Pochybný tábor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.7.12 14:58

Pochybný tábor

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše názory popřípadně, co byste dělaly kdybyste byly ve stejné situaci. Mám osmiletou dceru, s jejím otcem jsem rozvedená pět let. Bere si ji celkem pravidelně, není sice u něj, dává ji hlavně k babičce. Ani teď přes prázdniny si na ní samozřejmě nebere v práci volno, aby jí někam vzal, asi ani babka ji nechce, tak ji chce dát na tábor, kam dcera strašně nechce a celý červenec to řeší, jak tam nechce. Já to musím poslouchat, ale asi s tím nic nemůžu dělat. Tak se jí snažím uklidňovat, ale marně. Ještě ke všemu vím, že je to takový pochybný tábor, aby za něj nemusel moc platit. Většině dětí je tak okolo patnácti let, ve svém věku tam bude mít sotva tři děti, které nikdy neviděla. Nezná tam nikoho, jen snad jednoho vedoucího párkrát viděla. Když jsem ještě byla s exmanželem, tak jsem se tam byla párkrát podívat a celkem hrůza. O vaření se tam střídali různí dospěláci, co se tam zrovna ocitli, dost se to měnilo, bez lednice, jídlo se chladilo v potoce, na záchod se chodilo na latrínu, spalo se na vypletených postelých v týpí, bylo tam spousta cikánů a podivných dětí. Neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit a vždycky jsem si říkala, že bych sem svoje dítě neikdy neposlala. Hlavně ne tak malé, jako je dcera, ani nikdy nebyla na žádném táboře. Myslím si, že mi to i bývalej dělá naschvále, protože vím, jak to tam chodí. Samozřejmě tam s ní ani nebude a to tam dříve jezdil, šoupne jí tam a bude chodit do práce. Mám z toho špatný pocit. Nemám nic proti táborům, ale tenhle je fakt pro starší a otrlejší děti. Našla jsem si i kontakt na vedoucího na internetu a jako cizí člověk mu zavolala, že bych tam chtěla dát dítě a on mi vysvětloval, že mají špatnou zkušenost s cizími dětmi, že to nezvládají, že chtějí jen ty zvyklé na ně, a které znají z oddílových schůzek.
Můžu s tím něco dělat? Napadlo mě, že bych tam třeba poslala hygienu, dcera nebude mít ani od doktora tu bezinfekčnost. Nevím, poraďte něco, jak se postupuje, kdybych tam chtěla poslat nějakou kontrolu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
29.7.12 15:04

Já teda děti nemám, ale nestačilo by říct EX, že si to nepřeješ a že budeš mít dceru v tu dobu radši u sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.7.12 15:04

No jde napsat podnět na okresní hygienu nebo tam zavolat - i anonymní podnět jsou povinni prošetřit. Pořadatel tábora je povinen hygienikům dopředu tábor hlásit, takže by o něm měli vědět.
Postoj vedoucího se mi ale zdá rozumný a snažil bych se spíš domluvit s ním, že dcera se tábora nezúčastní. Tito lidi dělají dětské volnočasové aktivity navíc ke svému zaměstnání, ve svém volném čase. A rozhodně nejsou zvědaví na to, aby si rodiče přes ně řešili nějaké vzájemné naschvály (taky jsem několik let tuto činnost dělal.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.7.12 15:08

A mimochodem, toto bývají většinou tábory turistických nebo zálesáckých oddílů - už podle popisu kuchyně a latrín. Když pominu, že na tento druh táborů děcka vzpomínají i po desítkách let (na rozdíl od „ozdravoven“ a rekreací" ve zděných budovách…), tak postoj vedoucího byl celkem jasný - tábor je pro děcka z oddílu, kteří jsou na sebe během školního roku zvyklí ze schůzek. Co když budou během tábora hrát celotáborovou hru, plnit úkoly, získávat za ně body do celotáborového hodnocení - a tvoje dcera tam bude jenom řešit, jak moc se jí tam nechce být? To chcete otrávit léto několika desítkám dalších lidí? Měli byste si svoje problémy řešit „doma“ a netahat do toho lidi, kteří o ně nestojí.

Příspěvek upraven 29.07.12 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.7.12 15:08

A co třeba se s ex dohodnout, že tam dcera fakt nechce a najít narychlo jiný tábor, lepší a připlatit na něj ze svého?
Mě vždycky fascinuje, když děti už mají nějaký rozum, vysloveně něco nechtějí, co by v podstatě pro ně mělo být spíš za odměnu, ale zkrátka to nechtěj a jeden z rodičů jim to nutně musí vecpat, protože on na to má přece právo :roll: Jako jaký to má smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
29.7.12 15:13

Předně - tábor je pochybný jen kvůli latríny a polní kuchyně? 20let jsem trávila na táborech tohoto typu, latrína, lednice v potoce, vaření na ohni všemi dospělými, kteří tam byli. Je to běžný typ tábora a nic závadného na něm neshledá ani hygiena. V dnešní době je zvyk minimálně chata a vše co je pod „úroveň“, je divné. Postoj vedoucího je pochopitelný, děti z oddílu jsou na sebe zvyklé, jsou zajeté v určitém režimu a ty „cizí“ to dost narušují.

