Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak si počkej až poroste
to už nebudeš mít pocit, že nic neděláš
,já být tebou zatím si užívám chviličku klidu, kdy nevyžaduje velkou pozornost a dokáže si hrát sama v postýlce a samozřejmě, že se jí věnovat, čtením a třeba písničkama, říkankama..Ale zatím užívej klidu teprve to začne
.
Klid, delas toho dost
co taky delat se ctyrmesicnim miminem…Na prochazky chodite, mluvis na ni- ja jsem treba v tomhle veku jeste moc pohadky necetla, varila jsem kazdy den a pritom jsem ji mela v lehatku polozenou a popisovala, co delam, to same pri uklidu. No, a stejne jsem pak byla nejradsi, kdyz usnula ![]()
Příspěvek upraven 15.04.14 v 13:40
Nebuď zbytečně vyplašená
. Malý se věnuješ dle toho co píšeš dost a určo jí nezanedbáváš
Ono 4 měsíční mimino nebude dělat o moc víc než ležet a brblat si a počkej až bude větší pokuď bude jak ten náš tak bude vyžadovat sám od sebe chvíle klidu aby si mohla hrát sama ![]()
Představ si, že máš doma ještě dvě větší děti a z toho jedno začalo chodit do školy a musíš se věnovat všem třem. Nejstaršímu, aby prosperovalo ve škole, prostřednímu, aby se správně vyvíjelo a miminku, které taky potřebuje pozornost.
Mám doma děti 7,4 a čtyřměsíční miminko a se školákem musím dělat úkoly atd a bohužel miminko mi vydrží samo chvilku. Je stejně zvědavé jako jeho starší brácha a pak vidíš to prostřední na které není defakto čas vůbec.
Takže klíííííd. Věnuješ se mimču dost a taky se musí naučit být chvíli samo. ![]()
@KlaraBoch píše:
Klid, delas toho dostco taky delat se ctyrmesicnim miminem…Na prochazky chodite, mluvis na ni- ja jsem treba v tomhle veku jeste moc pohadky necetla, varila jsem kazdy den a pritom jsem ji mela v lehatku polozenou a popisovala, co delam, to same pri uklidu. No, a stejne jsem pak byla nejradsi, kdyz usnula
Příspěvek upraven 15.04.14 v 13:40
To je asi ono. Já právě asi nevím, co bych jiného s ní měla dělat! Nic mě nenapadá, krom hraček, zpívání, čtení, mazlení…Myslím si, že je to málo, že třeba už by měla něco umět a já jí to nenaučila
!
A ano, je to moje první miminko, takže možná jsem opravdu jen vyplašená.
Buď ráda, že si v postýlce brblá a je spokojená a ty máš trochu času pro sebe. Když je malá spokojená, tak není co řešit. Co bych zato dala, kdyby aspoň jedno moje dítě vydrželo ležel v postýlce a brblat si.
@kve-tinka píše:
@želvice mám nezkutečnou chuť na to tvoje kafe, pozvi mě.
@Anonymní píše:
Já když si prostě sednu k Tv a malá začne po chvíli jakoby se vztekat, tak hned letím a něco vyprávím. Mám to jako pocit, že jsem se vzdálila a nevěnuju se jí…Pořád kolem ní lítám.
malej mi to dělá taky, pořád se přetáčí na bříško, knourá, tak jdu otočím ho zpátky, dám mu jinou hračku a pořád dokola, pořád okolo jen lítám a když je chvíli v klidu, tak si rozhodně nic nevyčítám ![]()
Mám také čtyřměsíční holčičku. Podle toho co píšeš, se malé věnuješ dostatečně.
Buď ráda, že ti vydrží chvilku sama.
A vůbec nemusíš mít špatný pocit z toho, že jí chvilku necháš. Děti by se měli umět alespoň chvilku zabavit sami. I když třeba jen pár minut.
Samozřejmě, je to malé miminko a potřebuje tě, ale neuškodí, když jí chvilku necháš a ona si bude jen tak pozorovat svět kolem sebe. ![]()
@želvice píše:
Tesat do kameneJenže maminky prvních dětí tenhle pocit mají často - vídám u kamarádek. Já svůj volný čas miluju natolik, že jsem se zatím nějakým zanedbáváním ještě netrápila. Syn je naprosto šťastné dítě, takže mě netrápí, když si chvíli hraje sám. Naopak, jsem neskonale šťastná
já dřív to samé - málo se věnuju.. jo jo, kde pak byl ten volný čas, že
to samé dřív - nemůže být beze mě - teď odjede na víkend k tátovi - bože, to je havaj
![]()
@střepina píše:
malej mi to dělá taky, pořád se přetáčí na bříško, knourá, tak jdu otočím ho zpátky, dám mu jinou hračku a pořád dokola, pořád okolo jen lítám a když je chvíli v klidu, tak si rozhodně nic nevyčítám
Já jí také dávám hračky, ale ona o ně moc nejeví zájem! Nejvíc se jí líbí ty na tom kolotoči. Jinak, když jí chrastítka podávám, tak je vezme do ruky, ale sama si jich ani nevšimne
.Kouká, ale že by po nich nějak chmatala, tak to teda ne…
Prostě asi všude na sobě hledám chyby, jinak nevím…
@Anonymní píše:
@martina.se Jenže já se toho pocitu nemůžu zbavit! Vím, že hned nezačne lézt, mluvit, chodit…Ale přijdu si, že nic nedělám. Že je to málo, že jí nic nenaučím…Možná je to z toho, že tu jsem sama, jinak fakt nevím!
Najdi si nějaký koníček, to tě zabaví a přestaneš řešit blbosti
Hele, všeho s mírou, mít dítě neznamená, že najednou se svět točí kolem něj (teda i když ve skutečnosti se kolem něj točí, samozřejmě), přijdou chvíle, kdy se od dítěte nebudeš moct ani hnout, tak si užívej toho, že teď se nechá na chvíli odložit a nevyčítej si to ![]()
@kve-tinka píše:
@želvice sednu na vlak a za 4h jsem tamjá su z Moravy
Budu čekat na Hlaváku, hned vedle na Václaváku ten Starb je
![]()