Pocit selhání, křičím!

Anonymní
11.11.23 23:49

Pocit selhání, křičím!

Ahoj maminky, snad jsem tu správně. Mám skoro roční holčičku. Je dost náročná, často vzteklá, navíc nám začala šílená separačka! Dřív jsem si odpočinula alespoň když přítel přisel z práce, s malou si pohrál, vykoupal, uspal.. No teď to nepřipadá ani v úvahu. Na koupání chce mě, jinak řev, uspávání to samé. Jakmile si s ní přítel hraje a já se jen mihnu, začne šílet, brečet, fňukat.. jsem už vyčerpaná, nemám chvilku pro sebe.. Poslední dny se mi stává věc, kterou si pak neskutečně vyčítám. Malá má problémy s usínáním večer ( dřív neměla) uspávám klidně i hodinu, když mě partner vystřídá, řve tak až se z toho poblinká ( bylo to jen jednou, pak už jsem to ani nezkoušela) kolikrát jsem z ní ale už fakt tak hotová, kope nohama, mlátí rukama, pláče, nebo naopak je vyřechtaná, leze mi po hlavě ale spát ne, přitom v obýváku už usínala v sedě. Že i zakřičím :,( něco jako “ už spi!” “Už nato nemám nervy!” “ proč pořád řveš!” Holky já si to pak taaak vyčítám.. Večer jí pusinkuju v posteli, omlouvám se, je to hrůza.. no, rada nato asi není žádná ale jsem ráda že jsem se mohla vypsat někam, kde je spoustu maminek a doufám že nejsem jediná, která má pocit že v tomto selhává :,( :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6562
12.11.23 00:19

Myslím, že musíš mít víc času bez ní pro sebe. Jestli to jde, tak někam zmizni nebo ať ji partner vezme ven. Když jsme odpočatý mámy, všechno se líp snáší :kytka:

Naše separačka kdysi - stačilo se otočit bokem a byl řev :mrgreen: pomáhalo mi taky si říct, že to tak příroda vymyslela. Aby malý človíček, který začíná chodit, se nezatoulal od mámy, aby si ji hlídal. Je to systém přežití a je to správný krok ve vývoji :palec: Ale je to hodně náročné. My to měli ještě fakt dlouho, no děs běs, mě pomohla skupina hlídací.

Uspávání taky tenkrát šlo špatně. Ty děti mají strašně moc nových vjemů a musejí to nějak zpracovat a dostat se do klidu. Ale taky se to zlepší. Fakt zkus chodit odpocata. Klidně jestli má partner čas, tak před večerním maratonem vyběhni na půl hodiny ven, uvidíš že pak budeš lépe snášet to uspávání, koupání. Jo ještě to koupání by mohlo malou zaujmout koupat se přímo s taťkou, dělat blbosti.

Mimochodem u uspávání mi jednou malá půl hodiny prděla pusou na břicho místo kojení :D byly to maratony, ale ustálilo se to. Bylo to jen období :D promiň, to byl vtip, ale fakt se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.11.23 02:40

No, pokud je ochoten, klidne bych ho kazdy vecer vyslala ven s kocarem. Pak ji prendas do postylky.
To by neslo…?
Na nejake ritualy a „co by se melo“ kasli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
12.11.23 08:39
@Anonymní píše:
Na koupání chce mě, jinak řev, uspávání to samé. Jakmile si s ní přítel hraje a já se jen mihnu, začne šílet, brečet, fňukat.. jsem už vyčerpaná, nemám chvilku pro sebe..

Dobře Ti tak. Jaký si to uděláš, takový to máš.

Vy jste holky nepoučitelné. Vychováváte si doma malé tyrany, necháte sebou mávat, a pak si na to stěžujete.

Arthur Upfield popisoval ve svých knihách zvyky australských domorodců. Matky byly schopné rozeznat, zda dítě řve bolestí, nebo prostě řve z nudy. A pokud řvalo z nudy, dělaly si prostě svou práci dál.

Vychovávej své dítě. Nepřipusť, aby ono vychovávalo a zotročovalo Tebe. Kup si sluchátka na tlumení hluku. Pokud dítě není mokré, hladové, žíznivé, není mu zima ani horko a netrpí bolestí, nech ho být a dělej si svou práci.

Tak je to jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
2377
12.11.23 09:26

Zkus nevychovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie