Vlakem k moři na dovolenou

453
25.7.12 18:57

Vlakem k moři na dovolenou

Ahoj, mám na vás dotaz. Moje sestra by chtěla jet s manželem a 5ti letým synem na dovolenou, ale rozhodně ne letadlem, ani moc ne busem, autem nejezdí a tak jediná možnost je vlak. Proto bych se chtěla zeptat, zda někdo nemáte zkušenost, třeba s Itálií, Chorvatskem, kam jet, zda to vůbec jde. Sestra by raději jela do nějakého menšího letoviska, nejlépe někam, kam jezdí minimum turistů, čili určitě ne Bibione, Caorle a podobné…
Předem díky za tipy a rady, máte-li!
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
25.7.12 19:10

No.. zalezi jake je ditko, jako kolik hodin ve vlaku s nim chteji travit? pokud je zvyklej cestovat tak Ok ale jinak to jepro deti spis opruz a volila bych letadlo je to nejrychlejsi a nejbezpecnejsi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
25.7.12 19:14

Mně by děsila celkově logistika - si představ, že všechny ty kufry rveš na nádraží, z nádraží je budeš rvát někam na autobus, z autobusu k hotelu, fuj. Pokud ne letadlo, tak aspoň zájezdový autobus, ten tě vyhodí přímo u hotelu a máš to relativně bez starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.7.12 19:17
@Loll píše:
Mně by děsila celkově logistika - si představ, že všechny ty kufry rveš na nádraží, z nádraží je budeš rvát někam na autobus, z autobusu k hotelu, fuj. Pokud ne letadlo, tak aspoň zájezdový autobus, ten tě vyhodí přímo u hotelu a máš to relativně bez starostí.

presne a taky zalezi jak moc se domluvi :nevim: a jaky pobyt chteji - jestli povlecou jen par hadriku tak to beru ale do toho ditko, jeho veci - popripade nejaky jidlo :think: a uz to je horor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
25.7.12 19:27

Lidi co pracujou na českých drahách jezdí pravidelně k moři vlakem, protože to mají zdarma. Mám kamarádku co tak jezdí s rodinou…ty vlaky jsou uspůsobené, ale myslím si, že pro normálního člověka se hodně prodraží. Vím, že tak jeli do Itálie, Chorvatska a myslím, že dokonce i Řecka. Se podívej na idos jak dlouho taková cesta trvá a kolik je přestupů, možná dokonce když pohledáš tak nějaké zájezdy i vlakem najdeš :-) já bych tak taky klidně jela, vlak je v pohodě…ale my teda radši lítáme.

• Citovat
  • Upravit
24379
25.7.12 19:28

Zkusenosti nemam, ale slysela jsem ze super.prej to tak udelal kolega i s autem, to mu nalozili a on si uzival s rodinou ve vlaku kde je naprosto vse.kupe pro sebe s postelama, ve vlaku restaurace a deti se nenudily. prijeli odpocati na misto a autem si zajeli kam chteli.neco na tom bude, nez v aute travit 15 hodin stresu a mackani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.7.12 19:30

My jsme jako děti jezdili vlakem z Prahy do Bulharska. Přestup až v Bulharsku v Burgasu na bus směr nějaké letovisko. Jeli jsme dva dny a cesta byla naprosto super. Ale jelo nás hodně rodin, takže jsme si jako děti měli celou cestu s kým hrát. Dodnes na to ráda vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.7.12 19:35

My tak jeli s mamkou cca pred 5 lety a nemelo to chybu. Jely jsme do Italie, pres noc, takze jsme velkou cast cesty prospaly. Jely jsme primym vlakem. Nebaly jsme se, protoze mamka se mnou tak jezdila, kdyz jsem byla dite. Prijde mi to podstatne lepsi nez bus.

• Citovat
  • Upravit
10378
25.7.12 19:39

Mamina děla na dráze takže jsme jezdili pravidelně vlakem, jednou do Itálie, několikrát Chorvastko.Bylo to skoro zadarmo(ta cesta).
Ale pro obyč lidi to vyjde asi dost draho :think:
Jinak do Chorvatska jezdíval přímo vlak(vyjíždělo se cca v 17h. večer a v sobotu ráno jsme byli v Chorvatsku. Vagony teda jezdili klasický, někdy to vyšlo, že jsme si lehli, někdy se prostě muselo sedět :nevim:
Batohy samozřejmě tahat ssebou, ale otázka jaké máte ubytování, co potřebujete.(my tahali i jídlo).
nejlepší je asi se informovat se přímo u ČD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
25.7.12 19:42

Ahoj,
myslím, že ideální by byl vypravený vagon, který by s Vámi dojel až na místo určení :). Před lety jsem se setkala v Řecku s rodinou, která absolvovala celou cestu z Ústí nad Labem až do Řecka.
Za sebe - jela bych vlakem na kraj světa :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
615
25.7.12 19:49

Myslím, že cesta vlakem je pohodlnější než autobusem :), ale teda o dost dražší. Jednou mně nevycházel termín ani na autobus ani na letadlo, jediný, co v té době šlo, byl vlak a jízdenka do Itálie tam a zpět vyšla na skoro 6000 :(, takže když pojedou tři, je to teda dost pěnez za cestu :(.Kvůli těm penězům bych si to teda odpustila, zvlášt, když nejdražší letenka, co jsem do Itálie kupovala byla za 2700. Cena nesrovnatelná a komfort taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.7.12 19:54
@lulu11 píše:
Myslím, že cesta vlakem je pohodlnější než autobusem :), ale teda o dost dražší. Jednou mně nevycházel termín ani na autobus ani na letadlo, jediný, co v té době šlo, byl vlak a jízdenka do Itálie tam a zpět vyšla na skoro 6000 :(, takže když pojedou tři, je to teda dost pěnez za cestu :(.Kvůli těm penězům bych si to teda odpustila, zvlášt, když nejdražší letenka, co jsem do Itálie kupovala byla za 2700. Cena nesrovnatelná a komfort taky :)

manzel ted leti s prckem na 8 dni s allinclusive za 17000,– za oba.. tak co na to rict :roll: at se jdou slavny drahy vycpat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
25.7.12 19:57
@beruska2× píše:
manzel ted leti s prckem na 8 dni s allinclusive za 17000,– za oba.. tak co na to rict :roll: at se jdou slavny drahy vycpat :jazyk:

To máš pravdu :), pak ať se nediví, že jezdí málo lidí. Vlaky jsou sto let starý za ty prachy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.12 20:18

Já jela vlakem chorvatsko - split. Vyjížděli jsme 14:00 z Prahy do Budapešti, tam přestup na Záhřeb, v Záhřebu přestup do Splitu. Všechno přímáky. Nejhorší byl ten poslední - 300 km, 10 h, ale zase jsme byli v 9 ráno ve splitu. Nebyl problém rezervovat místo už z ČR, bez rezervace určitě nee, vše bylo obsazené. Vlak jel v noci, tudíž děti spaly.. Ale cenu netuším, já to měla zadara :mrgreen: prý to ale vyjde dost draho.. Mmchdm, nevím, jestli ještě existuje, ale jezdil speciál přímo do splitu z prahy, místo stálo cca 2-5 tis dle toho, jestli to bylo lůžko, lehátko, sedačka po 6ti nebo 8 mi, dalo se naložit aji auto. Já to měla nakouskované, protože mimo sezónu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.7.12 21:36

Do Splitu to prý jede 2 dny, uvažovali jsme že bychom vezli auto, ale nakonec jsme jeli autem, bylo to levnější a za 12 h jsme tam byli.

Autobusem bych s malým dítětem k moři nejela, je to strašně nepohodlné, otrávení spolucestující :roll: ale asi je to nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí