Pocit, že zanedbávám dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
15.4.14 13:59
@Anonymní píše:
Tak já asi fakt plaším! Jsem pitomá! Jenže prostě já mám takový pocit.Je to asi způsobené tím, že cvičíme tu Vojtovku a malou trápí atop. ekzém - není to teda tak šílené!
Ale asi z těchto důvodů mám pocit, že dělám něco špatně. :(

A chodíš s ekzémem k doktorce? Čím mažeš? My zkusili snad všechno na promazávání - ADermu, Biodermu, Linola, Excipial… fakt ledasco… nakonec mu vyhovuje Welleda měsíčková kojenecká koupel do vody, a pak namazat měsíčkovou Welledou - pěstícím mlékem.

A Vojtovka, ani atopický ekzém vážně není tak obrovský průšvih. Hlavně se sama ty uklidni, pak to bude dobrý. Holčičku máš šikovnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 14:00

@martina.se Jsi hodná. Děkuju. Tak jsem asi potřebovala uklidnit. :hug:

• Citovat
  • Upravit
16744
15.4.14 14:01
@Anonymní píše:
Tak já asi fakt plaším! Jsem pitomá! Jenže prostě já mám takový pocit.Je to asi způsobené tím, že cvičíme tu Vojtovku a malou trápí atop. ekzém - není to teda tak šílené!

to znám, kluk trpěl od narození na šílený koliky, od rána do večera jen řval, vydržel spát jen dvacet minut a nanovo, byla jsem na blázinec, nekojila jsem, mlíko odměřovala na ml.ani o kousek víc ani mín, dávala jsem to za vinu sobě, zkoušela jsem všechno a jemu nic nezabíralo, ve 3 měsících mu vylezl šílenej atopák, drbal se do krve, ale hrozně, asi to má z mlíka, alergie na BKM, ted když už se dokáže zabavit a hrát si, tak si to užívám a už si nic nedávám za vinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 14:02
@želvice píše:
A chodíš s ekzémem k doktorce? Čím mažeš? My zkusili snad všechno na promazávání - ADermu, Biodermu, Linola, Excipial… fakt ledasco… nakonec mu vyhovuje Welleda měsíčková kojenecká koupel do vody, a pak namazat měsíčkovou Welledou - pěstícím mlékem.A Vojtovka, ani atopický ekzém vážně není tak obrovský průšvih. Hlavně se sama ty uklidni, pak to bude dobrý. Holčičku máš šikovnou :palec:

Chodíme. Také máme Linolu, Excipial…Poprvé malá dostala kortikoidy, tak to zmizelo. Teď se jí to objevuje znovu, hlavně na jednom místě na levé tváři. Napadla mě otrubová koupel, jak jsem slyšela. Ale nevím. Jinak také nic extra nepomáhá :think:

• Citovat
  • Upravit
27679
@Anonymní píše:

vojtovku cvičí spousta dětí, my jí cvičili taky, odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:
@martina.se Jsi hodná. Děkuju. Tak jsem asi potřebovala uklidnit. :hug:

ono jak dítko začne být pohyblivější, tak to bude taky o něčem jiném - ty první měsíce jsou velmi klidné, tak máš špatný pocit, ale pak to bude frmol ;) a ani si nevzpomeneš, žes takové myšlenky kdy měla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
15.4.14 14:03

Co blaznis, věnuješ se ji az az. Co bys jako chtela učit 4 mes mimino. To chce klid, najít si neco svého a nepřemýšlet porad jen o diteti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
15.4.14 14:04

@želvice mužu se zeptat, kde se ta weleda kupuje? taky v lékárně a cena? doktor mu napsal excipial, měl po něm heboučkou kuži, ale stejně se osypal, ten mažu biodermou, ale žádnej zázrak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.4.14 14:04
@Anonymní píše:
Chodíme. Také máme Linolu, Excipial…Poprvé malá dostala kortikoidy, tak to zmizelo. Teď se jí to objevuje znovu, hlavně na jednom místě na levé tváři. Napadla mě otrubová koupel, jak jsem slyšela. Ale nevím. Jinak také nic extra nepomáhá :think:

Tak to by jí zabrat mělo. Případně zkus ještě do vody při koupání tu Welledu - voda pak tolik nevysušuje. (jen my koupeme ve velké vaně asi od tří měsíců - mládě je cachtal - a pak je celá mastná a klouže, málem jsem si jednou po jeho koupání zlomila nohu :mrgreen: )

Až zase bude hodná, v klidu a sama, dej si kafe, a řekni si, jak bezvadně to zvládáš. Udělej si takovou chvilku každý den, a uvidíš, jak se budeš cítit líp :palec: Holčička potřebuje i spokojenou a šťastnou maminku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
15.4.14 14:05

