Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Doe_Jane píše:
Ty hlavně dítě vůbec zatím neměj, nejsi na to psychicky dost zralá, jestli se snažíš schválně o dítě s člověkem kterého nemiluješ a mluvíš o něm jako troubovi, tak nejsi připravená na to mít dítě, nejsi schopná si srovnat svůj vlastní život a do toho chceš přivést dítě?
přesný ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
Napadl me maximalne prodej drog ne nebo burza
Mě ještě i něco jinýho, ale nejsem si jistá, jestli by tím vydělala 200tisíc měsíčně. A ještě při studiu.
Takže takhle - sama jsi tak úspěšná, že jsi při studiu byla schopná za 10 let ušetřit na dva byty v Praze. Ujišťuji tě, že pod chceš nějakého úspěšnějšího chlapa, ten koš, že kterého můžeš vybírat, není zas tak velký. A je ti 30, takže pokud chceš dítě, jako že podle toho, co jsi psala, chceš, tak máš nejvyšší čas si ho pořídit. A uvědom si, že z toho koše úspěšnějších mužů bude nemalé procento, pro které budeš stará.
Teď máš vedle sebe chlapa, který tě má rád a chce s tebou dítě. Když teda nemá podle tebe takový tah na branku, tak se s ním domluv, že on bude doma s dítětem a ty budeš pracovat.
Abys tu za 5 let nezakládala diskusi na téma jsem zoufalá, nemám dítě a nemám s kým.
Napisu ti k tomu jedine - vědomě se snažit pocit dite, živou lidskou bytost, kterou v zápětí chceš jen tak z rozmaru zabit, to je k blití.
@wants Láska je cit, který není za zásluhy a nesouvisí s tím, jestli je tvůj protějšek chytřejší, schopnější a pracovitější. Láska buď je, nebo není. Protože když ho miluješ, není co řešit.
Ale ty ho nemiluješ, tak se s ním rozejdi a nevymýšlej blbosti, na které ve finále doplatí to dítě. A nejdřív přemýšlej hlavou a až pa jednej.
Tak je to trošku pohádka, to je jasný. Už kvůli těm dvěma bytům (pokud jsi teda nedělala eskort a hodně se ti nedařilo), nebo třeba kvůli tomu, že se cítíš nadřazeně, ale děláš tak nesmyslný protichůdný rozhodnutí ohledně potomka během chvilky (to o rozumu něco vypovídá). Nicméně já bych s chlapem bez tahu na branku celý život taky být nemohla, v tom tě chápu.
Ale tomu klukovi je 26,studuje, dělá brigády, rodiče ho finančně podporují, tak nechápu, co by po něm zakladatelka ještě chtěla. On žije jako naprostá většina studentů. Mně je líto spíš jeho, narazil si starší ženskou, která posuzuje lidi zřejmě podle toho, kolik umí vydělat a kolik času stráví prací.
A pokud by zakladatelka našla podobnýho chlapa jako je ona, který maká, má tah na branku, vydělává statisíce-čili by měla důvod si ho vážit, jelikož by nebyl trouba, tak se tam zas nějak nehodí to dítě, do takového stylu života. Připadá mi, že ona neví co chce.
Pro rodinný život je dobré, když má tah ma branku jen jeden rodič. Ten druhý se stará o rodinné teplo, fouká rozbitý kolena a píše úkoly.
Neznamená to, že se vzdá sám sebe a nikdy už nic nedokáže, spíš dává rodině řád a pocit stability.
Za 10 let při práci při studiu našetřit na dva byty v centru Prahy? Něco drhne.
Dekuji vsem za odpovedi,
co se tyce toho pocitu povysovani, srovnavani, soutezeni, ja to delam a zaroven se pomeruju s lidma uspesnejsima, ambicioznejsima a schopnejsima, nez jsem sama a od nich se vetsinou ucim - casto jde take o uspesne zeny ve svych oborech a urcite se to nevylucuje s materstvim. pritelovi tenhle zpusob souziti vyhovuje, proto se mnou zustava. on si vybral take soutezivy obor, kde preziva jenom ten nejlepsi-nejpracovitejsi, nejtalentovanejsi, jenom je taky liny a nedisciplinovany, s cimz bojuje, ale protoze ho rodina podporuje financne a materialne, tak vlastne tolik nemusi, ze se nemusi starat o me a vetsinu vydaju platime spise napul a ze vsechno zaridim mu taky vyhovuje.. koho dere ta indie, cestuju 2mes v roce kazdy rok- stopem a je to super!
ale to je jedno-
jsou vsechny deti z lasky spojenim toho nejpravdivejsiho?.. jsou lide, kteri to neresi. ale ja jo.
Prosím tě, zatím se nemnož. Jsi silně nevyzrálá, materiálně založená. Chudák chlap, chudák dítě… Prober svůj život s nějakým psychologem, protože tohle mi nepřipadá normální…
@wants srovnávat se je dobře v práci, ale ne ve vztahu, tam byste měli být partneři a ne soupeři. A dítě počaté z lásky má aspoň předpoklad, že ho jeho rodiče budou milovat. Lepší, než třeba dítě bez otce. Ten příspěvek je trochu z cesty, na jednu stranu s ním spíš 3× za víkend a na druhou stranu je to mizerný sex? Nemiluješ ho, ale děláš všechno pro to, abys otěhotněla a pak chceš jít na potrat? Přikláním se k názoru, že bys měla navštívit psychologa…
Mazej pro postinor a zároveń se objednej na psychopterapii - neurotické poruchy jsou docela dobře zvládnutelné. Stačí troška náhledu a podpory.
jinak ne - mimísek ti nedodá pocit smyslu a nezlepší partnerství. Spíš naopak. Navíc si ideální kandidát na slušnou poporodní depresi.
Takže do lékárny a na psychoterapii.
A tomu nešťastnýmu chlapovi dej konečně volnost, aby si našel někoho, kdo ho bude mít rád. Ne aby sloužil sebesabotující se neurotičce jako cena útěchy a bezpečné útočiště před rizikem vztahu s někým, koho by skutečně chtěla.