Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Poridili jste klukum sestricku a deti budou vyrustat v dome. Ty se jim vsem venujes dle vseho maximalne. Takze bud v klidu, je o ne krasne postarano. Valcuji Te asi hormony, brzy to tak uvidis taky.
Anonymní já bych s kojením tedy nepřestávala. 1.vyloučila bych z tvé stravy všechno mléčné (kdyby dcera měla ABKM, to by byl JEDINÝ důvod, proč by ji z tvého mléka mohlo bolet bříško). 2. kapeš Vigantol? Nahraď D vitamínem od Terezia. 3. 3× denně si dej na lžičku drcený kmín. 4. Kapej jí BioGaiu a něco na prdíky, my měli nejprve Infacol, od měsíce Espumisan a od dvou BabyCalm. Bříško ji bude bolet i z UM, tvoří se tam mikroflóra, to tvoří prdy a to tak boliii. S JAKOUKOLI flaškou napoliká více vzduchu, než z prsa a bude o to víc řvát. Tím že přestaneš koji, si nepomůžeš. Koj hodně, zavolej si laktační poradkyni a vydrž ![]()
Anonymní: já měla takovou první dceru, bylo to neskutečně těžké období, ona plakala a já s ní, cítila jsem se příšerně, že nejsem schopná utišit své dítě, myslela jsem, že jako matka jsem selhala. Kojila jsem ji až do roka, dudlíka vzala v 8mi měsících a já za to byla tak šťastná! V prvních týdnech ho neudržela ani v puse, dávala jsem jí přes něj bavlněnou plenku, aby jí v té puse alespoň pár chvil zůstal, přemýšlela jsem, jestli by to bylo týrání, kdybych jí na toho dudlíka dala gumičku. Hodně brzy se začala zajímat o svět okolo, připadala mi uvězněná ve svém těle, brzy se otáčela, lehla, chodila, mluvila… dnes má 8 a je úplně normální…
Jedno mi pak došlo - přála jsem si miminko a bála se, že mi rychle vyroste. S každou vteřinou pláče jsem si ale přála, ať už chodí a mluví a hlavně neřve!!! Možná to byl ten důvod..
@KriJona Děti toho potřebují mnohem méně, než my si myslíme. Snažíš se být pro ně ta nejlepší máma a uniklo ti, že tou už dávno jsi ![]()
@Meera A tu ABKM zjistíme prosím jak?
Právě mlecnemu moc nedam. Mléko si trochu dávám do Cara a to jen ráno. Jím spíš Termix, ale to tak jeden za týden, nebo studené mléko s Grankem. Poněvadž sama mám z mléka nadýmání.
Vigantol jsem po dohodě vysadila, je to stejné.
A ten drceny kmín zapit vodou? Piju i kojící čaj.
Espumisan doma máme. Nasadím.
@Karleon Mně taky přijde, že je taková uvězněná. Přesně jak píšeš. Ona kdyby mohla, tak snad uteče. Ona už se sama otáčí, drží hlavu. Nevypadá jako novorozeně.
@Anonymní píše:
@Meera A tu ABKM zjistíme prosím jak?Právě mlecnemu moc nedam. Mléko si trochu dávám do Cara a to jen ráno. Jím spíš Termix, ale to tak jeden za týden, nebo studené mléko s Grankem. Poněvadž sama mám z mléka nadýmání.
Me pomohlo prolivat se kvantem fenykloveho caje.Ale opravdu hodne. U druheho mimca uz jsem s tim nemazala a davala jsem fenykl primo miminu. Jinak pohybej s malou nez budes kojit.At ma sanci rozhybat si streva. Koukni na nejake videa s Evou Kiedronovou, co se manipulace tyce. Idealne pohybat ponosit, unavit a pak az kojit. Drzim pesti, toto je strasne narocne.
Obecne jsem presne takove pocity v sestinedeli mela taky.Mela.jsem pocit, ze jen kojim, uspavam, prebaluju a starsi v te dobe ani ne 3 roky se nevenuji.Bylo mi toto lito.Po 6 nedeli se nam zajel rezim a pocity odeznely.
Edit:konkretne fenyklovy. Zadny jiny ani, kojici smeska takhle nezabraly.
Je fakt, ze rvaci mimino je na hlavu totálně, prvni fakt řval dnem i noci x měsíců, v kočárku spokojeny taky nebyl, přesně jak píse anonymní, znali me všichni z okolních ulic, koukací miminko??? Pro me neznámý pojem.ted mam sice klidny mimino, ale hormony se mnou mlátí slušně teda. anonymni..budu rada kdyz nás jednou za čas budeš informovat o tom jak se vám dari ![]()
Anonymní: zkus se na ní napojit. I když hodně pláče, přitiskni ji na své tělo, přitul se k ní a chvilku se tím pláčem netrap, nevnímej, že zase řve, ale v duchu k ní promlouvej, povídej jí, jak ji miluješ, že jsi tady pro ní, jak moc jsi ji chtěla a ptej se, proč pláče a co pro ni můžeš udělat. Chvíli počkej a odpověď dostaneš, přijde k tobě v podobě myšlenky nebo obrazu. Můžete spolu mluvit už teď, má sice pár týdnů, ale když se budeš ptát, vždycky ti odpoví.
