Pochybný tábor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
29.7.12 17:34

Takový tábor je nejlepší :lol: dětem jsem tam zakázala brát mobil aby to byla opravdu změna oproti roku :nevim: Na takový tábor mám nejlepší vzpomínky dodnes :mrgreen: i moje děti nejraději vždy vzpomínají na to, jak se myli jednou týdně :lol:

• Citovat
  • Upravit
18305
29.7.12 17:37
@j.a.n.i1 píše:
@Jura007 Tak ono hlavně i pokud tam signál je, tak když tam není elektřina, tak většina dětí má po pár dnech telefon totálně vybitý… na druhou stranu se to řeší tak, že pokud má dítko zásadní problém, tak volá vedoucí a ten už si ten signál najde, třeba při cestě na nákup.

Stoprocentní souhlas. Záleží ale na tom, co vedoucí vyhodnotí jako zásadní problém. Stýskání po mamince pro některé holt problémem není a holčina by si měla zvyknout… (opakuju, nebyl jsem tam, teoretizuju). Dovozuju jen z toho, co jsem zažil na táboře s hasičema (byli tam jedním s pěti oddílů), kde místní náčelník hasičů řekl, že „bábovky si holt musí zvyknout“. To i nám z technických oddílů (kluci to měli „tak trochu“ jako armádní výcvik… ;) ) přišlo docela „přes čáru“. Ale v tomto případě se už komunikační prostředek nenachází v rukou dítěte… :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
29.7.12 17:50

Necetla jsem diskusi.Ja bych na takovy tabor nejela a ani bych an takovy svoje deti nepustila.Uz jen ten telefon a co rekl vedouci…brrrr. O duvod vic..kdo vi co to je a pokud tam to dite nechce, nenutila bych ho to fakt ne. A klidne byhc ji hodila marod s potvrzenim od dr nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
29.7.12 18:03

Och top jsou zase nazory jak noha, zvlast ty na prvni strance, nektere :roll:

Zakl. rozumne bych se snazila domluvit s otcem, ze dcera tam proste nechce, at ji najde treba jine adekvatni letni utociste. Pokud i to neklapne, zavolala bych vedoucimu, a resila to s nim. Myslim, ze se urcite nejak domluvite :kytka:

• Citovat
  • Upravit
becky87
29.7.12 18:10

Jinak k tem latrinam apod.Syn (5),sel letos poprve na dve noci se skautskym oddilem(vedeny nekolika chlapi z vesnice),pod stan.Kde nebyla ani ta latryna, ani tepla voda, signal zadnej.Mela jsem taky strach, moc se mu nechtelo, ale nakonec prijel tak nadseny ze uz premlouval vedouciho na dalsi akci :potlesk: :potlesk: A to tam byly jeste dva ctyrletaci, holcicky, takze obavu bych z latryn fakt nemela ;)

• Citovat
  • Upravit
763
29.7.12 19:08

No já nevím ale nějak ti nerozumím :nevim: :roll:..já být na tvém místě, tak mě nikdo a nic nedonutí poslat svou dceru proti její vůli na nějaký pochybný tábor.. :zed: :cert: a ex by se mohl třeba stavět na hlavu ale se mnou by nehnul.. :twisted: takže asi tak.. :cert:..chudák holčička :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
29.7.12 19:47
@Jura007 píše:
@Les2311 Jen trochu technická poznámka: na spoustě lokalit, kde se tyhle tábory konají, není mobilní signál žádného z operátorů. (Není to tak všude, ale najdou se…) A pošta do tábora bývá dovezená dvakrát týdně, pokud vůbec. Tak mi není jasné, jak by se holka měla matce ozvat; vím, že zmiňuju extrémní případ, ale i takové jsou.

Nevím, mé děti na tábor s mobily nejezdí :nevim: Ovšem vedoucí to vždycky měli ošetřeno, že třeba už před odjezdem na tábor byla daná hodina pro telefonní kontakt na důležitosti a v takovém případě vedoucí odcházeli na místo se signálem (bez dětí, předpokládám). Úplně odříznutý od světa tábor těžko být může, už jenom kvůli případné nutnosti zavolat záchranku, kdyby došlo k nějakému většímu úrazu, takže i ta případná SMS od vedoucího k rodičům by jistě byla řešitelná. Když mi vedoucí v táboře bez signálu mohli dát vědět, že dítě onemocnělo, bere antibiotika a mám si pro něj přijet, jistě by bylo možné, aby mi napsali, že si pro něj mám přijet z jiného důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdina
29.7.12 21:11

Proc se tady stael dokola toci „pochybny tabor“. Chapu, ze nekdo k tomuto typu tabora nema vztah, ale proto to jeste nemusi byt pochybny tabor. skautske oddily poradaji pouze takove tabory. Samozrejme clenove oddilu jezdi na podobne vikendove akce po cely rok, takze vsichni uz vedi co je ceka a nemine.
Podavat oznameni na hygienu apod. jen proto, ze nekdo takovym taborum neholduje mi prijde nefer vudci tem, co se cely rok tesi.
Pokud mas ty problem s takovymto taborem a dcera tam evedentne nechce, zajdi radeji za prislusnou socialni pracovnici a objasni ji tvuj problem a porad se. Ale hlavne prosim te nekaz prazdiny detem, ktere tam jezdi rady a tesi se na tabor.
Ja na takovy tabor jezdila roky, v te dobe o mobilech nikdo jeste nevedel a pevnou linku mel malokdo. Jsem toho nazoru, ze mobily na tabor nepatri. Vedouci maji urcite kontakt na rodice a pokud by byl nejaky vaznejsi problem urcite budou informovat. Vlonskem roce jsem byla i se svym ctyr letym synkem. Bylo to uzasne. Letos mi v ucasti zabranily zdravotni problemy.

