Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hanka.br. v čem by mělo být předčasné? Důležité je, že je miminko očekávané a chtěné a nějaký ten rok matky navíc nehraje roli. Mně bude skoro 43 až se malá narodí a cítím se víc připravená než před deseti lety, když jsem věděla, že po pár měsících budu muset zpět do práce. Gratuluji všem maminkam ve skupině a ty co se na to dívají jinak ať si najdou jiné diskusní téma.
@sharka08 píše:
@hanka.br. v čem by mělo být předčasné? Důležité je, že je miminko očekávané a chtěné a nějaký ten rok matky navíc nehraje roli. Mně bude skoro 43 až se malá narodí a cítím se víc připravená než před deseti lety, když jsem věděla, že po pár měsících budu muset zpět do práce. Gratuluji všem maminkam ve skupině a ty co se na to dívají jinak ať si najdou jiné diskusní téma.
Já ti moc fandím. ![]()
@sharka08 píše:
No nevím, jestli tahle přecitlivělá reakce svědčí o nějaké pohodě. Podle mě spíš ne. V čem předčasné? Můžu říct, že jsem zvládla výchovu dětí v momentě, kdy jsou soběstačné. Ne ve chvíli, kdy to dítě ještě ani není na světě. Mám dceru, která se mi narodila ve 37 letech, je jí devět a ne, nemůžu říct, že už to máme všechno zvládnuté. Pořád je malá, je jí devět, a my rodiče nemládneme. Jako otěhotnět ve 43 a pochválit se, jak se to dá zvládnout, to je hodně úsměvný. Za dvacet let si to hodnocení ráda přečtu znovu a to opravdu neznamená, že bych jí to nepřála.
@hanka.br. Ano, z Vás pohoda nesala, když máte potřebu si nám tu stěžovat a soudit nás…
@sharka08 píše:
@hanka.br. Ano, z Vás pohoda nesala, když máte potřebu si nám tu stěžovat a soudit nás…
Říkala jsem si úplně to samé. Já myslím, že netřeba se zabývat závistí nebo co to je. ![]()
@sharka08 píše:
Fakt ti není třináct?
@hanka.br. píše:
Fakt ti není třináct?
Proč přispíváš do diskuze, která tě nezajímá a ani nejsi ve stejné situaci? To musíš za každou cenu sdělovat svůj názor? To není poprvé, co jsem si toho u tebe všimla. Nevybavuju si v souvislosti s tvým nickem ani jeden pozitivní příspěvek.
@Helenisek píše:
Ahoj holky, moc Vás zdravím. Pročítám si diskuse a trochu se mi ulevilo. Je tu hodně maminek po 40. Mě je 43 a jsem asi měsíc těhotná, tak budu rodit ve 44 jestli všechno bude v pořádku. Dnes jsem se svěřila kolegyni je o něco starší než já a nějak mě přešla radost z miminka. Odsoudila mě a tak teď mám docela hrůzu z okolí. Co vy na to?
Aspoň jsi se přesvědčila jaká je kolegyně, Búúú…
Vůbec nedej na okolí, spousty lidí to nepochopí, ale bohužel je jiná doba. A těhotenství po 40 není už nic neobvyklého. Já to tajila i před mým přítelem do 3 měsíce. Ale u nás to mělo své důvody. O to větší radost to byla pro ostatní. Tobě moc gratuluji, užívej si to a přeji ať se vám oběma moc moc daří ![]()
Ahoj holky, chci vám vyjádřit podporu. Jenom si vás čtu. Bude mi příští rok čtyřicet, první dítě (neplánované) jsem měla v 31. Druhé jsem si moc přála, mít plánované miminko s někým, s kým ho mít chci - bohužel do cesty nepřicházel správný partner, naopak mě okradli o čas kdy mi tvrdili, že by dítě chtěli, jen aby o mě nepřišli. A tak jsem přišla já o cca pět let, kdy by těhotenství bylo ještě fajn.
Teď nemám ani partnera, a z představy že druhé dítě (a malá sourozence) mít nebudu je mi smutno, nicméně nehážu flintu do žita. Vzhledem k tomu, že je potřeba se poznat, něco spolu prožít atd., je možné, že bych rodila taky kolem 43.
Držím vám palce
mějte se všechny krásně. A nenechte si zkazit náladu hlupačkama, které si sem chodí léčit nějaké své mindráky ![]()
@sharka08 @Bazilikum holky gratuluji, moc vám to přeji a užívejte si to
![]()
@lilithlilith Když budeš chtít poznávat, můžeš poznat leda to, že jsi ztratila dalších pár let.
Já byla rozhodnuta, že pokud do 35 let nenajdu vhodného partnera, vyberu aspoň vhodného biologického otce. Byla jsem rozhodnuta vychovat dítě i sama. Takže jsem si odkládala peníze, ať to jako samoživitelka zvládnu.
Ale ty už řešíš druhé, tam taky nevím, zda bych se do toho pouštěla.
Držím palce, ať hi najdeš a splní se ti to druhé ![]()
@lilithlilith Ahoj, úplně Tě chápu. Byla jsem čtyři roky a pod střechou šest let se synem sama. Pořád jsem si přála zažít úplnou rodinu, podělit se o tu radost jak roste, jak je šikovný, s někým sdílet jeho životní etapy… Přivolala jsem si i andele na pomoc, začala jsem stále na hodinách úplnou náhodou vidat čas 22:22. A v tu chvíli se objevil, úplně přesně takový jakého jsem si vysnila. Miloval mě jako nikdo předtím a vše se zdálo zalité sluncem. Než jsem svolila, že spolu začneme bydlet, včetně jeho dvou dětí ve střídavé péči a jeho padesatiletym postiženým bratrem, o kterého se stará. Dokazes si představit jaký to musel být šok z pohodoveho života se synem ve dvou do této partičky. Jsme po jednou střechou už tři roky a je to od desíti k pěti. Jeho ex tomu taky nepridava, zvlášť teď kdy jsem zázračně bez velkého snažení ve 42 letech otěhotněla, protože mi tato konstalace bez společného potomka přestala dávat smysl. Malá se má narodit za dva měsíce a atmosfera houstne, jeho synator zarli a je zlej vůči ní už teď. Do toho rekonstruujeme barák a nestihame, aby to bylo včas. Denně vzpomínám jak nám bylo s malým spolu krásně ve dvou, jaký jsme měli klídek, pohodu a spolecny najety životní rytmus… Nikdy to není ideál, to je jasný. Držím palce ať jsi šťastná!!!
Příspěvek upraven 14.11.17 v 08:55
@Anonymní píše:
Držím palce, ať hi najdeš a splní se ti to druhé
děkuju ti ![]()
Jde o to, že o první dítko se s ex „přetahuji“, je to celé špatně, a strašně nerada bych se téměř nebo doslova soudila s dvěma různými otci. Ale, někoho nepoznáš ani po pěti letech, to je taky pravda.
To poznávání se jsem myslela tak, že když potkám chlapa, i kdyby byl nevím jaký, tak říct mu „hele do půl roku bych chtěla otěhotnět“, byla bych za blázna a nejspíš by utekl ![]()
Mít miminko sama…na to bohužel nejsem dobře zabezpečená, a nejen finančně.
Takže to nechám osudu ![]()
@sharka08
panejo.. děkuji za tvůj příspěvek ![]()
První co mě napadlo, při tom „přesně takový, jakého jsem si vysnila“ plus zbytek příběhu, je, že nikdy nám život nedá nic zadarmo.
Posílá nám do cesty přesně ty lidi a přesně ty zkoušky, kterými si máme projít a které si máme prožít.
Jako druhá věc - taky jsem dlouhé roky litovala jednoho zásadního životního kroku, který mě poslal někam úplně jinam, než jsem měla namířeno.
Asi to tak mělo být, snažím se důvěřovat vesmíru, že pro mě dělá to nejlepší ![]()
Jsi statečná, soustřeď se na to dobré a na to co funguje, taky držím palce ![]()
@Helenisek Naše 3. dítě se nám narodilo, když mi bylo přes 40 let. A protože věkový rozdíl mezi sourozenci je velký a malý by vyrůstal vlastně jako jedináček, tak čekáme další miminko. V době porodu mi bude 43 let. Jsme rádi, že to vyšlo hned napoprvé a přirozeně ( stejně jako předtím ). Prosím o zachování anonymu, rodina a přátelé to zatím neví.