Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
To je úplně normálně donošené mimčo a rizika jsou minimální…ležela jsem v nemocnicích 7× od 17.tydne, viděla spoustu příběhů a nakonec vydržela do 34.tydne a v 36.tydnu jsme šly domů, komplikace žádné, šikovné a zdravé dítě…kojené ještě skoro ve 2 letech
Malá se narodila o kousek později, 37+0, ale měla 3,5 kg a 50 cm, takže naprosto zdravé, donošené miminko. Z porodnice jsme šly domů 3.den, nyní má 5 měsíců je to naprosto zdravé a zvídavé mimino ![]()
Tak pokud předtím nebyly žádné potíže, nebyla tam růstová restrikce nebo voda nepraskla z důvodu zánětu tak je téměř jisté že bude mimčo normálně velké, zdravé a nebude potřebovat ani dechovou podporu a inkubator. Možná bude mít trochu menší porodní váhu, ale to rychle dožene. Držím palce ať porod proběhne bez komplikací ![]()
Mě si malý prokopl vodu v noci 35+5 tt, porodní cesty naprosto nepřipraveny a čípek plně uzavřen, dávali tabletu v osm ráno, znovu v poledne. Pak znovu ráno, pan primář musel násilím do čípku, nebylo to příjemné, ale zabralo to a kontrakce se rozjeli, dostávala jsem oxitocin a antibiotika na streptokoka(testy se nestihli). Na doporučení lékaře jsem pak dostala epidurál na otevírání a malý se narodil 67 hodin od prasknutí vody🙈 chvilku bonging, ale neudržel teplotu tak musel do inkubátoru, kde si ho nechali do rána a ráno už byl semnou na pokojí. Měl 49cm a 2.800g držím palce, ať to máš rychle za sebou 🙏
V takto vysokém stupni těhotenství už se dokonce rodí plánovaně. Ležela jsem na rizikovém a u některých diagnóz plánovali CS na 36+. Zrovna spolubydlící rodila v 36+2.
Dobře, děkuji holky. Trochu jste mě uklidnili ![]()
Zatím se u mě nic neděje. Jen ze mě neustále vytíká plodovka, nechápu kolik jí v tom těle muže být ![]()
Plodová voda se tvoří až do porodu
A od 37+0 rozené děti jsou donošené, 38+0 porod v termínu.
Moje děti se narodili 36+3 a 37+0 plánovaně. Jsou naprosto zdraví a inteligentní. Držím palce ať máte hezký porod ![]()
Máš 24h na to aby se samy rozjely kontrakce. Pokud se nerozjedou tak tomu doktoři pomůžou…držím palce.
Rodila jsem v 35+6. Dcera byla 4 dny v inkubátoru, pak 3 dny se mnou na pokoji. Byly jsme ten týden na JIP. Porodní váha byla 2,4kg.
Jsou ji skoro 4 roky a po stránce vývoje je ok. Něco ji jde lépe, něco hůř.
Jsem ráda, že jsme vydržely tak dlouho, protože jsem mohla porodit každou chvílí od 28. týdne.
33 + 6, zdravé dítě,.. je to strašně individuální… ale ukončený 36. týden bez komplikací by měl být v pohodě… vyloženě předčasně narozený miminko tohle není.
Se nediv když rodis téměř v sedmdesáti. Se na sebe podívej. A pak si stěžuj, že nemůžeš chodit
Dcera je 36 týden, resp 35+6, a v pohodě, nebyla ani v inkubátoru, jen na vyhřívaném lůžku, nedržela dobře teplotu. Třetí den jsme šli domů, i po CS a i přes to, že dcera nesála a ztrácela na váze.
Vše dobře dopadlo, nějaké malé rozdíly byly (úsměv až 9-10 týden např), ale teď ve třech letech by to nikdo nijak nepoznal.
Příspěvek upraven 07.06.25 v 21:50
Ahoj,
holky jsem 36+ 1 a ráno mi praskla plodova voda. Od te doby jsem v porodnici. Mate některá zkušenosti s předčasně narozeným miminkem? Jaká je šance ze bude zdravé? Jaké mate zkušenosti. Jsem z toho dost vystresovana.