Po skončení rodičáku do práce

irinek
9.5.13 20:13

po skončení rodičáku do práce

Dobrý den maminky, chci se zeptat na pár informací. Během 3 týdnů mi končí RD. Svého zaměstnavatele jsem informovala skoro 4 měsíce dopředu, že se budu vracet. Sdělil mi, že neví co se mnou…Uvidíme a teď k jádru. Mám nárok podle pracovní smlouvy na stejný plat? Na stejné místo? Tedy má to být expedice podle mé smlouvy, tudíž předpokládám, že mě nemůže jen tak přesunout na svařovnu, či lisovnu…-fabrika. Podle, kterého paragrafu mám nárok při nejhorším na odstupné? Je to 56§ pro nadbytečnost? Měla jsem dvě děti hned za sebou, tudíž se budu vracet po 6 letech navazujích RD. Jsem zvědavá s čím na mě vyrukuje, protože předtím personální oddělení nebylo moc vstřícné, tak se raději ještě informuju tady u vás, ať vím co a jak…dÍKY MOC

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tterrezzkaa
9.5.13 20:17

Nárok na svoje místo máš, pokud vím, jen po mateřské ne po RD.

• Citovat
  • Upravit
tterrezzkaa
9.5.13 20:21
  • Citovat
  • Upravit
35351
9.5.13 20:21

Mas narok na pozici a plat, jake mas v pracovni smlouve.
Pro nekoho to muze byt totez, ale kdyz jsi byla napriklad drive sekretarka reditele a mas ve smlouve treba jen pozice administrativni pracovnik bez urceni mista a oddeleni, tak te muze klidne soupnout treba do skladu. Ovsem za plat podle smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.5.13 20:22

Máš nárok na pracovní pozici adekvátní tvé pracovní smlouvě. Tzn. jako třeba účetní tě nemůžou dát jako uklízečku :twisted: Pokud by to bylo určité degradování, šlo by to jen s tvým souhlasem. Jinak odstupné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
9.5.13 20:26

HOLKY JSTE ZLATÉ :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
2451
9.5.13 20:41

Po skonceni matersky by te museli vratit na tu samou pozici, kterou jsi vykonavala. Ale ty se vracis po rodicaku a to ti muzou nabidnout podobnou pozici, tj. kdyby jsi delala administrativni prace, tak muzes pokryt asistentku reditele, personalistku, ale i zapisovacku v oddeleni pece o zakazniky. Pohlidej si, aby byla prace skutecne podobna. Co se tyka delky prac. smlouvy, tak kdyz jsi delala na neurcito a predp. 40 hod. tydne (standard), tak ti musi nabidnout totez. Neexistuje, aby ti nakecal, ze musis na zkracenej uvazek, nebo na dobu urcitou. Penize by ti mel dat stejny. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101822
9.5.13 21:04
@Lada84 píše:
Po skonceni matersky by te museli vratit na tu samou pozici, kterou jsi vykonavala. Ale ty se vracis po rodicaku a to ti muzou nabidnout podobnou pozici,

Nemůžou dát podobnou pozici, musí dát pozici podle pracovní smlouvy, takže záleží jak přesně je tam specifikovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.5.13 21:23

X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 21:24

Ahoj, mozna budu mit hloupy dotaz, ale moc se v tomhle nevyznam. Mam rodicak na dva roky, jeste rok mi potrva, jsem stale zamestnana, ale v zamestnani jsou pouze 12ti hodinove smeny na kratky a dlouhy tyden plus nocni. Chci se zeptat zda je mozne po skonceni nenastoupit, protoze co vim tak zamestnavatel je povinny drzet mi misto do tri let, a jit nekam treba na zkraceny uvazek nebo brigadu? Treba jen na pul roku a pak nastoupit do prace…? Predem dekuji za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
101822
24.1.16 21:26

No, je zásadní, na jak dlouho si žádala rodičovskou dovolenou v práci, ta totiž nemá nic společného s pobíráním rodičáku, je totiž dost dobře možný, že máš v práci požádáno do 3 let a pak se ani dřív jen tak vrátit nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
24.1.16 21:27

Tak rodicak mas na dva roky - tedy RP. To je celkem fuk.
A na jak dlouho mas rodicovskou dovolenou u zametsnavatele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
24.1.16 22:28

?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 22:30

@j.a.n.i1 mam to hlasene.do.tri let, ale tam kde. pracuji maji akutni nedostatek zamestnancu a brali by me uz ted vsema deseti, takze si myslim, ze v tom ze bych se nemohla vratit driv asi problem nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat