Pochybení školy - nikdo mi nezavolal, že je dceři zle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
23.4.26 19:38
@Hobitka píše: Více

Dobře, ale pokud člověk nemá/nevidí určité příznaky, k doktorovi nepoleze. Dítě zvracelo, bylo mu blbě, s tím také okamžitě nikam nejedu. Všechno se nějak symptomatologicky v čase rozvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
23.4.26 19:40
@Velryba černá píše: Více

Ne, ale zakladatelka dostala vynadáno od doktora, že nepřijeli dřív, a svaluje vinu na učitelku. Píše, že by přijeli dřív, ale nikdo jim nezavolal. A stejně bylo dítě ještě několik hodin, do večera, s rodiči doma, tedy sledovali progres stavu. Vinit učitelku je mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.4.26 19:41
@teroonka píše: Více

Samozřejmě, s tímhle nemá učitelka nic společného. Obecně k žádnému zdržení nedošlo, potom nechápu, jak můžeš hájit nějakého blba, co vynadá matce nemocného děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
23.4.26 19:44
@Velryba černá píše: Více

Já nehájím žádného blba. Jen vyslovuji názor, že jedinou zodpovědnost za vyhodnocení zdravotního stavu dítěte před tím, než se vydali na pohotovost, má zakladatelka. A že „tomu blbovi“ kecala, když mu říká, že by přijeli dřív. Nepřijeli, protože sama píšeš, že s jednou blijícím dítětem bílým jako stěna se na pohotovost nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.4.26 19:49
@teroonka píše: Více

Jasně, protože jí nedochází souvislosti. To tak bývá, pokud někdo nezná průběh jednotlivých nemocí. Navíc tam hraje roli stres a strach. Ale znovu, jak může doktor říci (v této konkrétní situaci), že se mělo přijet dřív? Rozumí rozvoji příznaků a časové ose asi jako zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
23.4.26 19:50

@Kamýsek23 a vy jste jeli hned do nemocnice, když jsi viděla, jak je dcera bledá? nebo hned jak poprvé zvracela? :think: nejeli, že? nevyhodnotili jste to jako akutní stav stav, že? tak proč by měla učitelka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
23.4.26 19:52

@Velryba černá Vsak jo. S blitim jsme byli jednou, ale dite bylo hranicne dehydratovane a malem to skoncilo hospitalizaci. Kdyz jsem byla se dcerou se zanetem ledvim, dostala jsem vynadano, ze v 17m nechodi na nocnik… Se zanetem zvukovodu jsem pry jednou byla moc brzy a jednou moc pozde. Clovek si ty poznamky nesmi moc brat, ale taky si je beru. Jsem spis typ, co se snazi neotravovat lekare predcasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.4.26 19:55

@Hobitka mrzí mě, kolik lidí se s takovým přístupem setká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.26 19:56

@Kamýsek23 Ono je to opravdu těžké. Nedávno tu byla diskuze o učitelkách hysterkách, co volají rodičům kvůli každému bolení bříška a tohle je přesný opak. nejsme lékaři, vyhodnocujeme situace vždy s rizikem, že to nebude dobře. Ty sama jsi tu situaci taky nevyhodnotila hned jako kritickou, nicméně pochybila podle tebe škola. Asi bych tě požádala o trochu pochopení. Že děti nesmějí pít mi přijde trochu zvláštní, asi to má nějaký důvod. Kdyby děti pily o přestávkách, jejich lahvičky by plné nebyly - nicméně zrovna tohle dětem zakazovat mi nepřijde v pořádku. Ale jak říkám, má to jistě jiný důvod, než týrat děti žízní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.4.26 20:09

Jinak zakladatelko, zkusila bych nejdříve komunikaci s učitelkou - že máš zájem, aby ti hlásila jakékoli zdravotní obtíže dítěte, protože jsi schopna si je vyzvednout. Ono vezmi to z druhé strany, právě učitelé se setkávají s tím, že dítě mnohdy hodiny čeká ve škole, než ho někdo vyzvedne. Setkávají se s tím, že rodiče na takový telefonát nereagují zrovna hezky, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
23.4.26 20:14

Ty už jsi sem psala… Diskuzi o učitelce, která tvoji dceru nemá ráda, neumožňuje chodit na záchod a pít v hodině. Je smutné, že je dcera nemocná, ale nadávání na učitelku to nezmění. Jestli nějaká kamarádka slyšela, o čem mluví, by pro mě bylo irelevantní - holka taky může kecat. Máš nějaké důkazy pro to, že dcera jim řekla, že zvracela a škola to ignorovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 20:17

Učím na druhém stupni a krátce, byť je mi 40. Jakmile dítě přijde, že je mu špatně, volám… víc neřeším, ať si to rodiče pořeší s dítětem doma. Zatím to na mě nikdo nezkouší nějak často…
Ale taky jsem už něco „zanedbala“. Dítěti se něco stalo, ale vůbec o tom nechtělo mluvit. Ale vůbec… a taky z toho bylo něco víc, než bylo nutné, kdyby to řeklo včas a vyzvedli si jej rodiče… Mluvily s ním tři vyučující. Všem bylo řečeno, že to nic není a řešit to nechce. Teď už vím, že i v tomto případě jsem měla volat. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.26 20:22

Jinak pít v hodině nezakazuju. Nemám ale ráda, když dítě sedí a cucá flašku jak miminko celou hodinu. To ode mě ví. Ani chodit na záchod nezakazuju. Akorát se u nás žáci píšou s časem odchodu, protože teď zničily dveře na několika záchodech.

Ale je to dvousečné. Jsme za ně zodpovědní a kdyby se něco stalo… přestávky jsou dost dlouhé a děti to moc dobře ví… Měli jsme tam kluka, co trpěl na migrény. Měl od maminky nařízeno hodně pít. Hlídal si to a každou chvíli se napil (co 15 minut třeba). Ale v hodině nešel na záchod nikdy.

• Citovat
  • Upravit
976
23.4.26 20:42

Ta dcera je v te vetsi nemocnici hospitalizována? Ma tedy zanet ledvin?
Jake doporuceni lekar napsal ucitelce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
23.4.26 20:47

@Kamýsek23 Já tam teda pochybení školy nevidím. Přijde mi spíš, že děláš z komára velblouda. Jak měla učitelka ze zvracení poznat, že má dcera urolologiceké potíže? To s pitím chápu, má tam hromadu děcek, co by v hodině pili, pak chodili čůrat a z hodiny by byl prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty