Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme už byli na zápisu, dcera měla kreslit postavu (aby měla vše, co má mít, na ruce třeba pět prstů, správně obličej a tak), překreslit vytečkovaný obrazec, na adresu a jméno se jí prý neptali, protože to řekla sama od sebe, napočítala do 40 (řekli jim, ať počítají, do kolika chtějí), sledovali správné držení tužky, chtěli říct básničku. Víc informací jsme z ní nedostali
, zkoušeli ji 20 minut za zavřenými dveřmi.
Po cestě domů se nás ptala, jak to bude dělat, když bude teď chodit do školky i do školy. ![]()
Ahoj, tak máme zápis dneska taky za sebou, holka v poho přijatá, měla bych být ráda, místo toho jsem si dala dvě skleničky Sangrie, abych se nějak odreagovala.
Mám dvě kamarádky, jedna má holku, druhá kluka, všichni jsou předškoláci a chodí s dcerou do třídy v MŠ, všichni jsme byli dneska u zápisu.
Ta holčička měla sedět ve škole s naší holkou, tak jsme si to všichni plánovali, ale buch..... ve škole jí dali odklad… chodí na logopedii a špatně říká L,Ř a ještě jedno písmenko… tak kvůli tomu.
Kluk je taky dobrej kamarád, jezdíme spolu na dovolený a vidíme se téměř denně. Chodí taky na logopedii, ale mluví o malinko líp než ta kamarádka, ovšem - má psychické problémy /hádky doma/, je hyperaktivní a má špatnou jemnou i hrubou motoriku. Čili ke špatnému mluvení ještě tři diagnozy. Chodí s tím k psycholožce a nově teď i na neurologii. Ovšem toto při zápisu rodiče zamlčeli, žádný papír z PPP nedali /mají tam i doporučení k odkladu/, a během těch pěti minut toto učitelky samozřejmě nemají šanci poznat, zápis byl vlastně jen formalita, prakticky skoro nic nezkoušely. Kluk přijat.
A já tu teď sedím a štve mě to, jasně že na to dojede hlavně ten kluk, bude chudák /možná/,,,, ale jsem naštvaná kvůli mojí dceři, která s tou Verčou počítala, zatím jsem jí to neřekla, ale brzo se to dozví, štve mě, jaká je to celý fraška. Volala mi maminka Verči, chvilku ji to štve, chvilku je jí to celý k smíchu,,,, vím, že mi tu nijak neporadíte a ve finále o nic nejde /mně vůbec/,,,, jen jsem se z toho chtěla vypsat. Mám trochu pifku na tu kamarádovu maminku, že to neřekla, i když ji trošku chápu, oni chápou odklad něco jako potupu, na dobro děcka mysleli podle mně trošku míň, zítra k nám dojde na kafe a já nevím jestli jí to říct /vyčíst/, měla bych být nad věcí, když se mně to vlastně přímo netýká, no možná se z toho do zítra vyspím.
tak jo, vypsala jsem se, už to bude lepší ![]()
A.
Anik-ale ve škole můžou dát jen doporučení o odkladu,jinak o něm rozhodují rodiče.At si kamarádka ještě zajde s cerkou do porady ,myslím že když hapruje jen ta řeč,do školy jí můžou dát,maj ještě půl roku aby to trochu zpravili.
pate81 píše:
Anik-ale ve škole můžou dát jen doporučení o odkladu,jinak o něm rozhodují rodiče.At si kamarádka ještě zajde s cerkou do porady ,myslím že když hapruje jen ta řeč,do školy jí můžou dát,maj ještě půl roku aby to trochu zpravili.
ano, je to doporučení, do konce dubna se má rozhodnout, ovšem ve školce to musí nahlásit do konce ledna, aby s ní případně počítali dál i v příštím roce,,,, čili má na rozhodnutí týden. Kamarádka to jako úplný neštěstí nebere, spíš se přiklání teda k tomu odkladu,,, že si to ještě rozmyslí,,,, je to spíš asi můj problém.
Anik pokud s holčičkou budou cvičit, tak se holčička určitě písmenka naučí rychle.
Dcera taky neuměla L a R. Na logopedii jsme dostala doporučení na 5-ti leté prohlídce. Chodili jsme tam od ledna do června a mluvit se naučila krásně. L jí sice občas dělá problémy, když se nesoustředí a mluví rychle ![]()
My pořád řešíme na kterou školu jít k zápisu
Ale Eliška už se snad konečně rozhodla
Ještě vybrat aktovku. A zápis máme až za 3 týdny
Anik a co kamarádce na rovinu říct, co tě trápí? Že by bylo fajn, kdyby holky začínaly spolu, že se vlastně nijak neliší ve školní zralosti (písmenka se naučí, ještě je čas) a že i pro Verču bude fajn, když tam bude začínat s dobrou kamoškou, že to bude lehčí pro obě. A že pak spolu můžete řešit domácí úkoly, předávat si je, až bude jedna z holek nemocná, chodit spolu na třídní schůzky, podělit se o vše, co se týká školy. Záleží, jak dobré jste vy dvě kamošky.
Anik taky bych asi byla smutná, ale slečna si jestě najde novou kamarádku(kamarádky) a pokud ta kamoška dostala odklad asi bych to nehrotila, spíš bych možná pokecala s maminkou toho kloučka, neb to může být ve třídě docela problém, bude rušit celou třídu a nakonec ho stejně můžou vrátit do Mš, což je myslím ještě horší „potupa“ než odklad
(vlastní zkušenost mě vraceli do mš a nic moc to nebylo
)
Jo a mladej nemůže toho uterka dospat
Pořád se ptá a počítá a dnes skoro plakal že jako pak bude zas několik měsíců jenom ve školce s Tomem
Je to krásný já e taky tak moc těšila do školy a vydrželo mě to pak skoro do 6třídy ![]()
zdravím Honzík má dnes s vůj velký den, je ve škole, mají zápis už od rána a ve dvě si pro něho pojedu(pokud přestanou hned! padat ty bílý sračky tak autem
)Ráno jsem to klasicky obrečela, ale může za to on
neb dokud byl ok tak jsem byla dobrá jak začal nejistět a natahovat tak už jsem byla jasná plačka
rychle ho to ale přešlo a protože tam má už kamarádky ze školky co šli loni a předloni tak se jich chytl a šel sám do třídy. Já šla na autobus, ale v půlce cesty jsem si to rozmyslela a vrátila se ho zkontrolovat jestli tam neplače
(jsem prostě hysterka
) byl úplně v pohodě smál se a v ůbec nechápal co tam jako ještě chci ![]()
tak Davídek je oficiálně přijat a v září nastupuje
už se těší a skoro každý den se ptá, když už bude po prázdninách
jen já tlačím slzu zpět, když vidím, jak mi vyrostl před očima
tašku ještě nemá, v květnu má narozky a pak jí půjdem vybrat společně, určitě nějakou lehkou, ať si toho moc netahá na začátku
a když už jsem u toho do čeho budete dávat sváču, pití - plastové flašky na to určené mi děsně smrdí i to pití z nich a od dobré vody nebo jiných se zase nedají používat do nekonečna
a jídlo do plastových krabiček, aby se nerozmázla ?? asi to moc řešim co ![]()
Ahoj, gratuluju, flašku řeším už třetí rok ve školce (můžeme nosit vlastní pití), plastovou flašku máme už třetí v řadě a nakonec vždycky skončíme u petflašky od Rájce, kterou pravidelně obměňuju.
Poslední flaška je zdravá láhev (www.zdravalahev.cz), no taky je potřeba ji dost vydrhnout a ventil je nepřístupný jako u všech (jeho vnitřek), ale alespoň tak nezapáchá. A ventil se dá koupit náhradní, jen jsem ještě nepřišla na grif, jak ho vyměnit, leda uříznout ten starý. Takže lepší, ale taky žádná výhra.
děkuji hned jsem klikla na jejich stránky a našla jsem toto: Jak mám u Zdravé lahve® vyměnit zátku, která už je opotřebovaná nebo okousaná od dětí?
Zátku vyměníte tak, že ji otočíte do pozice „OPEN“ a následně silou vytáhnete zátku zcela ven. Náhradní zátku pak zatlačíte na její místo zpět