Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, zeny
potřebuji trochu povzbudit, ze v tom nejsem sama, budu i rada kdyz zavzpominate a napíšete podobné příběhy a hlavně!! Potrebuji slyšet, ze to bude dobry casem
před 17 dny se nam narodila plánovaná malička, je hodna, prospívá, spinka v noci, ťukám teda
jeste mam dva kluky 7 a 5 let, a ted ten problém.. Denně me sžírá otravna myšlenka, ze nedávám uz takovou peci těm starším, začnou prázdniny, budou nějaký ten tyden doma S mámou která je tak často nevezme na výlet, která si S nimi nehraje tak jako pred par tydny, ja nevím, je to jen v me hlavě? Přeci jen ted veškerý servis ma mimino. samozřejmě mazlim, povídám, nijak je neodstrkuji. potrebuju se zbavit toho pocitu, ze tím ty starší ted trpí..
Jen pro doplnění.. Muž je v práci denně cca do šesti do večera a do toho nam staví dum, abysme co nejdřív bydleli ve větším. Babičky hlídají cca jednou do měsíce, jedna uz zdravotně nemůže, druha chodí do prace..jen kdyby se někdo ptal ![]()
Jednak se to dnes s péčí o děti značně přehání.
Ony jsou pak jako dospělé dost mimo ve vztazích, takže buď v klidu, jen jim prospíváš.
Navíc teď je tak vedro, že stejně na výlety to moc není.
A až se dáš trošku dohromady, což snad bude brzo, tak si zajdete s kluky na nějaké to koupání, ty si sedneš s malou na břeh do stínu a kluci budou spokojeně blbnout ve vodě.
A budeš spokojená jak ty, tak kluci.
@KriJona Máš super, že ti miminko spí a je relativně v klidu. Tím pádem se můžeš věnovat dětem.
Doma máme šestiletou dceru a dvacetidenní miminko, které jen řve.
Jsem na tom psychicky velice špatně, poněvadž dcera je zatím ve školce, kde má pro sebe prostor. Doma je uřvané mimino, dcerce se věnuji velice minimálně. Ven se dá jít omezeně, je velké horko. Navíc ani v kočárku se miminu nelíbí, takže zase řev a vše ve spěchu, kdy si nerozumime půl slova. Manžel rovněž do večera v práci.
Jako rodina se začínáme separovat a rozvracet, manžel se o víkendu věnuje dceři. Jezdí ven a na výlety já doma s urvanym miminem. Protože nesnese ani cestu autem.
Miminko je kojene a kojení vyžaduje velice nárazově. Trápí ji extrémní koliky. Přes den spí trhaně asi dvě hodiny, v noci dvě hodiny řve a na střídačku velice špatně tak půl hodiny spí. Denně vstává v 4:30 hodin, jak stopky.
Ze řvaní a tlačeni má kýlu a já přemýšlím, že si zajdu k psychiatrovi, protože jsem na pokraji těžkého vyčerpání jak fyzického, tak psychického.
@Anonymní píše:
@KriJona Máš super, že ti miminko spí a je relativně v klidu. Tím pádem se můžeš věnovat dětem.Doma máme šestiletou dceru a dvacetidenní miminko, které jen řve.
Jsem na tom psychicky velice špatně, poněvadž dcera je zatím ve školce, kde má pro sebe prostor. Doma je uřvané mimino, dcerce se věnuji velice minimálně. Ven se dá jít omezeně, je velké horko. Navíc ani v kočárku se miminu nelíbí, takže zase řev a vše ve spěchu, kdy si nerozumime půl slova. Manžel rovněž do večera v práci.
Jako rodina se začínáme separovat a rozvracet, manžel se o víkendu věnuje dceři. Jezdí ven a na výlety já doma s urvanym miminem. Protože nesnese ani cestu autem.
Miminko je kojene a kojení vyžaduje velice nárazově. Trápí ji extrémní koliky. Přes den spí trhaně asi dvě hodiny, v noci dvě hodiny řve a na střídačku velice špatně tak půl hodiny spí. Denně vstává v 4:30 hodin, jak stopky.
Ze řvaní a tlačeni má kýlu a já přemýšlím, že si zajdu k psychiatrovi, protože jsem na pokraji těžkého vyčerpání jak fyzického, tak psychického.
Nechceš zkusit přestat kojit?
@Sany80s píše:
Jednak se to dnes s péčí o děti značně přehání.
Ony jsou pak jako dospělé dost mimo ve vztazích, takže buď v klidu, jen jim prospíváš.
Navíc teď je tak vedro, že stejně na výlety to moc není.
A až se dáš trošku dohromady, což snad bude brzo, tak si zajdete s kluky na nějaké to koupání, ty si sedneš s malou na břeh do stínu a kluci budou spokojeně blbnout ve vodě.
A budeš spokojená jak ty, tak kluci.
diky, taky doufám, ze si to sedne.. Ze za měsíc se na to budu koukat úplně jinak, je fakt, ze si kluci taky musí zvyknout na novou situaci a ze za rok budem říkat, zlatý spavý mimino ![]()
@Anonymní píše:
@KriJona Máš super, že ti miminko spí a je relativně v klidu. Tím pádem se můžeš věnovat dětem.Doma máme šestiletou dceru a dvacetidenní miminko, které jen řve.
Bude lip, ja mela urvaneho prvorozeneho, do 8. mesice nez se posadil a rozlezl, asi nesnasel to, ze se sam nemuze premistit. Nekolikrat jsem mela spatne myslenky, ale pak se to otocilo a byl zlaty. Ted mam 2mesicni. Synovi venuji 3 hodiny dopo, kdyz mala spi. A az manzel prijde z prace, bere si ho on. Na vylety jezdi s malym taky on. My cvicime vojtovku a mala se spatne koji.
@Sany80s Silně o tom konci kojení uvažuji.
Nepomáhá ani nošení v Manduce. Ale zdá se mi to veliká škoda, když je mléka ke kojení dost.
Anonymní
Po přečtení tvého příspěvku asi mam byt fakt rada ze to mam tak jak to mam.. Vím ale o čem mluvíš, prvni syn řval snad furt a druhy o dvacet procent min než prvni.. Rozdíl mezi nimi dva roky a taky jsem to sama dala a dnes si ani nevzpomenu jak těžký to bylo..a kluci to zvládli oba bez nasledku
@Sailah Já jsem příznivcem kojení, ale to co píše anonymní, je dost na hraně.
Někdy je ze zdravotních důvodů u matky prostě vhodné přestat kojit.
Kojení je náročné pro matku nejen fyzicky, ale i psychicky.
@e008 Jinak prvorozená byla to samé, věčně uřvané a nespokojené mimino. To nejhorší bylo asi do jejího devátého měsíce, kojená byla skoro do jejích dvou let.
Teď je to sice velice hodné, nicméně citlivé a senzitivní děvče. A tuhle hrůzu nenese zrovna dobře a začíná se mi ztrácet. Dělaly jsme spolu vše. Dělá moderní gymnastku, kterou já i ona velice milujeme, to nás spojilo a propojilo a u dcerky neznám žádné kazenske výkyvy, jak to teď píšu, tak mi tu na rukách řve kojenec a já řvu s ní, že nevím co s tím vším.
Je pravda, že takto ujecena byla i první dcera a proto jsem o druhém mimi dlouho nechtěla ani slyšet a tajně jsem věřila, že druhé dítě bude spinkací a bez kolik a bolesti.
@Anonymní píše:
Ty kokos
vys.ala bych se na celé kojení, koupila UM proti kolikám a došla si k doktoru pro léky na uklidnění. Nebo zkus bylinkové z lékárny, člověka to trochu otupí. Přece se nesložíš, to bys nepomohla nikomu. Drž se ![]()
@terien @Sany80s Holky a vy myslíte, že je to kojením?
Jsem ji právě šla k pediatricce převážit, zda prospívá. Prospívá velice dobře, spíše na horní hranici.
Já s ukončením kojení opravdu koketuji, ale co když to nepomůže, co když je jen dráždivé mimino. I děti na UM přeci bolí bříško.
Fakt nevím, kolem mě je spousty novošků, všichni predpisove spinkaji a koji se. Mně už znají skoro všude, kdy musím alespoň nakoupit a těch pár minut toho řevu je hroznych. Vnímám soucitne pohledy a řeči, že to bude lepší. Okolí je fantastické, ale o to víc to vnímám hrozně, poněvadž snad každá paní prodavačka a magistra v lékárně je novopečená babička s úžasnym miminkem, které si chodí pochovat.
@Anonymní píše:
@terien @Sany80s Holky a vy myslíte, že je to kojením?Jsem ji právě šla k pediatricce převážit, zda prospívá. Prospívá velice dobře, spíše na horní hranici.
Já s ukončením kojení opravdu koketuji, ale co když to nepomůže, co když je jen dráždivé mimino. I děti na UM přeci bolí bříško.
Fakt nevím, kolem mě je spousty novošků, všichni predpisove spinkaji a koji se. Mně už znají skoro všude, kdy musím alespoň nakoupit a těch pár minut toho řevu je hroznych. Vnímám soucitne pohledy a řeči, že to bude lepší. Okolí je fantastické, ale o to víc to vnímám hrozně, poněvadž snad každá paní prodavačka a magistra v lékárně je novopečená babička s úžasnym miminkem, které si chodí pochovat.
To ti nikdo neřekne, čím to je.
Kojením to být vůbec nemusí.
Jenže to ti nikdo dopředu neřekne.
Já to myslela spíš tak, že alespoň si odpočine tvoje tělo a zbavíš se i hormonů.
Spíš mi jde o to, že něco zkusit musíš.
Protože to, že si dítě vyřve kýlu, už není sranda.
máte doma takovou tu elektrickou houpačku, co vypadá jako autosedačka?
Ono se v tom sice dítě moc dlouho nechávat nemá.
Ale furt lepší než stále řvoucí dítě.
Občas to někomu na řvouna pomohlo.