Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zozole píše:
Byla jsem taky po císaři, první den doma v pohodě a druhý den po propuštění domů jsem měla horečku 38,8°C odpoledne, prsa nateklé a horkost. Volala jsem na odd. šestinedělí, jestli mám dojet nebo co se může stát a po konzultaci s vrchní sestřičkou jsem zůstala doma, protože to zkrátka bylo rozjetou laktací. S císařem to nemělo nic společného. Prsa se mi začaly nalévat mlékem a bylo ho hodně, takže jsem si je chladila tvarohem z lednice a chladítkama z mrazáku. Večer bylo vše stabilní a další dny už všechno v pohodě.
Těžko se to pozná, protože jizva a břicho bolelo taky - SC je zkrátka operace a bolí to. Mě to bolelo celé šestinedělí a ještě teď to není úplně 100%Pokud pojede k doktorovi, nic tím rozhodně nezkazí.
to se divim,ze te boli…me bolela prvni 3 dny,to bylo sado…ale jak jsem odchazela z porodky tak jsem uz byla fit…nebyt te teploty,,tak bych doma fungovala uplne nermalne…behem 2 tydnu jsem o jizve vubec nevedela
holt kazda jsme jina…
alchien píše:Zozole píše:to se divim,ze te boli…me bolela prvni 3 dny,to bylo sado…ale jak jsem odchazela z porodky tak jsem uz byla fit…nebyt te teploty,,tak bych doma fungovala uplne nermalne…behem 2 tydnu jsem o jizve vubec nevedela
Byla jsem taky po císaři, první den doma v pohodě a druhý den po propuštění domů jsem měla horečku 38,8°C odpoledne, prsa nateklé a horkost. Volala jsem na odd. šestinedělí, jestli mám dojet nebo co se může stát a po konzultaci s vrchní sestřičkou jsem zůstala doma, protože to zkrátka bylo rozjetou laktací. S císařem to nemělo nic společného. Prsa se mi začaly nalévat mlékem a bylo ho hodně, takže jsem si je chladila tvarohem z lednice a chladítkama z mrazáku. Večer bylo vše stabilní a další dny už všechno v pohodě.
Těžko se to pozná, protože jizva a břicho bolelo taky - SC je zkrátka operace a bolí to. Mě to bolelo celé šestinedělí a ještě teď to není úplně 100%Pokud pojede k doktorovi, nic tím rozhodně nezkazí.holt kazda jsme jina…
Měla jsem akutního císaře. Nejdřív jsem si odhekala 36 hodin po vyvolávačce a když už jsem byla na sále a čekala ještě na dva centimetry roztažení, tak měl malý špatný monitor a byla jsem hned na sále. Takže mít rozbolavělé tělo z porodních stahů a pak císaře, není žádná hitparáda ![]()
Ještě teď to není 100% v tom smyslu, že okolí jizvy je malinko necitlivě a když řádím se synem a houpu ho na břiše, tak mě to lehce pobolívá. Hold, každý to má jinak. Věřím, že se to do roka od porodu zlepší ![]()
alchien to jsem rada ze jsem nebyla sama,strasne to smrdelo furt mi z toho bylo na omdleni.No ja taky pak jeste 2 tydny chodila stim na kontroly,vubec sem si maleho ze zacatku neuzila.
Ahoj! Mam taky problem s jizvou. V jednom miste je hodne zarudla, tvrda, horka na dotek a otekla. Poradte kam s tim mam jit. Normalne k gynekologovi a nebo na chyrurgii? Jsem 4tydny po cisari.
Jsi v šestinedělí, takže spadáš ještě do porodnice, takže ideálně tam. Jestli máš porodku daleko, tak na „svou“ gynekologii a tam tě případně pošlou dál
@maranafa Ano. Taky jsem měla po prvním porodu nějaké problémy a ša jsem do porodnice na ambulanci. Dokonce mě vzali přednostně, že jsem byla v šestinedělí ![]()
Po druhém císaři jsem asidesátý denodporodu dostala 4oky horečky, měla jsem záněť pod jizvou. Poslali měnormálně na vyšetření do nemocnice, tam kde jsem rodila a i na kontrolu. Až tadruhá kontrola byla u mého gynekologa.
@Etcetera78 tak to mě přednostně nevzali, nechali mě tam čekat asi dvě hodiny i s miminkem a i s tou horečkou a zimnicí
ato malá měla sotva deset dní
Tak zitra tam pujdu. Dekuji, holky za rady. Horecku zatim nemam ale zacina to pekne bolet a uz to zacina i modrat a jeste vic to oteklo a ztvrdlo. Doufam, ze nebudou rezat.
@maranafa píše:
Tak zitra tam pujdu. Dekuji, holky za rady. Horecku zatim nemam ale zacina to pekne bolet a uz to zacina i modrat a jeste vic to oteklo a ztvrdlo. Doufam, ze nebudou rezat.
Ahoj, prosím, prosím můžu se zeptat jak jsi dopadla? mám úplně to samé a strašně se bojím že mám zánět, nedovedu si představit, že mi budou hmatat na to když o tak bolí ![]()