Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
nemáte některá zkušenost s počůráváním ve 3 letech? Mám s ním zajít k doktorce? Nebo to přejde samo? Syn si neustále přičůrává do kalhot. Pořád se ho ptám jestli nechce čůrat a kolikrát chvilku po tom, co se ho zeptám si čůrne .Už chodí do školky a skoro po každé když ho vyzvednu, má mezi nohama mokrej flek. Nepůčůrá se úplně, jen ucmrdne. V noci se už téměř nepočůrává, ale než jdeme spát, musíme ho dát vyčůrat. Po obědě když jde spát tak se taky nepočůrá. Vím, že to tak má, když je do něčeho zabranej. To prostě nemá čas chodit na záchod, tak něco upustí a až když je to akutní tak teprve běží.
Neboj to je naprosto normální, holt děti nestíhají mají toho moc co musí vyřešit a nějaké čůrání je jen zdržuje. Dítě se může počůrávat i do 6 let v pozdějším věku je to problém, pak se může jednat o psychický problém. Častějiho upozorňuj, nebo dávej čůrat. V noci se můžou počůrat i 9leté děti. J8 bych ho vtom nechala a říkala jak ty čůranky strašně smrdí,…
A byl už úplně bez „připočůrávání“, bez mokrých fleků? Přišlo to najednou nebo je to od začátku až do teď?
To je taky důležité..
Může to být reakce na nějakou situaci nebo prostě to, že dítě má pořád času dost a nestihne to..To se stává a mělo by to samo od sebe zmizet..
Já bych se ale zeptala dr. a nechala bych vyšetřit minimálně moč..
Známé dcera(4 roky), se zničehonic začala připočůrávat a zjistlili jí v moči nějaké bakterie, přeléčili ATB..Jinak žádné potíže neměla, bolesti, pálení při močení, nic podobného..
nasemu jsou 3 roky a ctvrt,opet se zacal pripocuravat ted po dovolene,predtim to vubec nedelal.v noci ma ovsem plinku,cura tak moc,ze ho musime behem spani prebalit,jinak je mokra cela postel.je to moje pate dite a nikdo tak dlouho plinku nemel.doufame, ze to prejde samo,jinak bych ho musela budit na curani asi kazdou hodinu… ![]()
male bylo 5 a mame tenhle problem porad. ona proste nema cas se jit vycurat, kdyz se zeptam, nepotrebuje. bezi az kdyz to nemuze vydrzet, vetsinou uz je ale pripocurana.
neboj se, tak tohle je naprosto normální i u mého syna
jakmile je do něčeho zabranej, tak letí, až když už má ucvrnknuto
A to se kolikrát ptám, jestli nechce a on že néé a za chvíli valí a už má mokro
Už je to teda lepší, ale jsou dny, kdy se ta nehoda prostě stane
Myslím, že to chce opravdu jen čas ![]()
Mně překvapilo, když mi ve školce dali mokré tepláky, že se počůral! A když viděli můj úlek, tak paní učitelka dodala : „Ale to se nic neděje, to je u takhle malých dětí běžné …“
Takže tak.
![]()
Holky, díky za reakce
má to takhle od začátku, nejspíš prostě nemá čas, jen doufám, že to časem vymizí. Je to hrozný, neustále má mokrý flek a musí se převlíkat. Je fakt, že učitelky ve školce to vůbec neřeší. Dětem prý říkají po celý den ať jdou čůrat. Ale on si stejně čůrne.
To, že to smrdí, mu taky říkám a je mu to úplně jedno
.
Zrovna včera, blbnul se sestřenkou a vůbec nevěděl, že se počůral, až když jsem mu to řekla, tak si to teprve uvědomil. A když mu řeknu, že dostane plínku jako jeho mladší sestra, tak mi řekne,že jí chce
. Jinak vydrží celou noc s tim, že ho dáme vyčůrat kolem 23h a po obědě taky vydrží.
No tak já bych to nehrotila, on na to příjde, že musí jít čůrat. Měj se krásně ![]()
Řešíme to samé. V zápalu hry si prostě neřekne a když, tak na poslední chvíli a to už si učůrne. Je schopný mi do očí odpovědět, když se ho zeptám, že nepotřebuje ![]()
Doufám, že ho to brzo přejde, je nás určitě víc ![]()
No tak já začala řešit něco podobného. Syn je už 5 měsíců úplně bez plínek i v noci a teď se začal pravidelně zase v noci počůrávat. Přemýšlím, jestli mu je jenom zima nebo to způsobilo třeba moje těhotenství
Vím, že je ještě malý a byla jsem fakt pyšná, že už jsme bez plín takovou dobu… Teď jen nevím, jestli mu plíny na noc zase vrátit nebo raději ne. ![]()
Já bych plínku nevracela…prostě si myslím, že je to jenom přechodné období, když už nepočůrávání ovládal.
tak zrovna řeším to same u 3 a pul letacky,ktera uz je snad rok nebo uz nevim bez plinek na noc a tento tyden je 5× pocurana v noci,nastydla neni a já jsem v šoku!!
pepčo my to už vyřešili, začala jsem ho v noci pravidelně dávat na nočník a už se od té doby nepočůral. ![]()
my také dáváme v noci na nočník, než jdeme spát a do rána vydrží, jen během hry se mu prostě nechce a učůrává
, to jsme ještě nevyřešili a čekám, že ho to časem přejde