No teda, koukam, ze jsem mela zlate sestinedeli. K zakladatelce…tohle je v podstate jedine, co me taky trapi. Mam dva kluky, jezdila jsem snima na ruzne sporty, vylety, vozila po krouzcich. Starsiho jsem uz „zblbla“ do lozeni po horach, chodili jsme spolu, prespavali tam…ted je to pryc, kvuli miminu. Dokonce se trochu zhorsili oba ve skole:( Ale porad se jim omlouvam (ja vim, ze na vas neni ted moc casu, ze toho ted mam hodne…), ale zaroven se je snazim zapojit do pece o mimino. A doufam, ze to pomuze. Nic jineho me nenapada…:(
K „Anonymni“…ja bych jeste zabojovala s kojenim. Vzala bych to od podlahy. Vyradila bych VSECHNO, krome tech jidlech ktere nebyvaji alergeny. V podstate to co jime evolucne nejdyl…maso a korenovou zeleninu (petrzel, mrkev, celer). Tohle bych jedla maximalne s vyvarem a bylinkama. Asi bych silela (mam rada dobre ruznorode jidlo), ale dala bych tomu 14dni a pokud se nic nezmeni, vis ze to neni z jidla, takze prechod na UM ti stejne nepomuze. Jinak dcera se ti neodcizi, neboj, tak rychle to nefunguje a hlavne vidi, ze to ma duvod, neco jineho by bylo, kdyby videla, ze treba o ni nejevis zajem. Jedete ted proste v nouzovem rezimu…jednou to prejde ![]()
Děkuji moc holky. Před chvílí jsem jí do zadečku šoupla ten čípek Viburcol. O tom jsem zatím nevěděla. Byl to nadlidský výkon, poněvadž ona neustále tlačí a ječí, ale nevytlačila ho zpět, chytla jsem ten správný úhel.
Pokusím se i na to napojení. Jsem se o něco podobného pokoušela, ale nějak mi to nešlo. Asi tou únavou.
Zakladatelce se omlouvám, že jsem zvrátila pozornost na sebe. Jinak když se vrátím k tématu, tak věřím a doufám, že ty děti máme vnímavější, že věří, že je to na přechodnou dobu. Máte vysněnou holčičku, i já mám vysněnou holčičku. Tak já u té své musím přijmout tu její nepohodu a vy se brzy přestěhujete a szijete ten svůj rytmus.
@Anonymní píše:
Děkuji moc holky. Před chvílí jsem jí do zadečku šoupla ten čípek Viburcol. O tom jsem zatím nevěděla. Byl to nadlidský výkon, poněvadž ona neustále tlačí a ječí, ale nevytlačila ho zpět, chytla jsem ten správný úhel.Pokusím se i na to napojení. Jsem se o něco podobného pokoušela, ale nějak mi to nešlo. Asi tou únavou.
Zakladatelce se omlouvám, že jsem zvrátila pozornost na sebe. Jinak když se vrátím k tématu, tak věřím a doufám, že ty děti máme vnímavější, že věří, že je to na přechodnou dobu. Máte vysněnou holčičku, i já mám vysněnou holčičku. Tak já u té své musím přijmout tu její nepohodu a vy se brzy přestěhujete a szijete ten svůj rytmus.
ahojky také jsem měla prvorozenou uřvanou už od porodnice…zkoušeli jsme možné i nemožné…od všelijakých kapiček sab simplex, infakol, espumissan, bio gaja, homeopatika, masírování bříška, cvičení, i rektální rourku- to si vždy upustila a byl na chvilku klid, byla jsem i u laktační poradkyně pač jsem si pořád myslela, že kojím špatně, pila jsem na litry feniklový a kmínový čaj, dudlík mi nikdy nevzala žádný druh a lahvičku až v 6 měsících a to od MAM a to jsme jich vyzkoušeli alespon 10 různých druhů…to samé UM atikolikové i normální a jediné co vzala bylo HIPP a to jsem kojila do 13 měsíců a UM jsem dokmovala jen před spaním…přestala vícemeně plakat až 18 měsících když už měla proražené všechny zoubky…co my pomáhalo nejvíc našátkovat si jí tělo na tělo malá jen v plence a já měla jen prsní vložky a zpívala jí…jakmile jsem odložila žvala…houpali jsme jí na rukách snad všichni a usínala jen pod světlem…od třetího měsíce spala na bříšku alespon 2 hodiny…vozily jsme jí ve vajíčko s pojezdem musela mě mít pořad na očích nebo mě slyšet…ted má už 4 roky a je veselá a klidná…když si na to vzpomenu je my zase do breku pač i já nevěděla co už dělat aby to mrně bylo klidné a spokojené…opravdu do dnes nevím čím to mohlo být…ale bylo to náročné na nervy i psychiku…
@Anonymní píše:
@Meera A tu ABKM zjistíme prosím jak?Právě mlecnemu moc nedam. Mléko si trochu dávám do Cara a to jen ráno. Jím spíš Termix, ale to tak jeden za týden, nebo studené mléko s Grankem. Poněvadž sama mám z mléka nadýmání.
To zjistíš jen tím že NAPROSTO vyloučíš ze své stravy mléko, ale i skryté, je všude možně, v sušenkách, v buchtách… Jo drcený kmín normálně čímkoli. Na ty kojící a fenyklové čaje pozor, ne každýmu miminu to sedí a naopak některým to přitěžuje, hlavně ten fenyklový. Hodně štěstí.