Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No holky po tech vasich prispevcich sem vlastne rada, ze ho mam a uvedomuju si, jak pekny zivot ziju.
a doufam, ze to tehotenstvi vyjde. to je skvely ze sve zivoty nezpochybnujete a nepochybujete. ze jste spokojene, byt treba zavisle a nesvobodne.
pro me je svoboda naprosto primarni, s tim souvisejici potreba emancipace. a soupereni je zdrave a hrave.
trouba- bylo receno s nadsazkou, je skvely ze jsem jedina, kdo ma doma troubu. kde jsou ti alfasamci, asi v teplych byteccich.
@wants Teda holka, ty máš asi fakt problém, to jsi potřebovala pár příspěvků cizích ženských na anonymní diskusi, abys pochopila, že jsi šťastná a máš doma super chlapa? Během jednoho dne je najednou všechno jinak? Podle toho prvního výplodu všechno špatně a najednou vše super a těšíme se na mimi? Tak hodně štěstí, hlavně tomu troubovi, ten ho bude potřebovat. ![]()
Tak sis pekne zvysila sebevedomi a dobry ne? Kdyz je ve vztahu laska, je to idealni. Ale dobre vychovat dite muzou i dva kamosi. ![]()
@Šarlota4 píše:
Tak sis pekne zvysila sebevedomi a dobry ne? Kdyz je ve vztahu laska, je to idealni. Ale dobre vychovat dite muzou i dva kamosi.
no ale věčně nespokojené dominantní perfekcionitce bez náhledu a snahy to korigovat se většinou povede vychovat ještě nešťastnější dítě. A ještě bude mít pocit, že si zničila život, protože potomek pochopitleně její neurotické představy nenaplní.
Vřele doporučuju se rozmnožovat až po té, co se člověk naučí mít rád sám sebe. Pomůže to méně ničit vlastní děti.
@Ou neboj ona pochopi, ze s ditetem sice zivot nekonci, ale na osobni svobode preci jen ubere.
@wants a co z toho máš, že o všem pochybuješ? Ze něco uděláš a vzápětí to zpochybníš a jdeš udělat pravý opak, na tom přece není nic svobodného. Ano, když má žena dítě, tak je do jisté míry závislá, a to nejen finančně. To k tomu tak nějak patří. Naopak soupeření tam nepatří.
Já mám doma alfasamce, který vydělává 120+ měsíčně a každý den v 17:30 je doma a žije se mnou rodinný život. Rozhodně bych ho neoznačila za troubu ani slabocha, to do vztahu prostě nepatří. To je jako kdyby Tvůj chlap o Tobě někam psal, že jsi sobecký manipulativní babochap. Může to být 100× pravda, ale prostě takto snad o partnerech nesmýšlíme, protože proč s nimi tedy jsme? Možná Tě vesmír zkouší a Ty si budeš muset ještě pořádně namlít pusu, abys zjistila, co je důležité.
@wants píše:
No holky po tech vasich prispevcich sem vlastne rada, ze ho mam a uvedomuju si, jak pekny zivot ziju.a doufam, ze to tehotenstvi vyjde. to je skvely ze sve zivoty nezpochybnujete a nepochybujete. ze jste spokojene, byt treba zavisle a nesvobodne.
pro me je svoboda naprosto primarni, s tim souvisejici potreba emancipace. a soupereni je zdrave a hrave.trouba- bylo receno s nadsazkou, je skvely ze jsem jedina, kdo ma doma troubu. kde jsou ti alfasamci, asi v teplych byteccich.
Jenže s dítětem už svobodná nebudeš. Dítě je závazek a to by sis při své inteligenci měla uvědomit. Možná ten trouba bude schopný se o dítě postarat, bo o tobě pochybuji. Proč to dítě vůbec chceš? Doufám, že se nezadařilo, už teď je mi toho dítěte líto.