Pocity v šestinedělí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12912
23.6.17 15:05
@Anonymní píše:
@terien @Sany80s Holky a vy myslíte, že je to kojením?

Jsem ji právě šla k pediatricce převážit, zda prospívá. Prospívá velice dobře, spíše na horní hranici.

Já s ukončením kojení opravdu koketuji, ale co když to nepomůže, co když je jen dráždivé mimino. I děti na UM přeci bolí bříško.

Fakt nevím, kolem mě je spousty novošků, všichni predpisove spinkaji a koji se. Mně už znají skoro všude, kdy musím alespoň nakoupit a těch pár minut toho řevu je hroznych. Vnímám soucitne pohledy a řeči, že to bude lepší. Okolí je fantastické, ale o to víc to vnímám hrozně, poněvadž snad každá paní prodavačka a magistra v lékárně je novopečená babička s úžasnym miminkem, které si chodí pochovat.

To ti nikdo neřekne, čím to je.
Kojením to být vůbec nemusí.
Jenže to ti nikdo dopředu neřekne.
Já to myslela spíš tak, že alespoň si odpočine tvoje tělo a zbavíš se i hormonů.
Spíš mi jde o to, že něco zkusit musíš.
Protože to, že si dítě vyřve kýlu, už není sranda.
máte doma takovou tu elektrickou houpačku, co vypadá jako autosedačka?
Ono se v tom sice dítě moc dlouho nechávat nemá.
Ale furt lepší než stále řvoucí dítě.
Občas to někomu na řvouna pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.6.17 15:06
@Anonymní píše:

Jsem ji právě šla k pediatricce převážit, zda prospívá. Prospívá velice dobře, spíše na horní hranici.

Já s ukončením kojení opravdu koketuji, ale co když to nepomůže, co když je jen dráždivé mimino. I děti na UM přeci bolí bříško.

Fakt nevím, kolem mě je spousty novošků, všichni predpisove spinkaji a koji se. Mně už znají skoro všude, kdy musím alespoň nakoupit a těch pár minut toho řevu je hroznych. Vnímám soucitne pohledy a řeči, že to bude lepší. Okolí je fantastické, ale o to víc to vnímám hrozně, poněvadž snad každá paní prodavačka a magistra v lékárně je novopečená babička s úžasnym miminkem, které si chodí pochovat.

Může být a nemusí. I když prospívá, tak jí prostě z tvého mlíka bolí břicho. Já bych to zkusila. Nejde jen o to, jestli malá přestane řvát, jde i o tebe. Můžeš si vzít něco na nervy nebo dát dítě babičce a jít se vyspat bez toho, aniž bys musela za 2 hodiny naklusat na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
23.6.17 15:12
@Anonymní píše:

každopádně to zkus tomme tippe ja lahvička antikoliková, která je podobná prsu, k tomu kup antikolikové mléko (beba nebo nutrilon), a uvidíš, můžeš odstříkavat po tu dobu a uvidíš jestli to pomůže, do třech dnů poznáš, jestli lepší nebo stejné, a kdyžtak se můžeš zase vrátit k MM :), já říkám spokojené miminko=spokojená maminka, a pokud ty jsi na pokraji zhroucení, dítě to z tebe cítí a dává to najevo, přece že nekojíš, tak svět se z toho nepokáká, :nevim:
tady lahvička: https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
23.6.17 15:14

A chce dudlik? ani jedno moje dite ho nechce a odmita i pit z flasky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 15:24

@terien @Sany80s Lehátko máme, máme už každý krám. V lehátku se kroutí ještě více, než na rovné ploše. Nahrivaci polstarky všech velikostí, Biogaia kapičky také, homeopatika pro mě i pro miminko, zavinovacky a šátky. Dudlíky, prijmula asi pátý model, alespoň to.

Příští týden jdu s miminkem do poradny, tak se s dětskou domluvíme co a jak.

Nicméně opravdu by mě konec kojení velice mrzel. Je úplně jedno co jím a nejim. Řve a kroutí se pořád. Ona už takto ječela i v porodnici a zkousely ji dokrmit Nutrilonem, no nepomohlo to, proto mám k UM zabranu, přestože ji mám doma pro jistotu koupenou.

Těhotenství jsem měla sice hodně blici a únavné, ale byla jsem doma. Porod taky docela v klidu, narodila se přesně v termínu. Nikdy jsem nekourila ani nepila alkohol. Prostě příčiny se nemohu dopatrat.

• Citovat
  • Upravit
12912
23.6.17 15:30

Asi ti nepije z lahvičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 15:35
@e008 píše:
A chce dudlik? ani jedno moje dite ho nechce a odmita i pit z flasky…

A to je přesně to, z čeho mám obavu, ta láhev - u první jsem rovněž chtěla přestat kojit, ale nedošlo na to, protože nevzala láhev, dudlík si sem tam vezme. Ale láhev zatím nevím.

@tumpach Přesně tuhle láhev mám u elektrické odsavacky.

Jsem i přemýšlela jestli ji nebolí ta kýla, ale ničeho jsem se moc nedopídila. U kojenců je dokonce pupeční kýla běžná.

Je jediné místo, kde je docela v klidu a využívám, když se potřebuji osprchovat a to je ždímající pračka. Proto se porizovalo lehátko, jenže to nemá ty grády.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.17 15:41
@Sany80s píše:
Asi ti nepije z lahvičky?

Pokusím se odsát mléko a z té láhve ji to podat. Uvidím. Ono je docela těžké do ní vpravit i ty homeopatika, to dělám přes strikacku.

Jinak je pravda, že u kojení je dost neklidná, takže sebou bere hodně vzduchu. Ale ne pokaždé, ten vzduch nabírá, když už ji hodně bolí to bříško a při kojení se mele a trhá.

• Citovat
  • Upravit
12912
23.6.17 15:43

Jak reaguje, když s ni hodně hýbeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 15:46
@Sany80s píše:
Jak reaguje, když s ni hodně hýbeš?

Teď nerozumím? Já s ní zachazim jak s malovanym vajíčkem.

• Citovat
  • Upravit
1015
23.6.17 15:49
@KriJona píše:
Zdravím, zeny :) potřebuji trochu povzbudit, ze v tom nejsem sama, budu i rada kdyz zavzpominate a napíšete podobné příběhy a hlavně!! Potrebuji slyšet, ze to bude dobry casem :lol: před 17 dny se nam narodila plánovaná malička, je hodna, prospívá, spinka v noci, ťukám teda :) jeste mam dva kluky 7 a 5 let, a ted ten problém.. Denně me sžírá otravna myšlenka, ze nedávám uz takovou peci těm starším, začnou prázdniny, budou nějaký ten tyden doma S mámou která je tak často nevezme na výlet, která si S nimi nehraje tak jako pred par tydny, ja nevím, je to jen v me hlavě? Přeci jen ted veškerý servis ma mimino. samozřejmě mazlim, povídám, nijak je neodstrkuji. potrebuju se zbavit toho pocitu, ze tím ty starší ted trpí..

@terien souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12912
23.6.17 15:53
@Anonymní píše:
Teď nerozumím? Já s ní zachazim jak s malovanym vajíčkem.

Já tím myslím, jestli moc řve.
Znám člověka, kterému na koliky u dítěte pomáhalo hodně s dítětem manipulovat, ve smyslu aby i dítěti prohýbal tělo.
Samozřejmě adekvátně k věku.
Právě proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
23.6.17 16:06
@Anonymní píše:
Pokusím se odsát mléko a z té láhve ji to podat. Uvidím. Ono je docela těžké do ní vpravit i ty homeopatika, to dělám přes strikacku.Jinak je pravda, že u kojení je dost neklidná, takže sebou bere hodně vzduchu. Ale ne pokaždé, ten vzduch nabírá, když už ji hodně bolí to bříško a při kojení se mele a trhá.

Anonymni, najdi si na net definici narocneho ditete. Rekla bych, ze to do puntiku sedi. Mam takovou dceru. Ted ma skoro 8 mesicu a zacina to byt lepsi. Sedi, leze, stoupa si. Prestat kojit jsem taky mela na mysli, ale ona neprijala zadnou lahev. Nezbyva nez to prezit. U nas je stesti ze je to prvni dite. A nevim jestli nejake druhe bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 16:10
@Sany80s píše:
Já tím myslím, jestli moc řve.
Znám člověka, kterému na koliky u dítěte pomáhalo hodně s dítětem manipulovat, ve smyslu aby i dítěti prohýbal tělo.
Samozřejmě adekvátně k věku.
Právě proto se ptám.

Snažím se s ní cvičit nožičky všelijak, masírovat bříško, přikládat obklady. Sedím nad ní hodiny. Uklidní se na chvíli, když ji k sobě pritisknu v perince, proto ten pořízeny šátek, ale to není ono. Poklepavam ji a hladim, to ji taky uklidňuje. Sem tam bílý šum.

Při každém prebaleni ji nahřívám bříško pod teplou vodou v umyvadle, to se ji líbí a koupání v teplé vodě.

Přestože kaka a cura, tak to není do úlevy, já zkoušela i to své mléko. Je sladké, dobré. Žádné kyselé, nebo vodove. Ikdyz ublinkne, tak takovou smetanu. Zkouším možné i nemožné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.17 16:17
@Maylaa píše:
Anonymni, najdi si na net definici narocneho ditete. Rekla bych, ze to do puntiku sedi. Mam takovou dceru. Ted ma skoro 8 mesicu a zacina to byt lepsi. Sedi, leze, stoupa si. Prestat kojit jsem taky mela na mysli, ale ona neprijala zadnou lahev. Nezbyva nez to prezit. U nas je stesti ze je to prvni dite. A nevim jestli nejake druhe bude

Právě jak jsem psala výše, byla taková i první dcera, ale jí se líbilo alespoň v kočárku.

Proto druhé dítě bylo i později. Jsem doufala, že to bude jiné. Obě děvčátka miluji, nicméně k té starší se cítím hrozně provinile.

Je smutná, uzavírá se do sebe. Teď je s manželem venku v parku a na mně leží vysilene miminko, které nemohu odložit, protože potřebuje maminku, ty její prosebná očka. Nemůže ani usnout. Tady na sebe hledíme a nevíme co dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100