Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pěkný večer,
jak už název napovídá, po druhém porodu se mi zbortily obě klenby. Potvrdil mi to ortoped, předepsal ortopedické vložky. Po šestinedělí se budu objednávat k fyzioterapeutce, snad mi poradí a pomůže, ale chci se zeptat zde zkušených, co můžu pro zlepšení stavu udělat už teď, jak se s tím dá žít (prý se to nespraví už nikdy?), tím myslím jestli se dá třeba běhat, cvičit aerobic apod., co nosíte v létě za botky? A jak je to s vyššími podpatky, musím se s nimi taky rozloučit? Díky za rady
@Nikolacek Mě děsně začala bolet- bortit se klenba těsně před porodem, bez masáží bych nežila. Hodně jsem cvičila na posílení klenby (zvedat drobnosti z podlahy bosou nohou, přitahování prstů k chodidlu,..) a teď už je to jak mávnutím proutku pryč
Ale po šestinedělí hodlám začít cvičit v kurzu, vím o různých pomůckách, který fakt fungují ![]()
Já mám levou nohu zborcenou odmala, pravou mám „jen“ plochou, dá se s tím žít ddocela normálně, podpatky teda nevím, v tom nechodím, protože se nechci přerazit, ale myslím že by to i šlo. jinak mě doporučovali nějaký cviky, a předepsali mi vložky, ale vůbec to nepomohlo ![]()
Holky, bolí mne silene noha v nártu. Podpatky horor, kdyz mě to chytí, nedá se fakt vůbec chodit. Ted uz to po par minutách chůze bolí i v teniskach. Dost jsem se přibrala a objevilo se to a evidentně se to horší. Muže to byt tato zmíněna diagnóza? Má tedy cenu chodit na ortopedii? Jak to zjisti? Rentgenem? Diky.
@slavuska1 No teda…a co ti tim udelaly tehotenstvi, nezhorsilo se to? Ja mela velke bolesti nohou, kotniku a paty hlavne, ty vlozky mi desne pomohly, bolest o dost ustoupila. Na doma mam ortopedicky pantofle a taky lepsi. Kdyzjdu na boso, tak uplne citim ze ta noha je jina, divna…ale na prvni pohled na te noze neni nic poznat.
@Nikolacek znám je jen z rehabilitačního, takže moc neporadím..
Mi se klenby zbortily na konci obou těhotenství
a čekám že i potřetí tomu tak bude…v obou případech se mi to spravilo…chce to dobré boty, ortopedické vložky, po koberci nechodit na boso, naopak(což ted není moc možné) c po trávě chodit co nejvíce na boso…každý večer sem si klenby promasírovala(pomohlo hlavně od holesti)
@Nikolacek ne, kupodivu nic, noha se mi asi víc rozplácla, protože mám větší nohu o číslo, ale ničeho jsem si jinak nevšimla, ani mě to nebolí, dá se s tím žít normálně bez omezení, včetně sportu na rekreační úrovni ![]()