• Citovat
  • Upravit
78
30.7.12 07:06

Možná by bylo opravdu nejlepší domluvit se s hlavním vedoucím. Pokud dcerka nechodí do žádného turistického nebo podobného oddílu bylo by to trápení pro obě strany a ani jedna by na tom vlastně nenesla vinu. Sama mám zlušenosti s tím, že když dítě jede na tábor z donucení, dovede to zkazit tábor všem. I když fandím takovýmto táborů, patří tam jen děti na to připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.7.12 12:11

Rozhodně bych jí tam neposlala!!!

Sama jsem táborový nadšenec, ale pamatuji si na svůj první, který byl podobného ražení jako ty píšeš. Bylo mi 6 a prošla jsem si tam šikanou! Nikoho jsem tam neznala - všichni ostatní byli kamarádi z minulých let. Dali mě do chatky s dvěma 14ti letýma holkama a ty mě pořád šikanovaly.
Dopisy rodičům „ať si pro mě přijedou“ jim nikdy nedošly (aspoň mi to tenkrát tvrdili :nevim: ) Každou noc jsem plakala. Bylo to opravdu otřesné!!! ikdo se tam se mnou nebavil, všichni na mě koukali jako na cizáka a dělali si ze mě akorát srandičky a dělali mi naschvály. Vedoucí mi nevěřili, otáčeli se ke mě zády, že prý přeháním :pocitac: :zed:

Na další tábory jsem odmítala jezdit!!! Při náznaku, že bych měla jet jsem dostávala hysterické záchvaty!

Až když mi bylo 9let tak jsem (i přes hysterii) musela odjet na tábor… tentokráte ale se strejdou, který byl na tom táboře vedoucím a s nejlepší kamarádkou. No, budiž… a tehdy to začalo!
BYLO TO SUPER!!!
A od té doby jsme jezdily každý rok s tou samou partou a celý rok jsem se nemohla dočkat! Nejlepší zážitky z dětství mám z táborů!!!

Takže si dobře rozmysli kam svojí holčičku pošleš a radím ti dobře. Pošli ji na provní tábor jedině s vrstevníky a nejlépe s její kamarádkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.8.12 16:22

Dobrý den, k tématu bych dodal jen malou ukázku toho, čemu dneska musejí vedoucí na táborech čelit. Sice se ve finále vedoucímu „zase tak moc nestalo“, ale mně osobně by to za tahanice po soudech nestálo a obdivuju každého, kdo to při dnešní úrovni zákonů a obecného právního vědomí lidí ještě vůbec dělá.

Příslušný článek najdete tady

Takže buďte k vedoucím táborů tolerantnější a snažte se s nimi domluvit. Oni pro vaše děti udělají, co jen bude v jejich silách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
2.8.12 17:00
@Jura007 píše:

Jo, tak ten článek jsem dneska taky četla a dalo mi dost práce ho vydejchat… zejména tvrzení, že děti přece byli v přesile a útočníci byli opilí, takže nebyli nebezpeční :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.8.12 17:08
@Jura007 píše:
Dobrý den, k tématu bych dodal jen malou ukázku toho, čemu dneska musejí vedoucí na táborech čelit. Sice se ve finále vedoucímu „zase tak moc nestalo“, ale mně osobně by to za tahanice po soudech nestálo a obdivuju každého, kdo to při dnešní úrovni zákonů a obecného právního vědomí lidí ještě vůbec dělá.

Takže buďte k vedoucím táborů tolerantnější a snažte se s nimi domluvit. Oni pro vaše děti udělají, co jen bude v jejich silách.

No tak hlavne by mel byt taboreve,,personal" slozen tak, aby v pripade utoku deti ubranily.Ja bych zadnemu vedoucimu neverila, ze me deti uhlida, tyto lidi nemam rada, bud je pedofil, nebo neaka pochybna existence. Kdovi co se tam udalo.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
2.8.12 17:12
@blorchi píše:
No tak hlavne by mel byt taboreve,,personal" slozen tak, aby v pripade utoku deti ubranily.Ja bych zadnemu vedoucimu neverila, ze me deti uhlida, tyto lidi nemam rada, bud je pedofil, nebo neaka pochybna existence. Kdovi co se tam udalo.

tak u nás třeba byli vedoucí mladí kluci a holky a nebo pak manželský pár (ona vařila on hlavní vedoucí) tábor, kam se vrhnou opilci a vyžadují sex po 13ti letých holkách mi přijde dost…podivný :think:kdyby vedoucího dělal někdo starší pro zábavu, taky bych dumala.

• Citovat
  • Upravit
1438
2.8.12 17:29
@sophinka píše:
tak u nás třeba byli vedoucí mladí kluci a holky a nebo pak manželský pár (ona vařila on hlavní vedoucí) tábor, kam se vrhnou opilci a vyžadují sex po 13ti letých holkách mi přijde dost…podivný :think:kdyby vedoucího dělal někdo starší pro zábavu, taky bych dumala.

Tak jde o to, co si představuješ pod pojmem „starší“ :nevim: Jinak starší vedoucí klidně bývají u zavedených oddílů s delší historií, kde se vedoucí nemění jak na běžícím páse a proč ne.

Jinak opilci můžou do tábora vtrhnout lehce, už za mého dětství (a že mi pomalu táhne na čtyřicítku) jsme u větších táborů mívali u brány službu ve dvou a když se někdo cizí dožadoval vstupu, jak jeden zůstal u brány a druhý šel za vedoucím… u menších táborů se ani tohle nedělalo. Přijít nám tam opilci, nemám šanci je zadržet, ani když jsem byla vzorná pionýrka :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí