Pocit, že zanedbávám dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
705
15.4.14 13:37

Tak si počkej až poroste :mrgreen: to už nebudeš mít pocit, že nic neděláš ;),já být tebou zatím si užívám chviličku klidu, kdy nevyžaduje velkou pozornost a dokáže si hrát sama v postýlce a samozřejmě, že se jí věnovat, čtením a třeba písničkama, říkankama..Ale zatím užívej klidu teprve to začne :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
15.4.14 13:39

Klid, delas toho dost :hug: co taky delat se ctyrmesicnim miminem…Na prochazky chodite, mluvis na ni- ja jsem treba v tomhle veku jeste moc pohadky necetla, varila jsem kazdy den a pritom jsem ji mela v lehatku polozenou a popisovala, co delam, to same pri uklidu. No, a stejne jsem pak byla nejradsi, kdyz usnula :P

Příspěvek upraven 15.04.14 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
15.4.14 13:39

Nebuď zbytečně vyplašená :). Malý se věnuješ dle toho co píšeš dost a určo jí nezanedbáváš :hug: Ono 4 měsíční mimino nebude dělat o moc víc než ležet a brblat si a počkej až bude větší pokuď bude jak ten náš tak bude vyžadovat sám od sebe chvíle klidu aby si mohla hrát sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
15.4.14 13:40

@želvice mám nezkutečnou chuť na to tvoje kafe, pozvi mě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
15.4.14 13:40

Představ si, že máš doma ještě dvě větší děti a z toho jedno začalo chodit do školy a musíš se věnovat všem třem. Nejstaršímu, aby prosperovalo ve škole, prostřednímu, aby se správně vyvíjelo a miminku, které taky potřebuje pozornost.

Mám doma děti 7,4 a čtyřměsíční miminko a se školákem musím dělat úkoly atd a bohužel miminko mi vydrží samo chvilku. Je stejně zvědavé jako jeho starší brácha a pak vidíš to prostřední na které není defakto čas vůbec.

Takže klíííííd. Věnuješ se mimču dost a taky se musí naučit být chvíli samo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 13:41
@KlaraBoch píše:
Klid, delas toho dost :hug: co taky delat se ctyrmesicnim miminem…Na prochazky chodite, mluvis na ni- ja jsem treba v tomhle veku jeste moc pohadky necetla, varila jsem kazdy den a pritom jsem ji mela v lehatku polozenou a popisovala, co delam, to same pri uklidu. No, a stejne jsem pak byla nejradsi, kdyz usnula :PPříspěvek upraven 15.04.14 v 13:40

To je asi ono. Já právě asi nevím, co bych jiného s ní měla dělat! Nic mě nenapadá, krom hraček, zpívání, čtení, mazlení…Myslím si, že je to málo, že třeba už by měla něco umět a já jí to nenaučila :roll:!
A ano, je to moje první miminko, takže možná jsem opravdu jen vyplašená.

• Citovat
  • Upravit
1749
15.4.14 13:42

Buď ráda, že si v postýlce brblá a je spokojená a ty máš trochu času pro sebe. Když je malá spokojená, tak není co řešit. Co bych zato dala, kdyby aspoň jedno moje dítě vydrželo ležel v postýlce a brblat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.4.14 13:43
@kve-tinka píše:
@želvice mám nezkutečnou chuť na to tvoje kafe, pozvi mě. :kytka:
:-) To je Starbucks :pankac: Ale teď jsi mi tu chuť vyvolala taky :mrgreen: Jestli jsi z Prahy, tak zvu :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
15.4.14 13:43
@Anonymní píše:
Já když si prostě sednu k Tv a malá začne po chvíli jakoby se vztekat, tak hned letím a něco vyprávím. Mám to jako pocit, že jsem se vzdálila a nevěnuju se jí…Pořád kolem ní lítám.

malej mi to dělá taky, pořád se přetáčí na bříško, knourá, tak jdu otočím ho zpátky, dám mu jinou hračku a pořád dokola, pořád okolo jen lítám a když je chvíli v klidu, tak si rozhodně nic nevyčítám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
15.4.14 13:44

Mám také čtyřměsíční holčičku. Podle toho co píšeš, se malé věnuješ dostatečně.

Buď ráda, že ti vydrží chvilku sama. :) A vůbec nemusíš mít špatný pocit z toho, že jí chvilku necháš. Děti by se měli umět alespoň chvilku zabavit sami. I když třeba jen pár minut.
Samozřejmě, je to malé miminko a potřebuje tě, ale neuškodí, když jí chvilku necháš a ona si bude jen tak pozorovat svět kolem sebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
15.4.14 13:45

@želvice sednu na vlak a za 4h jsem tam :mrgreen: já su z Moravy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.14 13:45
@želvice píše:
Tesat do kamene :-) Jenže maminky prvních dětí tenhle pocit mají často - vídám u kamarádek. Já svůj volný čas miluju natolik, že jsem se zatím nějakým zanedbáváním ještě netrápila. Syn je naprosto šťastné dítě, takže mě netrápí, když si chvíli hraje sám. Naopak, jsem neskonale šťastná :mrgreen:

já dřív to samé - málo se věnuju.. jo jo, kde pak byl ten volný čas, že :mrgreen: :lol: to samé dřív - nemůže být beze mě - teď odjede na víkend k tátovi - bože, to je havaj :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 13:46
@střepina píše:
malej mi to dělá taky, pořád se přetáčí na bříško, knourá, tak jdu otočím ho zpátky, dám mu jinou hračku a pořád dokola, pořád okolo jen lítám a když je chvíli v klidu, tak si rozhodně nic nevyčítám :D

Já jí také dávám hračky, ale ona o ně moc nejeví zájem! Nejvíc se jí líbí ty na tom kolotoči. Jinak, když jí chrastítka podávám, tak je vezme do ruky, ale sama si jich ani nevšimne :nevim:.Kouká, ale že by po nich nějak chmatala, tak to teda ne…
Prostě asi všude na sobě hledám chyby, jinak nevím…

• Citovat
  • Upravit
20777
15.4.14 13:48
@Anonymní píše:
@martina.se Jenže já se toho pocitu nemůžu zbavit! Vím, že hned nezačne lézt, mluvit, chodit…Ale přijdu si, že nic nedělám. Že je to málo, že jí nic nenaučím…Možná je to z toho, že tu jsem sama, jinak fakt nevím!

Najdi si nějaký koníček, to tě zabaví a přestaneš řešit blbosti :lol: Hele, všeho s mírou, mít dítě neznamená, že najednou se svět točí kolem něj (teda i když ve skutečnosti se kolem něj točí, samozřejmě), přijdou chvíle, kdy se od dítěte nebudeš moct ani hnout, tak si užívej toho, že teď se nechá na chvíli odložit a nevyčítej si to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.4.14 13:48
@kve-tinka píše:
@želvice sednu na vlak a za 4h jsem tam :mrgreen: já su z Moravy ;)

Budu čekat na Hlaváku, hned vedle na Václaváku ten Starb je :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky