Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sophinko, vzhledem k tvým názorům v této diskusi mě napadají jenom dvě možnosti: buď jsi rozumově nevyzrálá - nebo tu s námi diskutuje inkognito Paris Hilton…
(a to jsem tě vždycky měl za rozumnou ženskou).
@janine24 píše:
Já byla jen na jednom táboře. Spíš hodně mastňáckej a hlavní vedoucí byl předtím souzen a léčen za pedofilii. Na nás si nic nezkusil, ale i tak, jak se to profláklo, byl to mazec. Asi na to nejsem ten správný typ a vlastní dítě bych tam neposlala, mě se tam moc nelíbilo. Nejsem týmovej typ a stezka odvahy mi působila spíš trauma. Fakt ne.
Tak tohle e presne to z ceho mam hroznou obavu, taky prave znam jednoho vedouciho, kteremu byla proflakla pedofilie
Ja proste deti posilam, jen na tabor, ktery mam overeny a vedouci znam osobne. @Jura007 Proc me litues, muzes to nejak vice rozepsat? ![]()
@Jura007 píše:
Sophinko, vzhledem k tvým názorům v této diskusi mě napadají jenom dvě možnosti: buď jsi rozumově nevyzrálá - nebo tu s námi diskutuje inkognito Paris Hilton…(a to jsem tě vždycky měl za rozumnou ženskou).
Jak to myslis? en mame strach o deti, ty mas deti? ty by si nemel strach poslat deti nekam, kde neznas zadneho vedouciho a navic ti pride popdezrelej, ze muze byt treba pedofil? ![]()
Blorchi: protože nemáš s danou problematikou asi zkušenost a přesto se pouštíš do diskuse o ní. Vydáváš se tak na docela tenký led, zvlášť v tématu, které se okrajově dotýká pedofilie a bezpečnosti dětí obecně. Ale za poslední roky v Česku si už docela zvykám, třeba nakonec budu otrlý k neštěstí druhých, když do něho samy lezou…
@Jura007 píše:
Sophinko, vzhledem k tvým názorům v této diskusi mě napadají jenom dvě možnosti: buď jsi rozumově nevyzrálá - nebo tu s námi diskutuje inkognito Paris Hilton…(a to jsem tě vždycky měl za rozumnou ženskou).
juro, prostě uznej, že nemůžu být úplně dokonalá
. TAk tady je ta moje jediná závada
Ne prostě děti na tábor posílám, fakt u lesa, s rybníkem a latrýnama v lese. Ale je to u vesnice kde jsem se narodila, vyrostla, všechny znám a oni mně. Jinam bych se prostě bála. Bojím se pedofilů, špatné stravy, špatného programu, násilí na dětech, nudy bez programu… atd atd… a proto jsou pro mne jiné tábory nedůvěryhodné. A velice mne zaráží, znova to opakuji, že na místo, kde je známo, že se pohybují děti, vtrhne banda ožralů dožadujích se sexu.
Příspěvek upraven 02.08.12 v 18:28
No my toho vedoucího taky znali dlouho, ale ta pedofilie na něj vylezla až když jsme byli pryč, na táboře. Po konci školního roku ho práskly děti, ze školy kde učil, co si na ně dovoloval, jak je lákal domů a do kabinetu ve škole. Když už končili s docházkou na základce, tak se nebály. A to tam s ním byl i jeho syn. Na táboře. Jako další vedoucí. Po pár letech jsem se dozvěděla, že ho tam syn hlídal, aby táta neblbnul další holčičky a kluky. Bohužel to o něm věděl a snažil se to řešit nebo aspoň bránil ty děti.
@Jura007 píše:
Blorchi: protože nemáš s danou problematikou asi zkušenost a přesto se pouštíš do diskuse o ní. Vydáváš se tak na docela tenký led, zvlášť v tématu, které se okrajově dotýká pedofilie a bezpečnosti dětí obecně. Ale za poslední roky v Česku si už docela zvykám, třeba nakonec budu otrlý k neštěstí druhých, když do něho samy lezou…
Tak ted uz te nechapu vubec, jak muzes vedet ze nemam s danou problematikou zkusenost? Resi se tady tabor a dostalo se k tomu, proc bychom tam deti neposlal a ja napsala jasne sve duvody
Ano a znama bohuzel mela tu moznost zucastnit se taboru kde opravdu pedofil byl, proto a mam strach a deti posilam jen na mnou overene tabory.Ja nejak nechapu tve prispevky ![]()
@janine24 píše:
No my toho vedoucího taky znali dlouho, ale ta pedofilie na něj vylezla až když jsme byli pryč, na táboře. Po konci školního roku ho práskly děti, ze školy kde učil, co si na ně dovoloval, jak je lákal domů a do kabinetu ve škole. Když už končili s docházkou na základce, tak se nebály. A to tam s ním byl i jeho syn. Na táboře. Jako další vedoucí. Po pár letech jsem se dozvěděla, že ho tam syn hlídal, aby táta neblbnul další holčičky a kluky. Bohužel to o něm věděl a snažil se to řešit nebo aspoň bránil ty děti.
uro, precti si tento prispevek, to je presne to z ceho ja osobne mam strach
Posilam deti na tabory, ale pisu to naposled jen s vedoucima ktere osobne znam. Nevadi mi spani pod stanama, kadibudky ci vareni na kotliku, to je to posledni, jen na me take pusobi neduveryhodne treba svobodne starej chlap
Ovsem jak vidim podle prispevku i to ze je chlap zenatej a ma dite neznamena ze nemuze byt pedofil.
Ovsem tady se skutecne diskuse otocila nekam jinam. ![]()
Jsi matka, tak přece nedovolíš, aby dcera jela někam, kam by jsi ani ty sama nešla ![]()
@blorchi píše:
Jak to myslis? en mame strach o deti, ty mas deti? ty by si nemel strach poslat deti nekam, kde neznas zadneho vedouciho a navic ti pride popdezrelej, ze muze byt treba pedofil?
Za prvé: nastuduj si psychologickou/psychiatrickou definici pedofila. Pak pochopíš, že pedofil nerovná se sexuální agresor směrem k dětem. Jste prostě zblblé Bleskem a TV NOVA, tak se nedivte, že to většinou končí, jak to končí. Skutečné nebezpečí prostě přehlídnete nebo o něm odmítáte slyšet (kauza „Bambini di Praga“).
Za druhé: nebaví mě jenom nečinně, přihlížet, jak nedostatek peněz a nedostatek rozumu (obojí na straně rodičů) zhuntoval volnočasové aktivity dětí v tomto státě. Ale k čemukoliv rozumnému (na veřejné úrovni) nejsem připuštěný, viz první bod a viz vaše předchozí vyjádření. No nic, jsou to vaše děti a váš marný boj. Já radši budu dál vydělávat peníze ve fabrikách…
Za třetí: říkáte, že jsou pro vás důležité reference. Ale z „mých“ kroužkových dětí jsou dneska ve třetině případů inženýři v technických oborech a jeden dokonce učí na prestižní univerzitě. To ale pro vás asi nebude dostatečná reference… Potkal jsem se s tím, že můj „výklenek“ bez problémů obsadila holka se střední pedagogickou, která ty technické kroužky poslala do kytek a do nabídky kroužků zařadila ty, kam později nikdo nechodil. To stejné bylo u oddílů a táborů (ty měl oficiálně na sebe kamarád - tam se vyžadovala „osoba odborně způsobilá“ vzhledem ke střeleckým disciplínám - luostřelba, prakostřelba). Takže mně z toho vychází rozpor slov a skutků… Je ještě potřeba pokračovat???
Prostě mícháte se do věcí, o kterých nic nevíte. Jen proto, že jste „majitelky dětí“… Uff, to jsem se zas rozčílil. Už budu radši držet hubu.
Ahoj, diskuzi jsem nečetla. Je to smutný, co se stalo Tvé dceři. Soudům i sociálce je tohle úplně jedno. Otec rozhodne, že dcera pojede na tábor a holka musí. Je to prostě smutný
Jedině kontaktovat sociálku a zkusit řešit v zájmu dítěte, jak se o ní otec stará.
A pokud chceš něco o definici pedofila od jiné nestranné osoby, zeptej se třeba Pudloslavy. její názory v tomto směru vysoce respektuju… ![]()
@Jura007 píše:
A pokud chceš něco o definici pedofila od jiné nestranné osoby, zeptej se třeba Pudloslavy. její názory v tomto směru vysoce respektuju…
Ok, když by tvoje potenciální dítě by bylo na táboře a ty se dozvíš, že ten známý, prověřený hlavní vedoucí se aktuálně vyšetřuje jako pedofil
A najednou je tam doložené pedofilní chování a pokusy i dokonané skutky s nezletilými? To by pro tebe nebyl problém a rozhodnutí okamžitě stáhnout dítě domů?
@Jura007 diky za velmi dlouhej prispevek, ale zklamu te, u me je podofil stale pedofil na tom se nic nemeni. Dokonce jsem cetla nekolik blogu pedofilu a bylo mi z toho stejne slusne receno na poblinkani ![]()
Já tohle zažila a vím, jak se ten pán choval a jak za ním běhal pořád jeho syn a kontroloval ho a vyptával se nás. A až doma jsem pochopila proč a jak to bylo. A na další tábor jsem už fakt logicky nechtěla.