Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny maminky a prosím o radu / názor. Krmím odstříkaným MM z lahvičky AVENT. Dceři je korigovaného věku 3,5 měsíce, biologického 5,5 a stále pije ze savičky z dvěma dírkami. Když jsem vyměnila za dírky tři (jak má být od tří měsíců), u lahvičky se kroutí a mlékem se zalyká a nenapije se. Vadí, když nadále bude pít jenom ze savičky s dvěma dírkama?
Nechala bych tolik dírek, kolik dceři vyhovuje.
Nevím, proč by to mělo vadit ![]()
Ne, nevadí. Ať pije z takové savičky, ze které jí to aktuálně vyhovuje, neznamená to, že úderem 3+ přesně musíš přejít na savičku s více dírkami
.
Myslím že nevadí, malej taky tak pil a pak jsem si všimla že jsem tu savičku nevyměnila, tak jsem ji vyměnila pozděj, ale chvíli to trvalo než si zvykl že to teče rychleji ![]()
Ne, nevadí. Věk u flašky je spíš orientační, udává zvyšující se průtok, většinou nic víc. Pokud to malé evidentně nevyhovuje, nechci ji klidně zatím lahvičku pro mladší mimčo.
Synovi bude za necelé dva týdny 6 měsíců. A pořád pije z průtoku 0+ měsíců, tedy z toho nejmenšího průtoku. Koupila jsem mu velký průtok (6+) na kaši, ale tu mu stejně dávám lžičkou. A teď nově má průtok 2+ měsíce na šťávu, celkem mu to vyhovuje, ale nejradši a nejlíp stejně pije z toho nejmenšího průtoku.
@Micudka77 nevadí. sama poznáš až bude na větší připravená. Já dávám synovi pít z různých pítek a saviček Avent od dvojky po čtyřku podle toho co zrovna chytnu. Když má menší průtok tak se jen rozčiluje že mu to dýl trvá ![]()
@paola white píše:
@Micudka77 nevadí. sama poznáš až bude na větší připravená. Já dávám synovi pít z různých pítek a saviček Avent od dvojky po čtyřku podle toho co zrovna chytnu. Když má menší průtok tak se jen rozčiluje že mu to dýl trvá
já myslela, aby pak neměla nějaké problémy s pitím… ale asi to je blbost, přemejšlím už nad kravinama (odsávačka mi začíná po těch měsících hučet v hlavě
… nechci prostě něco zanedbat. Nechám jí ty dvě dírky, je s tím OK ![]()
Já myslím, že to nevadí. Janě je 8 měsíců a pije stále se dvěma dírkama. Jinak se mi zalyká a potom hodně ublinkává.