Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky v úterý jsme se narodili a včera přijeli domů. Chceme jít na chviličku ven projet se, myslíte že v tom hezkém počasí můžeme? Co by jste mu oblékli a na jak dlouho popřípadě šli? Děkuji za rady.
My tady za monitory nemůžeme tušit, jak u vás je
Takže svítí sluníčko? Fouká vítr? Kolik je stupňů? A ještě jedna věc - nepoužívej prosím my jsme se narodili, ale malý se narodil ![]()
Myslím, že žádný problém
Kdyby to bylo na mě, dala bych mu na overálek svetřík, čepičku a dala bych ho do podzimního/jarního fusaku a třeba přes to ještě deku. Prcek se nám narodil v lednu a chodil přes poledne na hodinu.. Tak si to poprvé hezky užijte! ![]()
Gratuluji ti k narozeni ![]()
jinak pokud mate tak krasne jako my v praze, tak urcite na prochazku bez. Diteti bychvd dala o jednu vrstvu vice nez tobe, zastinila kocarek plinou proti slunicku a vyrazila cca na 30 minut. Hlavne uvidis podle sebe, jak to budes zvladat.
@reliska teda fusak a pres to deka se mi zda prehnana… my jsme ted prisli z venku a v kalhotech a tricku s kratkym rukavem jsme se vsichni potili…
Jsme z Ostravy, máme krásně teplo, sluníčko svítí a je asi 20 stupňů. Uvažovala jsem nad podzimním fusákem emitex, bodyčkem, a plyšovou bundičkou, nebo že bych ho dala v bodyčku do teplé kombinézky.
Já byla ve stejném počasí venku novorozencem v den příjezdu z porodnice.. Ták šíleně moc jsem potřebovala na vzduch a tak dobře mi to udělalo!
Určitě jdi ven, oblékla bych malému body, na to overal nebo kalhoty se svetrem a lehkou deku na to. Na nožky dvoje ponožky nebo jedny + capáčky. na hlavu lehkou čepku. Střecha a stěny kočáru mimčo dostatečně ochrání před větrem. Na fusak je podle mě brzo, 20 stupňů bývá občas i v létě a taky nikdo nedává fusak.
@nozu Tak záleží jak mají, u nás sice svítí sluníčko, ale pofukuje studený vítr, my dnes venku na zahradě v mikinách, takže na první „venku“ bych s novorozencem určitě ten fusak dala.;-) Mám Emitex a je super. A co vím, tak v porodnici se pořád topí, my měli furt 26st., takže když jsme přišli domů, tak mi byla pár dní pěkná zima ![]()
@reliska píše:
@nozu Tak záleží jak mají, u nás sice svítí sluníčko, ale pofukuje studený vítr, my dnes venku na zahradě v mikinách, takže na první „venku“ bych s novorozencem určitě ten fusak dala.;-) Mám Emitex a je super. A co vím, tak v porodnici se pořád topí, my měli furt 26st., takže když jsme přišli domů, tak mi byla pár dní pěkná zima
Ani nemluv, u nás v porodce taky. Šílený vytápění, takže já okno na větračku furt… Do toho malý měl dlouhý rukáv, pevné vázání v pleně, zavinovačka a ještě peřinka… Když jsme šli domu, tak jsem si řikala, že bych mu snad muzela dát tlustou peřinu, abych teda dorovnala tu teplotu z porodnice ![]()
@Xiraxinek To jo, bylo to hrozný. A ještě mi pověsili na zeď proti posteli teploměr, abych to měla pořád na očích..
Takže já jsem se chvíli bála, aby mi mímo doma hned nenastydlo, tak jsem ubírala pomalu a postupně..(A manžel doma chodil jen v trenkách a potil se a já dvoje ponožky, termotriko s dlouhým rukávem a deku kolem sebe ![]()
No pokud budeš dávat fusáček tak bych dala bodynko, dupky a svetýrek čepičku.