Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký den, přicházím sem už opravdu vlemi zoufalá. Můj problém trvá přes 4 roky a nevim už kde hledat pomoc. Tady je nás hodně tak třeba některá bude vědět…
Začalo to bych řekla po prvním porodu, který proběhl v roce 2021 akutní sekcí. Pár týdnu potom to začalo. Mám neustálý, ale opravdu nonstop pocit jakoby na močení… ale bez močení. Napadlo mě že to je spojeno i s klitorisem…když si ho jakoby zmáčknu je to ten stejný nepříjemný pocit. Jakoby pnutí, stahování opravdu nevim jak to popsat. Možná pocit neustáleho vzrušení nebo možná spíš po vyvrcholení stejný pocit…jakože se nemužete vyčůrat…už jsem byla u spousty urologu a mám zasbeou mnoho vyšetření, které nic neprokázalo. Mám pocit, jakobych si muselan neco vyrvat zevnitř pochvy.,..nebo jako to napsat…ale neni co, nic tam neni..je jen ten pocit. Zkusila jsem tedy navšvtívit psychiatra,..beru antidepresiva, ale ani to to nějak nezlepšílo… ten pocit je opravdu pořád..at sedim, stojim, chodim, ležim, spim…něco dělám…mám pocit že z toho zešílim, že nemužu mít nikdy klid ani vteřinu..že nemužu s dětmi normálně fungovat, jezdit na výlety…nebo je ntka ležet a být…usnutí je taky velmi obtížné…mám za sebou i fyzioterapii na pánevní dno…já už opravdu nevim. Samozřejěm jsme z toho podrážděná, nervní..naštvaná…a tim to je ještě horší…nevíte prosim někdo co to je nebo co s tim? Vím, že jsem u lékařu nepochodila…ale i tak se chytám opravdu každé naděje.
Moc předem děkuji ![]()
@Katherine1995 píše: Více
Já ti asi trochu rozumím, měla jsem extrémně bolestivou tuhle část těla asi rok dva po porodu.
Doktoři mnoho nepoznají, ale prostě mám pocit, že se tam něco potrhalo. Ale zhojilo se to. U tebe to vypadá na větší zranění.
Tu fyzioterapii pánevního dna jsi měla kostrč? Fyzio přes zadeček nebo vagínu?
Protože jestli jsi měla jen práci se svaly, tak to se nemuselo chytit.
Vím, že bývají speciální fyzioterapeutky, které dělají fyzio pánevního dna i přes vagínu. A to bych hledala. Možná máš prostě dlouhodobě tak strašně posunutý vazy a svaly tam, že to dělá tuhle příšernost. Ona by to mohla manuálně opravit.
Ono se to nezdá, a mám pocit, že gynekologové vědí úplný prd, ale v těchto místech máme tak neskutečně složitý svaly a vazy, že i drobné zranění má velké následky.
Vím, jaká je to bolest, měla jsem poraněné svaly hlubší a bylo to na dva roky fyzioterapií. V podstatě jsem nemohla ani vytáhnout tampon, jednu stranu pánve jsem měla úplně staženou.
S tebou je to ale delikátnější práce. Mrkni po těch fyzio, jestli není ještě speciálnější.
Pak mne napadla i metoda vaginálního mapování, asi v nouzi bych se podívala i tady… člověk nikdy neví, minimálně pro diagnostiku.
Dobrý deň, prežívam podobné pocity a bolesti už siedmy rok. Mne prinieslo riešenie problému stanovenie diagnózy, ide o porušenie pudendálneho nervu, U vás v Čechách sa tejto oblasti venuje profesor Mašata v Prahe. Skúste, možno to bude riešenie aj pre Vás.
@Benjamin53 píše: Více
Skvělé… přidám odkaz, vůbec jsem netušila, jak složitý problém to je.
A že o něm gynekologové nevědí, je ostuda.
https://www.vfn.cz/…-02-2024.pdf
@Benjamin53 děkuji za odpověd:) K pano profesorovi jsem docházela. Dával mi injekce na pudendální nerv, ale bez efektu…stále jen at čekám a čekám. Za každou 5 minutovou kontrolu si vzal 750…je víc a víc arognatní až bych řekla neprofesiální. Neposlouchá mě a bohužel nijak nepomohl… ![]()
@Anonymní píše: Více
děkuji za odpoved:) Byla jsem u gyn. fyzio a dělala vyšetření přes pochvu. Mám i cviky na rozvolnění pánevního dna…někdy je to lepší..ale to opravdu jen ojediněle…
Naposledy mi řekla, že už docházet nemusim, že mám pánevní dno v pořádku…ale pocity stále přetrvávají. ![]()
Katherine je mi lúto Vašich problemov. U nás na Slovensku som chodila k Mudr. Vidomanovi v Trenčíne. Pán doktor mal veľmi ludský a profesionálny prístup. Neplatila som nikdy nič.
Mne injekcie na urcitú dobu zaberali.Dnes som na tabletkách-práve si nastavujem v spolupráci s neurologičkou objem dennej dávky, cvičím a naučila som sa zvládať bolesť(niekedy slabšiu niekdy velmi silnú).
Problémy s pudendálnym nervom sú velmi obmedzujuce v bežnom zivote