K dotazu - s EX bych si promluvila a vysvětlila mu, že dcera tam opravdu vůbec nechce, popřípadě, když to chceš řešit jinak, tak bych nedodala bezinfekčnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.7.12 15:19
@Zuzaa píše:
Předně - tábor je pochybný jen kvůli latríny a polní kuchyně? 20let jsem trávila na táborech tohoto typu, latrína, lednice v potoce, vaření na ohni všemi dospělými, kteří tam byli. Je to běžný typ tábora a nic závadného na něm neshledá ani hygiena. V dnešní době je zvyk minimálně chata a vše co je pod „úroveň“, je divné. Postoj vedoucího je pochopitelný, děti z oddílu jsou na sebe zvyklé, jsou zajeté v určitém režimu a ty „cizí“ to dost narušují.K dotazu - s EX bych si promluvila a vysvětlila mu, že dcera tam opravdu vůbec nechce, popřípadě, když to chceš řešit jinak, tak bych nedodala bezinfekčnost..

přesně takové tábory jsou nejlepší a vzpomínám na ně mnohem raději než na tábor, kde jsme bydleli v chatkách a měli normální wc.
Pokud máš s ex problém, tak to řeš s ním a nekaž nějakými udáními tábor ostatním dětem.
Jinak pokud by se to s ex opravdu řešit nedalo, zavolala bych vedoucímu tábora a konzultovala to s ním. Určitě taky nebude stát o děcko, které tam být nechce a navíc jeho matka mu chce dělat problémy s udáním.

• Citovat
  • Upravit
12743
29.7.12 15:20

A co prostě říct že si to dcera nepřeje. tak si jí nech doma. předokládám že v tom bude asi trochu zakopaný pes že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.7.12 15:22

@paola white Přesně, souhlasím. To by asi bylo rozumné. Otec dítěte asi těžko bude řešit přes soud, že dcera nechtěla jet na tábor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
29.7.12 15:27
@Zuzaa píše:
Předně - tábor je pochybný jen kvůli latríny a polní kuchyně? 20let jsem trávila na táborech tohoto typu, latrína, lednice v potoce, vaření na ohni všemi dospělými, kteří tam byli. Je to běžný typ tábora a nic závadného na něm neshledá ani hygiena. V dnešní době je zvyk minimálně chata a vše co je pod „úroveň“, je divné. Postoj vedoucího je pochopitelný, děti z oddílu jsou na sebe zvyklé, jsou zajeté v určitém režimu a ty „cizí“ to dost narušují.K dotazu - s EX bych si promluvila a vysvětlila mu, že dcera tam opravdu vůbec nechce, popřípadě, když to chceš řešit jinak, tak bych nedodala bezinfekčnost..

Souhlasím, to, že tábor nemá lednici, splachovací záchod a podobně neznamená, že je pochybný… pochybných je spíš spousta takových, kde komfort sice je, ale provozovatel to dělá pro prachy a ne pro děti…

Na druhou stranu si nemyslím, že je šťastné, aby dítko jelo samo na tábor, kde se ostatní znají a ono nezná nikoho, takže bych taky buď našla jiný tábor a případně ho doplatila nebo si nechala dceru doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
29.7.12 15:29

Souhlas s Jurou…jako s prominutím posrat tábor nejen holce, ale i ostatním dětem a vedoucím a prostě všem, jenom proto, že s ex máte komunikační problémy…achjo…
možná i malá by s tím táborem neměla takový problém, kdybys ho neměla ty…
:nevim: co si budem povídat, pokud si z toho celá divoká, tak dcerka z toho taky nebude odvázaná, když tě vidí jak to řešíš…
na latrínách a polní kuchyni nic špatného nevidim, pokud bude mít dcera fakt problém, tak ji v nejhorším vyzvedneš a odvezeš dřív, ne?

a dalš věc, pokud tam jezdí jen děti z oddílu, jak je možný, že tam může jet?
Klidně bych vedoucímu tábora zavolala normálně, představila se a promluvila si o tom z čeho máš obavy a uvidíš co ti řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.7.12 15:39

:nevim: V osmi letech bych o podobné prázdniny taky nestála. Na táboře jsem byla jednou a fakt to není nic pro mně, s latrínou či bez. Takže jí chápu. Chápu i to, že ani jeden nemáte hlídání. Přesto se stavím na stranu holky - nedopusť, aby tam přes svou nevoli jela. Nebude to lehký, je mi jasný, že je tady problémů k řešení víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.7.12 15:43

A proč nemůže celý srpen zůstat u tebe a nikam nejezdit? To mi netvrď, že by na to ex nepřistoupil. Nebo to máte tak daný, že ji má půl prázdnin? Když na ní nemá čas se jí osobně věnovat, tak mu jí nedávej a hotovo. Taky nevěřím, že by šel do soudního sporu jen kvůli táboru.
Mně tábor pochybný nepřijde, navíc tam jezdí asi jen děti z oddílu, tak jak tam chce ex procpat dceru, která do oddílu evidentně nechodí??? Když už se nedohodneš s ex, tak bych to teda oklikou řešila přes vedoucího toho tábora - sám ti řekl, že cizí tam neberou. Posílat na ně hygienu se mi zdá docela sviňárna, většinu dětí tyhle tábory baví, dospělí je celý rok plánují a připravují, tak proč jim to chceš kazit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
29.7.12 15:53

@lucenka Jak pro koho, na takový tábor bych sama nejela ani neposlala své děti ani za nic, chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
29.7.12 15:54

@Gina108
Pokud to mají OK, tak jim nic nezkazí, ne? A pokud v tom mají bordel, tak dobře jim tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí