Po hloupé větě odmítá jídlo

578
21.10.23 21:09

Po hloupe vete odmita jidlo

Syn ma cerstve 3 roky a nikdy nemel problem s jidlem, krasne jedl vsechno. Asi pred 3 tydny na jedne oslave mu bylo ze srandy receno, at neji bonbony, ze bude pak mit zizaly v brichu.. tou samou osobou jeste, ze ma velke bricho - bylo to mysleno jako lichotka, jeho bracha je hubeny a on vypada proste jak batole s briskem, kteremu chutna. Tedy chutnalo. Ma 15 kg, takze akorat.. ale ty vety v nem zustaly, ptal se na ne.. vracel se k nim cim dal vic. Pak znovu tu osobu videl, asi mu to rekla zas, protoze ted asi 4.den poradne nic neji. Dva dny vubec nic!! Komentuje to „ja budu tlusty, ja budu mit velke bricho“. Taky tomu prispelo ze ucitelka mu rekla u prani k 3.narozkam ze je uz velky kluk. To si taky asi vzal osobne. Nechce jist, chce byt maly. Co s tim? Nic nechce dat do pusy a co da, vyplivne, breci u toho, ze bude tlusty… jak ten blok odstranit, mate podobnou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.10.23 21:25

Tyhle hloupý věty na mě kdysi aplikovali taky.
Nejez to zelí! Bude se ti věšet na žebra
Není tu vodu! Budeš mít žáby v břiše.
Nepolykej ty pecky! budete mít v břiše melouny. Ještě něco na špenát. V 9 jsem se přestala vážit. Tahle osoba mi šlapala ze zadu na váhu. Prostě se vážit nemůžu. byla jsem schopná třeba 3 dny nejíst.

Vlastně nevím jestli mi nějak extra něco pomohlo. :? S tou osobou už se léta nestýkam. Třeba mu zkusit nakukat, že po polivkach se hubne :nevim:. Po mrkvi se hubne. Pojď budem hubnout spolu? :nevim:
Ti osobu koukej hodně rychle usadit! V lepším případě úplně omezit kontakt!

• Citovat
  • Upravit
5889
21.10.23 21:30

Souhlasím, hloupé věty můžou zadělat na problém. A anorexie se netýká jen holek. Podpořila bych jeho sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
21.10.23 21:38

Jo zažila na vlastní kůži. A celej život bojuju s PPP. A moji rodiče prostě dané osobě neřekli, co to meleš. Takže bych příště místo te tzv. lichotky danou osobu utla ať si ty kecy strčí kamsi ať je laskavě tvému synovi neříká. Nechápu jak to můžeš považovat za lichotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
21.10.23 21:53

Úplně jsem si vzpomněla na dceru, která teda není žádnej velkej jedlík a když si vzala na oslavě suchej chleba a jak ji smakoval, tak švagrová prohlásila, že má chleba maštěnej větrem a v tu ránu ho dcera zahodila, že to ji nechutná, že ho jíst nebude :D to byla ale fakt úsměvná situace a nechala si to vysvětlit, byly ji asi 4 roky, a dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
21.10.23 21:58

Vezmi ho k té osobě, ať se kouká omluvit. Jak to můžeš považovat za lichotku? Děti jsou lidé a k lidem se chováme s respektem. Asi by ti podobné řeči nelichotily…

Já moc lhaní nepodporuju, ale třeba by šlo mu říct, že po tomhle se netloustne. Hlavně opakovat, že je úplně akorát velkej a že ho máš ráda tak jak je.

• Citovat
  • Upravit
18645
21.10.23 22:30

@eva.pass asi bych zkusila formou sily. Půjdeme na hřiště a na prolejzacky potřebuješ poradne svaly jako tata a ty si tělo vybuduje z dobrého jidla, které ti doma dáváme a připravujeme. Tatka nás dokáže hezky ochránit, protože má silu z toho masa co budeme mít k obědu … zkusila bych to touto cestou. Jinak na velké břicho bych mu řekla, ze má úplně normální a potřebuje jidlo, aby mohl růst. Žížaly v břichu fakt mít nebude, ze jsem jich sama už snedla za cely zivot hodně a nikdy jsem tam žádnou neměla. Ze si ten kdo to řekl vymysli a přece vidí, ze je to jen sladkost. Případně můžete zkusit kouknout na nějaký návod na domácí gumové medvidky a udělat si je spolu? Uvidi co se do toho dává a ze tam žádná zizala není. A k tomu, ze je velký…ze ty a tata jste taky byli miminka a všichni rosteme, ze je to tak na světě zařízené a ze jsi moc rada, ze jsi vyrostla, protože jinak by jsi nemohla mít takového super kluka jako je on kdyby jsi nebyla dospela a zůstala miminkem. A když bude větší tak se pak lip naučí jezdit na kole, lyžovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
21.10.23 22:33
@Anonymní píše:
Nepolykej ty pecky! budete mít v břiše melouny. Ještě něco na špenát. V 9 jsem se přestala vážit. Tahle osoba mi šlapala ze zadu na váhu. Prostě se vážit nemůžu. byla jsem schopná třeba 3 dny nejíst.Vlastně nevím jestli mi nějak extra něco pomohlo. :? S tou osobou už se léta nestýkam. Třeba mu zkusit nakukat, že po polivkach se hubne :nevim:. Po mrkvi se hubne. Pojď budem hubnout spolu?:

Touhle cestou bych se moc nevydavala, tim bych mu vlastne potvrzovala, ze ty kecy jsou pravda a ze je potreba hubnout. Jen muj, nazor, nejsem psychoterapeut, ale intuice rika, ze tudy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18645
21.10.23 22:38
@Janadel píše:
Touhle cestou bych se moc nevydavala, tim bych mu vlastne potvrzovala, ze ty kecy jsou pravda a ze je potreba hubnout. Jen muj, nazor, nejsem psychoterapeut, ale intuice rika, ze tudy ne.

Taky tak.. šla bych formou, ze pečlivě vybírám co koupím a kupuju pro tělo dobre věci… pokud teda doma nejedou hranolky a smazeny ve velkým… a protože si dáváme záležet, abychom jedli pro tělo dobre tak si pak můžeme klidně občas nějakou tu dobrotu dat - zmrzlinu, dortik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.23 22:51
@Janadel píše:
Touhle cestou bych se moc nevydavala, tim bych mu vlastne potvrzovala, ze ty kecy jsou pravda a ze je potreba hubnout. Jen muj, nazor, nejsem psychoterapeut, ale intuice rika, ze tudy ne.

Možná jsem to blbě napsala. Myslela jsem že jako nemá z čeho přibrat. Nevim jak to formulovat.
Semnou nikdo nepracoval. Nikdo mi co mám a nemám dělat. Byla to hrozná sranda. Taky jsem to přežila jsem jsem si vytvořila svoje NE! NA váhu. Na tyhle blbí věty už dávno neberu zřetel. Váha je příště tichý nepřítel. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
22.10.23 07:50
@Anonymní píše:
Nepolykej ty pecky! budete mít v břiše melouny. Ještě něco na špenát. V 9 jsem se přestala vážit. Tahle osoba mi šlapala ze zadu na váhu. Prostě se vážit nemůžu. byla jsem schopná třeba 3 dny nejíst.Vlastně nevím jestli mi nějak extra něco pomohlo. :? S tou osobou už se léta nestýkam. Třeba mu zkusit nakukat, že po polivkach se hubne :nevim:. Po mrkvi se hubne. Pojď budem hubnout spolu? :nevim:

Tak tyhle blbinky jsme poslouchali asi všichni. Asi to má být vtipné, jiný účel mě nenapadá. Nikdy jsem to jako dítě nebrala vážně. Prostě kecy v kleci, nedémonizovala bych je.

Přijde mi naopak docela zvláštní, že si tříletý kluk takové řeči tak bere. Ty žížaly ještě chápu, to ho mohlo vyděsit. Ale že mu učitelka řekne, že už je velký a on chce být malý? Ve třech letech mi přijde fakt brzo, aby se zabýval nějakou větou o břichu atd.
A říkat mu, že po něčem zhubne, to bych vůbec nedělala, to by mohl vnímat jako potvrzení celé situace.

• Citovat
  • Upravit
8742
22.10.23 10:18

Já bych teda v prve řadě zkusila najít příčinu toho, proč si čerstvě tříletý dítě dela starosti s váhou a velikostí. To mi přijde úplně mimo. Kde k tomu přišel? Zazila jsem to zatim jen u jedne holcicky, ktera byla zblbla svoji hubnouci mamou… Chápu, ze ho mohly vyděsit žížaly, ale i ty se jednoduše vysvětlí a je to. Ale aby si takovej prcek lámal hlavu s tím, že má velký břicho… podobný řeči se používají napříč generacemi, jsou to nesmyslný srandičky a většina dětí to i jako srandičky bere, případně jim to rodiče obratem vysvětlí a je to. My si běžně po dobrým obědě v legraci vzájemně ukazujeme, jak máme velký nacpany břicha. Takže klucikovi bych vysvětlila, že se to prostě tak říká, že to není nic proti němu. Jídlo k životu potřebujeme, jist prostě musí. A popřemýšlela bych, kde to před ním kdo řeší, že on chudák toho má zjevne taky plnou hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
23.10.23 10:59
@LiduNe píše:
Tak tyhle blbinky jsme poslouchali asi všichni. Asi to má být vtipné, jiný účel mě nenapadá. Nikdy jsem to jako dítě nebrala vážně. Prostě kecy v kleci, nedémonizovala bych je.Přijde mi naopak docela zvláštní, že si tříletý kluk takové řeči tak bere. Ty žížaly ještě chápu, to ho mohlo vyděsit. Ale že mu učitelka řekne, že už je velký a on chce být malý? Ve třech letech mi přijde fakt brzo, aby se zabýval nějakou větou o břichu atd.
A říkat mu, že po něčem zhubne, to bych vůbec nedělala, to by mohl vnímat jako potvrzení celé situace.

Náš malý ve 3 letech taky přišel s tím, že má velké břicho a je tlustý. A že nebude jíst to a tamto… bříško měl, protože měl ještě takové to batolecí a on chtěl mít six pack jako velký brácha, a nedovedli ani jeden pochopit, že člověk se vyvíjí a batole prostě už z té podstaty nemůže mít viditelné svaly na bříšku. A o bonbónech mu někdo řekl, že bude tlustý a on si to spojil…dodnes děti pořád řeší jídlo, protože se dozvídají různý informace o tom, co je zdravé a co ne, a nedovedou si to info zasadit do kontextu, uvědomit si, co je důležitější a co méně… Nejstarší pořád chodí s tím, že dívej jak jsem hubenej, jaký mám svaly, atd :nevim: :zed: A ani mu na to člověk nemůže nic říct, protože má pravdu v tom, že takhle vypadat je zdravé. Ale ti malí jsou z těch řečí zmatený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí