Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pred mesice jsme zacali davat prikrmy (v 6 mesicich, davame zeleninu a kruti maso zatim v case obeda, po prikrmu vzdy jeste dokojim). Cca od te doby (ale delal to podle me uz i pred prikrmy, to jsem to pricitáa zubum, ale jaksi zuby nikde a situace je furt stejna
) maly vecer spatne usina. Uspat ho je horor na hodinu a pul, vzdy zabere, ale do pul hodiny je vzhuru a rve. Pomuze ho pochovat, znovu nakojit, bechat usnou v naruci a dat spat (driv usinal uplne sam). Kdyz uz usne, tak spi v pohode celou noc a nebudi se.
Predem diky za nejake postrehy a rady
Normální, že se ti vzbudí jednou za noc je luxus. Zkoušela jsi ho dávat spát později, možná není ještě unavený.
Spánek dětí se mění, to je naprosto normální. Byla bych ráda, že spí celou noc. Moje děti se kolem půl roka začali budit cca po 1-2 hodinách ![]()
Jediné co mně napadá, že se mu třeba zmenšila potřeba spánku, takže bych snížila počet spánků přes den nebo dávala spát později. Pokud už jsi to teda nezkoušela ![]()
@JancaS84 treba vcera spal naposledy do 15hodin (pres den naspi celkem tak 3 hodiny) a s uspavanim jsem zacala po 18 hodine…no, doopravdy usnul asi az ve 20:30 😄 tak ja nevim 🤷♀️
@vedma007 ja vim, ze si nemuzu stezovat, spis me trapi, ze nevim, jestli ho neco neboli. Nepoznam to proste..
prijde mi, ze ho ukladam unaveneho, kolikrat u kojeni i usne, polozim do postele, chvili spi a pak rev. A takhle je to treba 6× nez zabere uplne 🤷♀️
@petramaso píše: Více
V 18 je celkem brzo když spal do tří. Dala bych ho klidně až o půl 8.