Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Já jí také dávám hračky, ale ona o ně moc nejeví zájem! Nejvíc se jí líbí ty na tom kolotoči. Jinak, když jí chrastítka podávám, tak je vezme do ruky, ale sama si jich ani nevšimne.Kouká, ale že by po nich nějak chmatala, tak to teda ne…
Prostě asi všude na sobě hledám chyby, jinak nevím…
každý mimčo je jiný, malej zase hned strká všechny hračky do pusy, musí všechno ožužlat
taky má rád reklamy, znělku zpráv, to ho taky zabaví, to ani nepípne, když ho budeš moc rozmazlovat a nebudeš mu dávat prostor, tak v budoucnu se na tobě stane zavislý a to není dobrý, užívej si mateřskou, mě kluk prvních pět měsícu jen plakal, kvuli prdíkum, takže já si to ted užívám
Co já bych za to dala…Naše prďolka nevydrží moc být sama. Pořád na ní mluvím, ukazuju hračky, zpívám atd…Přes den mi spí max. dvakrát půlhodiny. Takže nestíhám ani uklidit, ani uvařit. Je to masakr. Jsem ráda, že se stihnu trochu najíst, dojít si v klidu na záchod a pak si třeba na chvíli sednu a jen čumím, jak jsem hotová ![]()
Malá mi vydrží sama tak 5 minut, třeba na dece pod hrazdou, jinak musím být pořád s ní.
Zkoušela jsem jí dát i do lehátka aby na mě viděla když vařím a vydržela 10 minut ![]()
Takže buď ráda… ![]()
Myslím, že už tady bylo řečeno vše, tak snad ses trochu uklidnila. Zvolni nebo se z toho zblázníš. Bude toho čím dál víc. Věnuj se sama sobě a nevyčítej si to. Malá má mít spokojenou a vyrovnanou maminku. Třeba časem budeš moct od dcery na pár hodin odejít, jestli máš možnost hlídání a to je taky super! Uděláš něco pro sebe, abys za nějakou dobu neměla pocit, že ten kolotoč je dost na hlavu… Taky je dobré občas se sejít s maminkama, co mají stejně staré děti a probrat to. Mateřská centra, plavání kojenců, baby masáže apod.. ![]()
Hlavu vzhůru.
A ještě, abych upřesnila. Chodila jsem s malou cvičit Vojtovu metodu. Otáčela hlavičku na pravou stranu, už je to mnohem lepší! Když jsem byla u doktora (toho fyzioterapeuta),říkala jsem mu, že malá se už otočí ze zad na bříško. A on, že to není možný, že tohle ve 4měs. umí jen šikovné děti a to moje dcera není, když preferuje pravou stranu…Přitom to mám i natočené na telefonu! Tak jsem z toho špatná a asi si teda myslím, že dělám něco špatně! Já nevím, co jinak mám dělat, co jí mám naučit..
Prosím, neodsuzujte mě, možná jsem pro Vás divná, ale já tu nemám kamarádku, tak jsem zkusila napsat Vám.
@martina.se píše:
já dřív to samé - málo se věnuju.. jo jo, kde pak byl ten volný čas, že![]()
to samé dřív - nemůže být beze mě - teď odjede na víkend k tátovi - bože, to je havaj
![]()
Já si kolikrát připadám jako hrozná drsňačka, ale fakt jsem neměla potřebu být se synem každou minutu… podle emimina jsem divná, to vím… ale jak mám teď samostatné dítě, tak mi maminky okolo závidí. V pohodě si vydrží hodinu, hodinu a půl hrát sám, pak si spolu malujeme, čteme atd., na hřišti mu sice jsem za zadkem, ale hraje si sám… doma v pohodě můžu žehlit, pracovat, nechá mě, jen chce někdy něco podat, ukázat atd. Pak zase si blbneme spolu… ![]()
Dokonce si v roce a čtvrt dojde sám do mrazáku (máme ho dole), otevře ho, vyndá kousátko a zase zavře
Babička byla hotová, když to viděla ve Skypu, jak se zvednul a šel pro něj
![]()
@Anonymní píše:
A ještě, abych upřesnila. Chodila jsem s malou cvičit Vojtovu metodu. Otáčela hlavičku na pravou stranu, už je to mnohem lepší! Když jsem byla u doktora (toho fyzioterapeuta),říkala jsem mu, že malá se už otočí ze zad na bříško. A on, že to není možný, že tohle ve 4měs. umí jen šikovné děti a to moje dcera není, když preferuje pravou stranu…Přitom to mám i natočené na telefonu! Tak jsem z toho špatná a asi si teda myslím, že dělám něco špatně! Já nevím, co jinak mám dělat, co jí mám naučit..Prosím, neodsuzujte mě, možná jsem pro Vás divná, ale já tu nemám kamarádku, tak jsem zkusila napsat Vám.
tak se zkus zeptat na názor dětské lékařky, ke které chodíte. Co lékař, to názor… Moc ji zase nepozoruj, to pak budeš panikařit.. Uvidíš, co se bude dít třeba za měsíc a jak na tom bude.
Máš první a moc to řešíš, takhle malé miminko jsem nechávala samotné, dokud se neozvalo. O první jsem skoro nevěděla, ta si sama hodně vyhrála ![]()
Až budou dvě, tak budeš ráda, že máš chvilku klid ![]()
@Anonymní píše:
A ještě, abych upřesnila. Chodila jsem s malou cvičit Vojtovu metodu. Otáčela hlavičku na pravou stranu, už je to mnohem lepší! Když jsem byla u doktora (toho fyzioterapeuta),říkala jsem mu, že malá se už otočí ze zad na bříško. A on, že to není možný, že tohle ve 4měs. umí jen šikovné děti a to moje dcera není, když preferuje pravou stranu…Přitom to mám i natočené na telefonu! Tak jsem z toho špatná a asi si teda myslím, že dělám něco špatně! Já nevím, co jinak mám dělat, co jí mám naučit..Prosím, neodsuzujte mě, možná jsem pro Vás divná, ale já tu nemám kamarádku, tak jsem zkusila napsat Vám.
doktoři nejsou všemohoucí, bud ráda, že je malá šikovná nebo se z toho zblázníš
@Anonymní píše:
Buď opravdu v klidu… věnuješ se jí hodně dostatečně. Každý - i miminka - potřebují být chvíli samotné, nejen mít samé naplánované aktivity. (v tomhle věku chytání něčeho atd., já to nikdy neučila… nechala jsem ho ležet na hrací dece s hrazdičkou a tím se zabavil, naučil chytat a tak)
A syn se otáčel ze zad na břicho v pěti měsících, věřím, že ve čtyřech to lze…
Tak já asi fakt plaším! Jsem pitomá! Jenže prostě já mám takový pocit.Je to asi způsobené tím, že cvičíme tu Vojtovku a malou trápí atop. ekzém - není to teda tak šílené!
Ale asi z těchto důvodů mám pocit, že dělám něco špatně. ![]()
@želvice píše:
Já si kolikrát připadám jako hrozná drsňačka, ale fakt jsem neměla potřebu být se synem každou minutu… podle emimina jsem divná, to vím… ale jak mám teď samostatné dítě, tak mi maminky okolo závidí. V pohodě si vydrží hodinu, hodinu a půl hrát sám, pak si spolu malujeme, čteme atd., na hřišti mu sice jsem za zadkem, ale hraje si sám… doma v pohodě můžu žehlit, pracovat, nechá mě, jen chce někdy něco podat, ukázat atd. Pak zase si blbneme spolu…Dokonce si v roce a čtvrt dojde sám do mrazáku (máme ho dole), otevře ho, vyndá kousátko a zase zavře
Babička byla hotová, když to viděla ve Skypu, jak se zvednul a šel pro něj
![]()
mám to samé - dítě samostatné až až.. jsem zvědavá, jak to bude u druhého - budu mít po havaji
Ale kluk byl fakt naučený - odmala, že prostě jsem s nim, věnuju se mu, ale zase když je třeba, musí vydržet chvilku sám
Né, že bych ho nějak zanedbávala, ale jsou činnosti, u kterých prostě nebyl - musel vydržet. A je díky tomu samostatnější ![]()
@želvice píše:
Buď opravdu v klidu… věnuješ se jí hodně dostatečně. Každý - i miminka - potřebují být chvíli samotné, nejen mít samé naplánované aktivity.(v tomhle věku chytání něčeho atd., já to nikdy neučila… nechala jsem ho ležet na hrací dece s hrazdičkou a tím se zabavil, naučil chytat a tak)A syn se otáčel ze zad na břicho v pěti měsících, věřím, že ve čtyřech to lze…
Až na ty moje ![]()
@Anonymní píše:
Tak já asi fakt plaším! Jsem pitomá! Jenže prostě já mám takový pocit.Je to asi způsobené tím, že cvičíme tu Vojtovku a malou trápí atop. ekzém - není to teda tak šílené!
Ale asi z těchto důvodů mám pocit, že dělám něco špatně.
klid
evidentně se jí věnuješ, nemáš důvod se trápit. ![]()