Po prázdninách do školy :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
4.7.11 17:27

Ahoj,

my už máme nástup do školy za sebou z loňska :wink:
Takže první den si děti braly aktovku + věci, které jsme kupovali podle seznamu (dostali jsme při zápisu), takže už s sebou měly pouzdro, pastelky apod. + přezůvky.
Jediné, co mě štvalo, že 1.9. jsme dostali od paní učitelky seznam další, který se od toho prvního celkem lišil a šli jsme nakupovat znovu :zed:
Kornout ani kytka se u nás nekonal, ani ostatní děti nic podobného neměly 8-)

Pro maminky doporučuju kapesníky, já jsem řvala jak želva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
4.7.11 19:57

** fragola** jakto znovu? to byl tak jinej? bych jim to omlátila o hlavu :cert: :cert: :cert:
jinak přítel bude fotit a já brečet :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.7.11 20:17

Kathule, mně to pak bylo vysvětleno od jedné emiminí učitelky, že první seznam byl obecně ze školy a pak ten druhý od učitelky a prý má každá učitelka trochu odlišné požadavky… Takže se jim ty seznamy celkem rozcházely :zed: Ale samo netvrdím, že to tak musí být všude 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
4.7.11 20:40

Ahoj
Moje dítě půjde do školy až za rok, přesto tuto diskuzi sleduji :-)
U nás se kornouty nenosí, ale věřím, že se ten zvyk brzy sem dostane..Protože asi o 50 km dál šla loni v září poprvé do školy s kornoutem dcerka spolužačky..
Mám mezi známými učitelky prvního stupně, fakt potvrdily, že k nám kornouty zatím nedorazily, kytky první den jak kdo..
Co se ale prý změnilo, ve třídě nemůžou být živé květiny k vůli alergikům - my jsme nosili na výzdobu třídy občas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
4.7.11 21:00

Jani - ale ty kornouty jsou podle mě takový Sudetský specifikum. :-) Ne, že by nemohly být jinde. Ale tady prostě byly vždycky. Já před - už to ani nebudu počítat, jak je to dlouho - jsem taky měla kornout a manžel taky a můj 40tiletý bratr taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
4.7.11 21:00

Jo a já budu fotit i brečet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.7.11 21:01
Jana206 píše:
Ahoj
U nás se kornouty nenosí, ale věřím, že se ten zvyk brzy sem dostane..Protože asi o 50 km dál šla loni v září poprvé do školy s kornoutem dcerka spolužačky..
Mám mezi známými učitelky prvního stupně, fakt potvrdily, že k nám kornouty zatím nedorazily, kytky první den jak kdo..
Co se ale prý změnilo, ve třídě nemůžou být živé květiny k vůli alergikům - my jsme nosili na výzdobu třídy občas..

To s živými květinami mě překvapilo. My je máme ve všech třídách a viděla jsem je na většině škol, které jsem viděla. Je ale pravda, že nesmí být kvetoucí a jedovaté. Většinou se jedná o zelenec, tlustici, draceu, kapradí…

• Citovat
  • Upravit
44355
4.7.11 21:02

Já jsem šla do školy v r. 92 a kornout jsem neměla, nikdo ze třídy ho neměl a ani nikdo potom..
Já to fakt znám jen z filmu Lucie postrach ulice 8-o Jako německý zvyk..
Já jsem na to hleděla jako tele na nový vrata - loni jak mi to psala spolužačka..Jsem fakt jediná? Nerada bych, aby příští rok bylo moje dítko sto let za opicemi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
4.7.11 21:03
Billi píše:
Jana206 píše:
Ahoj
To s živými květinami mě překvapilo. My je máme ve všech třídách a viděla jsem je na většině škol, které jsem viděla. Je ale pravda, že nesmí být kvetoucí a jedovaté. Většinou se jedná o zelenec, tlustici, draceu, kapradí…

Co se týče živých květin, ty už nemohou být ani u nás ve školce - patří ke škole, kam bude syn chodit..Nemají tam ani záclony - lapač prachu, koberec ano, ale je pravidelně na mokro čištěn..

Podobné pravidla má více škol u nás ve městě, právě k vůli alergikům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.7.11 22:03

Sudety nejsme, ale obávám se, že to už dorazilo i k nám… asi se poptám, jak jsou na tom s přípravama ostatní maminy. :mrgreen:
A konečně někdo, kdo slyšel o kytce první den. :pankac: Což mi bohužel neřeší moje dilema vzít či nevzít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.7.11 12:23

ted mě napadlo že jsem snad ani záclony ve škole nikdy neviděla..ani koberec , květiny ano, ale nekvetoucí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.7.11 12:34

U nás koberec je, polovina třídy je zaplněná lavicemi a ta druhá, zadní, je vyplněná hracím kobercem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
6.7.11 15:44

U nás mají koberce na prvním stupni taky.
Tak aktovka nám dorazila - a rázem máme nejoblíbenější hračku :twisted: celý den ji nosí na zádech :cert: :cert: Budu ji muset zabavit a schovat, jinak se 1. září nedožije :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.7.11 15:55

Vítek prvních pár dní s taškou spal. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
6.7.11 16:00
Aladina píše: