď dostal z Alberta taťku šmoulu a hned mu málem vykousal plnovous ![]()