Weledu maji v DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já si to právě dávám za vinu. Říkám si, kde jsem udělala chybu, že musí cvičit - je pravda, že jsem zkoušela dlouho rodit přirozeně, to nešlo, tak jsem musela císařem. Fyzioterapeut říkal, že to může být způsobené tím. A co se týče toho ekzému, tak já nakoupila malé hromadu kosmetiky od Nivey - prý jak je výborná a nic. Mažeme obyč. indulonou, teď to Linolou…Dávám si to za vinu. Měla jsem se snažit porodit normálně, ale já to nezvládla. Hrozně mě to bolelo, neotevřela jsem se pořádně…A teď za to malá pyká!

• Citovat
  • Upravit
16744
@Anonymní píše:
Chodíme. Také máme Linolu, Excipial…Poprvé malá dostala kortikoidy, tak to zmizelo. Teď se jí to objevuje znovu, hlavně na jednom místě na levé tváři. Napadla mě otrubová koupel, jak jsem slyšela. Ale nevím. Jinak také nic extra nepomáhá :think:

já zkoušela linolu, balmandol, sice ho to promastilo, ale drbal se stejně, kožní mi doporučila koupel z ovesnej vloček, taky nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 14:06
@ka2ka píše:
vojtovku cvičí spousta dětí, my jí cvičili taky, odkud jsi?

Z Č. Budějovic.

• Citovat
  • Upravit
16694
@Anonymní píše:
A ještě, abych upřesnila. Chodila jsem s malou cvičit Vojtovu metodu. Otáčela hlavičku na pravou stranu, už je to mnohem lepší! Když jsem byla u doktora (toho fyzioterapeuta),říkala jsem mu, že malá se už otočí ze zad na bříško. A on, že to není možný, že tohle ve 4měs. umí jen šikovné děti a to moje dcera není, když preferuje pravou stranu…Přitom to mám i natočené na telefonu! Tak jsem z toho špatná a asi si teda myslím, že dělám něco špatně! Já nevím, co jinak mám dělat, co jí mám naučit..Prosím, neodsuzujte mě, možná jsem pro Vás divná, ale já tu nemám kamarádku, tak jsem zkusila napsat Vám.

Kamarádka chodila se synem na cvičení Vojtovky téměř rok. Celou tu dobu z těch poznámek, co fyzioterapeutka pronášela, měla pocit, že má doma těžce retardované dítě. Pořád pozadu, pořád všechno špatně. Před každou návštěvou se úplně klepala, co zase přijde. V 11ti měsících, opět na cvičení Vojtovky, se OD TÉ SAMÉ fyzioterapeutky dozvěděla, že vůbec nechápe, proč tam s tím dítětem chodí, že syn je naprosto v pořádku, jen prostě línější. Takže z cvičení šla opět jako spráskaný pes.

Jinak jsem přesvědčená, že nezanedbáváš dcerku, ale zanedbáváš sebe. Máš hodné, samostatné dítě, važ si toho. První (syn) byl hrozně uplakaný. Vůbec nepřeháním, kdy napíšu, že jsem si ani na záchod nemohla dojít, aby příšerně neřval. Pak jsem ho začla brát na záchod sebou :zed:
Holka byla pravý opak. Ležela v postýlce, povídala si s kolotočem, nebo ležela na dece a koukala, jak si hraju se synem. Když už byla unavená, prostě usnula, tak jsem jí přesunula. Ano, i já jsem měla hrozné výčitky, že všechnu pozornost věnuji synovi (v té době 2 roky a pořád velmi náročný na moji pozornost) a holce musí stačit jen na nás koukat.

Neboj, přešlo jí to a včas se začala zapojovat. Kolem roka už jí bylo všude plno a já jen nostalgicky zamačkávala slzu, jaká to byla pohoda :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
@Anonymní píše:
Já si to právě dávám za vinu. Říkám si, kde jsem udělala chybu, že musí cvičit - je pravda, že jsem zkoušela dlouho rodit přirozeně, to nešlo, tak jsem musela císařem. Fyzioterapeut říkal, že to může být způsobené tím. A co se týče toho ekzému, tak já nakoupila malé hromadu kosmetiky od Nivey - prý jak je výborná a nic. Mažeme obyč. indulonou, teď to Linolou…Dávám si to za vinu. Měla jsem se snažit porodit normálně, ale já to nezvládla. Hrozně mě to bolelo, neotevřela jsem se pořádně…A teď za to malá pyká!

prosimtě, to je nesmysl, za porod nemužeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky