Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, právě řešíme stejný problém s jezdícím košíkem… zatím se mi osvědčilo to, že jsem malýho uhoupala na ruce a pak ho dala do postýlky a nebo zabral kolotoč nad postýlkou… ale každý večer máme teď trochu nervy… ![]()
@Ivetka25 @Ivetka25 také jsme měli koš, ale přechod do postýlky byl vítaný, ptž strašně brzy zvedal hlavu (spal od narození na břiše) a v koši nic neviděl, tak si ‚sám řekl‘, že jde do postýlky
zvykne si, uvidíš. Malý zas byl furt hlavou nalepenej na stěně koše (i na stěně v břiše) a teď i dodnes má manťáky, ptž je hlavou zabořenej v nich ![]()
@Ivetka25 Já se toho bála, ale když už na to došlo, dcera byla v pohodě. Pomohlo mi „prodat“, že tam jsou nový peřinky, mantinel, kolotoč, dostala plyšáka… ale je teda fakt, že ona tam šla až asi v 9m ![]()
@Ivetka25 A co teda zkusit takovou tu lampičku na strop? Že by jí ty zvířátka „běhaly“ mimo dosah…?
Jinak mě ještě napadá: my máme na postýlce kolečka (stojí u zdi s nalepenými vodními zvířátky, tak aby na ně malá mohla koukat, a taky aby se pod postelí líp vysávalo atd.), takže jsme s ní mohli při uspávání „popojíždět“. Nepomohlo by to i u vás? Normálně jsou to kolečka z Baumaxu asi za 40 korun kus, na každou nohu jedno.
@Ivetka25 u nas to probehlo nad ocekavani dobre. jednoduse jsem ji tam jednoho krasneho dne dala spinkat a spalo se. ale nase mala je zlata a zatim (tuky, tuk) nedela u usinani ciraty
ja jsem to take hrozne resila jak to jako bude, kdyz tam neni zvykla a doktorka me poradila at ji tam po chvilich zvykam, dat ji do postylky byt u ni neco povidat nebo treba zehlit…pak treba i zkusit na chvili odejit atd. resit jsem to fakt nemusela ale treba ti ta rada pomuze
jeste me napadlo ze by mozna stalo za to k vasi postylce namontovat kolecka s brzdou. ale zkousej to nejdriv tak jak to je a uvidis
preji hodne zdaru ![]()
Co takhle vyzkoušet houpací lehátko s vibracemi? Na aukru nebo bazoši se dá sehnat i o tisícovku levnější. Nám to poradila známá a hned jsme objednali. Nevěděla jsem, že to existuje. Jinak musím drnkat v obyč lehátku a to někdy zabere času… je to někdy boj než malej usne, ale pak spí i sedum hodin.
… a navíc jsou některá do 18 kilo, takže to pak dítě může využívat jako normální židličku, dá se i zaaretovat.
@Ivetka25 mě taky jako první napadlo zkusit přidělat kolečka. sice to nebude houpat, ale ježdění třeba taky zabere.
my jsme zas při přechodu z kolíbky do postýlky řešili velikost prostoru kolem dcerky. ukázalo se, že jí vyhovovalo, že je v kolíbce „namačkaná“. takže do postýlky jsem jí musela srolovat deku, aby měla kolem hlavy a horní části těla takové hnízdečko, o které se může opřít.
@Ivetka25 tak nam mantak drzi na miste (investovala jsem do mekkouckeho a sirokeho), ale zase spi na dece, neprikryvam ho a pak ho najdu s hlavou ve zmuchlane perine a chrundi, proste musi byt na necem naplaclej a dychat si do tvare ![]()
Ahoj holky, jenom chci říct, že jsme malýho nakonec naučili usínat úplně samotnýho v postýlce a to díky dece navíc… je to jenom taková malá dečka, kterou si opře o tvářičku a za pár minut je tuhej
Prý se to normálně doporučuje a říká se tomu mazlící deka… já mu jí pak vezmu a on spí dál…to jenom kdyby někdo řešil stejný problém později
![]()
Dobré ráno maminky, chtěla bych se zeptat, zda jste někdo neřešil podobný problém. Potřebovala bych přesunout miminko z vozící kolébky do postýlky, malá v postýlce nikdy nechtěla usnout, ale do kolébky už se mi téměř nevejde a je zvyklá na podrncání, když usíná, bohužel teď nevím co s ní, když postýlka se ani nehne. Děkuji.