Pocit, že zanedbávám dítě!

Anonymní
15.4.14 13:29

Pocit,že zanedbávám dítě!

Hezký den všem.
Prosím Vás, asi potřebuji povzbudit, nebo se dozvědět, jak to chodí v ostatních rodinách! Mám 4měs. miminko - holčičku. A mám pocit, že na ní nemám čas. Přítel pracuje v cizině, domů jezdí jen na víkendy, takže moc práce nemám. Pro sebe si uvařím tak 1× do týdne a to mám na 2-3dny. Takže u plotny nestojím. Byt máme 1+1,takže úklidu také moc není, nehledě na to, že jsme tu jen my dvě, takže binec tu nemáme. Často teda peru, žehlím, srovnávám věci ve skříních…Ale jinak moc práce nemám.
Jde o to, že se malé věnuju pořád. Učím ji chytat hračky, čtu jí, zpívám, dělám jako že tancuje :-),pouštím jí kolotoč nad postýlkou a vyprávím jí, mazlím se - chovám jí a ukazuju věci po bytě,2× denně chodíme na procházky, vždy tak hodinu…Ale jinak je sama v postýlce. Povídá si tam (brblá), vypráví hračkám na kolotoči, ale já se nemůžu zbavit pocitu, že to co dělám, je málo! Že jsem jí nic nenaučila. Jak se věnujete dětem Vy, maminky?
Raději anonymně, trošku se za to stydím, tak mě prosím pochopte. Děkuji. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.4.14 13:32

Klid - jak si psala, tak se jí věnuješ. Hlavně s ní mluvit (nebo na ní mluvit), aby věděla, že tam jsi atd.. ale jinak bych řekla, že je to v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
15.4.14 13:33

Však jí jsou jen 4 měsíce co by měla jiného dělat než si brblat? Určitě jí nezanedbáváš, přece může chviličku ležet jen tak v postýlce aniž bys pro ní měla připravený program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744

Klid, věnuješ se jí dost, já jsem na tom podobně, taky se malýmu věnuju a někdy si vystačí sám a hraje si v postýlce, já jsem ráda, že mám chvíli klid a on je spokojenej, hračkami se učí a on je taky človíček a muže se chvíli věnovat sám sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@martina.se Jenže já se toho pocitu nemůžu zbavit! Vím, že hned nezačne lézt, mluvit, chodit…Ale přijdu si, že nic nedělám. Že je to málo, že jí nic nenaučím…Možná je to z toho, že tu jsem sama, jinak fakt nevím!

• Citovat
  • Upravit
26833
15.4.14 13:34

Věnuješ se jí dost, já se dětem tolik nevěnuju, máme baráček, plno práce, děti 2r a 6m, k tomu zvířata atd. a i tak si myslím, že se jim věnuju tak akorát :mrgreen: teď budu mít leda mindrák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.4.14 13:34

Ve 4 měsících moje dítě objevilo kouzlo spánku, takže jsem nedělala ani půlku z toho co ty, protože nejspíš měla potřebu dospat ty předešlé měsíce. Takže jsme chodily jenom na procházky a do krámu jinak jsme byly doma a ona buď spala nebo zkoumala kolotoč nad postýlkou nebo kolíbkou. Takže určitě děláš dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.4.14 13:35

Víš, když ji od malička takhle chvilkami učíš být samostatná, vystačit si i sama, v budoucnosti se ti to stokrát vrátí. Mluvím z vlastní zkušenosti, mám díky tomu opravdu skvělé, samostatné dítě, které na mamince nelpí každou vteřinu, separační úzkost za rok a čtvrt neznám…

A je to naprosto normální, pochybuju, že je možné, abys opravdu všechen čas, kdy je dcerka vzhůru, věnovala jen jí, stoprocentně. Ona se potřebuje vyvíjet i sama, nejen, abys ji ve všem podporovala a pomáhala. Učí se chvíli vydržet sama, zabavit.

Buď ráda, že v takových chvílích nebrečí. Máš fajn mimčo, tak se opravdu nestresuj, je to zbytečné ;-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@střepina píše:
Klid, věnuješ se jí dost, já jsem na tom podobně, taky se malýmu věnuju a někdy si vystačí sám a hraje si v postýlce, já jsem ráda, že mám chvíli klid a on je spokojenej, hračkami se učí a on je taky človíček a muže se chvíli věnovat sám sobě

Já když si prostě sednu k Tv a malá začne po chvíli jakoby se vztekat, tak hned letím a něco vyprávím. Mám to jako pocit, že jsem se vzdálila a nevěnuju se jí…Pořád kolem ní lítám.

• Citovat
  • Upravit
72725
@Anonymní píše:
@martina.se Jenže já se toho pocitu nemůžu zbavit! Vím, že hned nezačne lézt, mluvit, chodit…Ale přijdu si, že nic nedělám. Že je to málo, že jí nic nenaučím…Možná je to z toho, že tu jsem sama, jinak fakt nevím!

neboj, ono Tě to přejde, jak začne dítko lézt a pod ;) :hug: je to v pohodě, uvidíš, že jak bude pohyblivější, bude pořád míň a míň času, kdy tenhle pocit budeš mít a nakonec se přistihneš, jak jsi ráda, že večer usne a můžeš si na chvíli sednout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
15.4.14 13:36

Já bych řekla, že s malou jsi víc, než většina maminek ;) Když máš velký dům, dítě má sourozence a manžel je doma, rozhodně tolik času není :think: a musí se využít každá chvilka, kdy nepláče a jenom čumákuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
15.4.14 13:37

Myslím, že se jí věnuješ až až. Já teda tolik toho se synem nedělala. Nechala jsem ho být jako samorosta, on si přicházel na věci sám. Jako jasně, že občas jsem mu něco ukázala a tak, ale na povídání a hraní mě moc neužije, musel se to naučit sám :lol:
I dítě mám mít svůj klid, rozvíjet svoji fantazii a ne mít pořád za zadkem někoho, kdo mu vnucuje věci, na který třeba je ještě malé nebo nemá náladu.
Jak jsem kdysi četla - nechat dítě být je to nejlepší, co pro něj udělat. Dodržuju to teda na jedničku a syn nezdá se, že by strádal. Je ukecanej, pohyblivej, dělá pokroky, pohoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
@martina.se píše:
neboj, ono Tě to přejde, jak začne dítko lézt a pod ;) :hug: je to v pohodě, uvidíš, že jak bude pohyblivější, bude pořád míň a míň času, kdy tenhle pocit budeš mít a nakonec se přistihneš, jak jsi ráda, že večer usne a můžeš si na chvíli sednout :mrgreen:

Tesat do kamene :-) Jenže maminky prvních dětí tenhle pocit mají často - vídám u kamarádek. Já svůj volný čas miluju natolik, že jsem se zatím nějakým zanedbáváním ještě netrápila. Syn je naprosto šťastné dítě, takže mě netrápí, když si chvíli hraje sám. Naopak, jsem neskonale šťastná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
@Reinka píše:
teď budu mít leda mindrák :)

já taky :roll: asi jdu vzbudit malého a hned budeme stavět z nových kostek. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miselka666

Já to zase vidím takhle… Buď ráda, že si vystačí jen tak ležet v postýlce a zabaví se sama… Naše malá od NAROZENÍ nevydrží sama ani na minutu! Ne že by na mě visela, ale že bych ji nechala v postýlce bdící a šla se koukat na TV -nikdy- chtěla jsem, a mockrát, ale hned byl řev…

Takže u nás zase bylo praktikováno s Leonkou úplně všechno. Jdu na velkou, malá na mě čučí z lehátka-kolikrát bohužel nestačilo ani čučení a musela jsem ji mít na rukách :roll:,vaření s malou-nejdřív ve vaku-když už ztěžkla tak lehátko na stůl nebo linku a tak vydržela. A takových případů bych mohla mít milion.

Buď prosím tě ráda, že si sama vystačí.

Až se rozmluví, začne chodit apod. tak tiu ten den uteče úplně jinak než teď-a opravdu užívej si klidu domova. Buď za to ráda.

Malé se věnuješ dostatečně :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí