Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sophinka píše:
tak u nás třeba byli vedoucí mladí kluci a holky a nebo pak manželský pár (ona vařila on hlavní vedoucí) tábor, kam se vrhnou opilci a vyžadují sex po 13ti letých holkách mi přijde dost…podivnýkdyby vedoucího dělal někdo starší pro zábavu, taky bych dumala.
Proč by nemohl vedoucího dělat někdo starší? Náš hlavní vedoucí byl chlap před důchodem, podobných bylo v našem středisku víc, já jezdila na tábory ještě v mých nechutně postarších pětatřiceti letech… ale přece nedá kolem třiceti výpověď každý volnočasový pedagog, aby nepůsobil blbě na místech vedoucího?
@Les2311 tak jasně ale to právě byli ti hlavní vedoucí a už jezdili i s manželkami a popř. svými dětmi. My taky měli po dvou služby, ale opilce, kteří by se dožadovali sexu a vedoucí kteří by se s nimi museli prát si fakt nepamatuji
Tábor byl prostě tábor, kamarádi vedoucích nám udělali bojovku a maximálně tak sebrali vlajku, ale ne panenství ![]()
@Regina Hero neříkám, že nemůže
ale na mě už to působí divně, když je sám a věnuje se dětem… já vím je to předsudek. ![]()
Sofinko, ale ne každý, kdo u dětí vydrží, musí být hlavní vedoucí. Třeba mladší holka má starší vedoucí, věk si hádat netroufám, nicméně určitě je starší než já… a nemladých dospělých jsem ve skupině viděla víc (i v jiných oddílech), těžkou pak na táboře můžou být všichni hlavní vedoucí ![]()
EDIT: k tvému dalšímu příspěvku, proč by starší vedoucí měli být sami? Ta naše vedoucí rozhodně sama není, má vlastní rodinu… u ostatních přehled nemám.
@sophinka píše:
@Regina Hero neříkám, že nemůžeale na mě už to působí divně, když je sám a věnuje se dětem… já vím je to předsudek.
A proč by měl být sám? Ne všechny manželky si můžou vzít na prázdniny volno a jezdit s nimi… dělala jsem v DDM - a prostě volnočasoví pedagogové to mají jako náplň práce, jako přes školní rok vedou kroužky a pořádají soustředění o víkendech, takže třeba za prázdniny dělají i více táborů… prostě běžná pracovní doba, akorát že na táboře…
@Les2311 však taky píšu, že je něco jiného, když za nimi jezdí manželka s dítětem, mnohdy se i tábora účastní - prostě to berou jako styl života. Ale já jsem pakouš, děti dávám a dávat budu jen na ten tábor, co jsem jezdila i já. Znám tam všechny vedoucí (nebo jejich rodiče),znám tábor i jeho průběh… JInam bych se bála.
@Regina Hero tak znova netvrdím, že jsou všichni sami, ale chlap na mě prostě v této pozici působí blbě… stejně tak jako učitel v mateřské školce by tak na mě působil. A chlap, který nemá rodinu a věnuje se dětem mi připadá podezřele
. Prostě přiznávám, že mám určité předsudky.
Každopádně nedovedu si představit, jaký musel mít ten tábor pověst, když tam jen tak vtrhne banda ožralů a domáhá se sexu.
@sophinka píše:
@Les2311 však taky píšu, že je něco jiného, když za nimi jezdí manželka s dítětem, mnohdy se i tábora účastní
Proč by za nimi měly jezdit manželky? Já třeba manžela od holky vedoucí v životě neviděla a ani nevím o tom, že za ní na tábor jezdil ![]()
@sophinka píše:
Každopádně nedovedu si představit, jaký musel mít ten tábor pověst, když tam jen tak vtrhne banda ožralů a domáhá se sexu.
A jak prosímtě souvisí pověst tábora s tím, že někam vtrhne banda ožralých debilů? To je asi tak stejná logika, jako kdyby nějaké přepadené a znásilněné ženě řekla, že má asi hodně pochybnou pověst, když ji někdo znásilnil!
@Les2311 píše:
Jo, tak ten článek jsem dneska taky četla a dalo mi dost práce ho vydejchat… zejména tvrzení, že děti přece byli v přesile a útočníci byli opilí, takže nebyli nebezpeční
No v souvislosti s šikanou v mateřské školce na Znojemsku (cca 5 let zpátky) se do tisku dostalo i vyjádření příslušných učitelek a sociální pracovnice - a to radši sem dávat nebudu… ![]()
@sophinka píše:
Uff, děkuji pěkně. Já mám pověst myslím dobrou, vyzývavě se neoblíkám a přesto se stává, že ožralové směrem ke mně vedou oplzlé sexuální nabídky.
@blorchi píše:
No tak hlavne by mel byt taboreve,,personal" slozen tak, aby v pripade utoku deti ubranily.Ja bych zadnemu vedoucimu neverila, ze me deti uhlida, tyto lidi nemam rada, bud je pedofil, nebo neaka pochybna existence. Kdovi co se tam udalo.
Co dodat - nejspíš asi politovat…
(uživatelku)
Já byla jen na jednom táboře. Spíš hodně mastňáckej a hlavní vedoucí byl předtím souzen a léčen za pedofilii. Na nás si nic nezkusil, ale i tak, jak se to profláklo, byl to mazec. Asi na to nejsem ten správný typ a vlastní dítě bych tam neposlala, mě se tam moc nelíbilo. Nejsem týmovej typ a stezka odvahy mi působila spíš trauma. Fakt ne.
@Les2311 předpokládám,že 13 ti ale není
podívej se beru to tak, že když je někde tábor tak se v okolí ví, že je tam tábor. S DĚTMI. Protože na tábor jezdí děti. Takže představa, že tam vtrhnou ožralové za účelem sexu, je to dost podivná.