Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny maminky budoucích prvňáčků a zvu na pokec o přípravách, zápisech, nákupech a všem co se točí okolo chystání dítěte do školy ![]()
tož je to tu, příští týden jdeme se synem k zápisu, už teď jsem celá nervozní, nějak rychle nám vyrostl
Snad ho vezmou ![]()
Ahoj,
pro nás taky aktuální téma ![]()
Na zápise jsme byli tuto sobotu a už jsme přijatí. Kubík je narozen 11.9.2005 a to znamená, že mu při vstupu do školy bude pět let, nemáte s tím někdo zkušenosti? Je lepší jít až příští rok?
Ještě nejsme úplně rozhodnutí ![]()
Petra
no to asi záleží jaký synátor je? kdyby to tak bylo u toho našeho tak bych ho určitě dala. Krom toho on taky bude mít těch 6 poměrně čerstvě, ale už teď se mooc těší do školy ![]()
Petch1 píše:
Ahoj,
pro nás taky aktuální téma
Na zápise jsme byli tuto sobotu a už jsme přijatí. Kubík je narozen 11.9.2005 a to znamená, že mu při vstupu do školy bude pět let, nemáte s tím někdo zkušenosti? Je lepší jít až příští rok?
Ještě nejsme úplně rozhodnutí
Petra
Ahoj. Já jsem šla o rok později (jsem narozená teda až po půlce září) a rozhodně jsem toho nikdy nelitovala. Ale ono záleží na dítěti, jaké je. Dceru bych dala, kdyby byla v září, ale ona je až v květnu, takže o tom neuvažuju ani náhodou, i když už začíná číst a počítá
. Ve školce ses neptala na jejich názor? Já bych asi hodně dala na učitelky ve školce, přeci jen mají spíš srovnání..
Ahój, no naše hádě starší bude taky nastupovat do školy. Zápisy máme až v únoru. Tento týden se jdeme na dvě školy podívat. Nemůžeme se úplně rozhodnout, do které půjde. Jsem ráda, že půjde až jako skoro sedmiletý. On je teda chytrý hodně a moc šikovný, ale „bohužel“ velmi temperamentí, takže se i bojíme, jak to bude zvládat a nevybíráme ani tak podle školy, jak podle třídní učitelky.
Jinak kamarádka dala záříjovou holčičku do školy a byla v pohodě. Já jsem narozená koncem srpna. Mamka si prosadila, že půjdu až od 7mi, přesto že jí v poradně radili, že mám jít. Za sebe vím, že jsem na to i měla. No ale prodloužili mi prázdniny.
Takže je to na vás a event. bych si začla do nějaký poradny.
Taky se přidávám. Dcera půjde v září taky do školy. Zápis máme teda až ke konci možného termínu 10 a 11 února. Teď jsme v období, kdy vybíráme školu. Ve městě jsou 2 hned vedle sebe a vůbec nevím ![]()
Pech malá je říjnová a půjde až letos. V záři určitě ještě na školu připravená nebyla, ale nebyla nám doporučená ani doktorkou. Ale najednou po 6. narozeninách jakoby se vše zlomilo a vyspěla.
Laci já doufám, že nám Elišku vezmou, teď jenom přemýšlím do které školy jít na zápis ![]()
Ahoj holky.
Tak se taky přidávám ![]()
Mám čerstvého šestiletáka a do školy se moc těšíd ježíška dostal tašku a test školní zralosti v mš dopadl ne jedničku.
Psycholožka nám říkala,že dítě je fyzicky zralé na školu,když si pravou rukou přez hlavu dosáhne na levé ucho,to mi přišlo dostzajmavý ![]()
Zápis nás čeká zítra nebo pozítří,ještě sme se nerozhodli kdy půjdem,jak se tatínkovi podaří utýct z práce,chce být u toho,jak jeho synka jak on říká odvedou ![]()
Jsem si hhned šáhla rukou přes hlavu, jestli jsem na školu zralá.
![]()
A jak je to u leváka? Asi to platí obráceně? ![]()
Taky sme to na tý schůzce hned všichni zkoušeli ![]()
U leváka je to opačně.
Holky ,už máte tašku?
Jakou?
sem na to ujetá,kupovali sme před vánoci a já prolezla snad všechno,než sme nakonec vybrali,tak sem zvědavá co ste vybrali vy ![]()
My máme tuhle http://www.bagmaster.cz/…bart-simpson
jupíí jsem zralá na školu dosáhnu si
![]()
U nás ve školce se tedy žádný test zralosti nedělá a ani nás nikam neposílají.
Na výběr jsme měli ze 3 kol a tak nějak jsme nechali synka at si „vybere“ kam chce
Bydlíme na vesnici dojíždět bude všude a tak jsme volily raděj menší školu - dokonce se spojeným 1 a 2 ročníkem, aby se syn líp adaptoval a do velké školy půjde až na druhý stupeň
Tašku nemáme. Vítek bude mít v červnu svátek, tak jí dostane k svátku. Taky nás čeká velké vybírání. Za všechny typy jsem předem ráda.
Jinak Vítek si na ucho došáhne, ale spíš trochu za hlavou a ne úplně přes hlavu. Tak uvidíme. ![]()
Nás pro tu jeho živost stejně nemine poradna.
Už jsme byli u psychologa - dávno. Vítek mělproblém s účou ze školky. A ten říkal, že je JEN temeramentní a že si musíme zvykat. Ale dr, když ho vidí - je tedy moc fajn, tak se směje, že to teda jen temperament nebude.
Tak aktovku stále vybranou nemáme a stále vybíráme
Největším favoritem je batoh Topgal s koníkem Pro mě je nejdůležitější váha tašky a maximum je 1kg. Eliška je dost hubená a do školy to bude mít dost daleko.
Taky sem hodně řešila váhu tašky,máme hubenoura a dítě by nemělo tahat víc jak 10 procent své váhy,takže u nás 2 kg.Tašku máme kilovou,tak se do limitu stejně sotva vejdem,ale sem ráda že sem našla tuhle,těch tašek do kila moc není.
V tom Topgalu maj pěknej výběr ro holččky,pro kluky je to bída ![]()