Počůrávání 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6260
10.4.13 13:15

AHoj holky,
nechci zakladat nove tema. Tak pisi sem.

Mam holcicku 2,5 roku a… Pres den doma je bez pliny, sama si zajde na zachod, umyje ruce, splachne.. nekdy ani nevim, ze sla..Kdzy jsme u tchyne doma, nebo u nasich, tak taky, hlasi. Ale jdeme ven a to ji davam plenu, protoze mi prijde, ze venku vypina a neresi curani!!! Kdyz jsme tak hodinku venku, je to v pohode, nepocura se.. Ale jakmile jdeme na delsi dobu, tak proste je pocurana i kdyz se ji treba ptam, jestli nechce curat, tvrdi mi, ze NE. Ale pritom je pocurana.
Mame jit za neceleho pul roku do skolky a po odpolednim spani a na ven ma plenu. Ted po spani (vzdy se jde pred vycurat) zase plena durch. :zed: :zed:
Myslite, ze ji mam vzit plinku i na ven? A zkouset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
10.4.13 13:24

@LenčaX souhlas, jedině vzít plenku a zkusit dát vyčůrat, i když bude tvrdit, že nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
10.4.13 13:44

Také bych jí vzala plenu. My jsme takhle „zblbli“ dceru. Ve necelých dvou letech se rychle a bez problémů naučila na nočník. Za necelé dva měsíce jsme pak jeli na dovču a do autosedačky ji pro sichr dali plenku…no a o té doby se začala připočurávat a trvalo to dva měsíce než se opět srovnala…Vím že je to trochu něco jiného, ale myslím že když už je děcko bez plenky, tak stoprocentně. Spinkání samozřejmě vyjma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
10.4.13 15:12

No já mám taky problém, to že se občas učůrne to se nad časem vyřeší, ale já nevím jak ho naučit čůrat venku, na podzim jsme brala ještě nočník to e to teprv učil ale ted ho tahat teda nechci ale on se ve stoje nevyčůrá zatím se nám to povedlo 1,včera jsme mu dala plínu že si řekne a on jí klidně počůral :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
11.4.13 12:09

Vcera jsme sly bez plenky na cviceni a byla bez ni hodiny venku-mimo domov. Sice si nerekla, ale sla se vycurat se mnou. A v pohode. Tak jsem to zkusila ted na poobedove spani. JEnze. Ji rikam, bez se pred spanim vycurat(delaly jsme to tak i s plenkou) a ona, sla, ale pry se ji nechtelo. Lezime chvili a ja na ni, musim na wc a ona, ze me pocka.. Prijdu lehnu si a ona pocurana, ale nerekla mi to.
:nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
11.4.13 13:29

@LenčaX Tím se netrap, ono to hned nepůjde. Naše mladá se sem tam přes spánek počůrá ještě teď (má většinou období kdy se jednou za tři měsíce počůrá třeba třikrát za sebou), a to je jí skoro čtyři :roll:. Do pěti let se to prý nemá nijak zásadně řešit… Zrovna nedávno se odpolčo počůrala a tvrdila mi že ne když jsem se zeptala, protože si sama sundala pyžamko. Spala mimořádně v mé posteli a já to zjistila večer, když jsem si lehla do mokrého :cert: Ale to pak byl cajmrsk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
11.4.13 14:43
@Pé píše:
@LenčaX Tím se netrap, ono to hned nepůjde. Naše mladá se sem tam přes spánek počůrá ještě teď (má většinou období kdy se jednou za tři měsíce počůrá třeba třikrát za sebou), a to je jí skoro čtyři :roll:. Do pěti let se to prý nemá nijak zásadně řešit… Zrovna nedávno se odpolčo počůrala a tvrdila mi že ne když jsem se zeptala, protože si sama sundala pyžamko. Spala mimořádně v mé posteli a já to zjistila večer, když jsem si lehla do mokrého :cert: Ale to pak byl cajmrsk.

Asi joo.. jen nmi to uz obcas leze na mozek :D.. Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5091
25.4.13 23:09

Naš mladej to přes den dává v pohodě ale taky pujde za pul roku do školky a v noci ma plinku narvanou, to ho v 1h přebalujeme, a teda od te 1h je pak kolikrat do rana suchej..
a přes odpoledni spani se počura tak 1× za 14 dní. Taky nevím jak ho to naučim..A to tak hodku před spanim už mu nedavam tolk pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená jruz
25.4.13 23:20

Mladému jsou tři roky a při spaní se počůrává - v noci pokaždé, takže má plínu, odpoledne občas…a hlavně je mu to jedno, klidně se v tom válí počůraný až za ušima, mokrý od hlavy po paty, smradu jako v cařihradu, a spokojeně spí :zed:

• Citovat
  • Upravit
1234
10.6.13 12:07

Ahoj holky tak já si jdu taky pro váš nazor..dcerka 30měsíců na noc je už půl roku bez pleny a v pohode. v noci ji dam max jednou vycurat na nocnik ale jen kdyz si rekne.ale pres den je to horsi..porad se mi pricurava..porad kolhotky i kalhoty mokre..kdyz nekam jdeme, jedeme musim brat batoh a nahradni obleceni jinak by cjodila mokra..uz jsme to zkouseli po dobrem i uz dostala..ale nic nepomaha..kdyz se ji zeptam jestli se ji chce tak prej ne a v zapeti se pocura..nebo si treba hraje a ja vidim jak se krouti tak nani kriknu at jde honem curat a ona sice jde ale uz je stejne mokra..je to teda sileny protoze ma jit za půl roku do skolky..tak myslite ze je to normalni a ze ji to musi samotnou prejit..je mozne ze mi to dela naschval???uz fakt nevim a atmosfera je kvuli tomu porad napjata! :,( :roll: díky za vase nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.6.13 22:20

Ahoj holky, když to tady tak čtu, tak se také zeptám Malá (36 měsíců) je přes den bez plenky, na odpolední spinkání už jí také plenku nedávám. Dostává jí jen na noc (ráno je totálně narvaná) a nebo v autě na dlouhou cestu. Posledních pár dní si ale vůbec na čůrání neřekne, prostě se počůrá do gatí a je jí to jedno Dříve si sama říkala, že chce ee, ale teď na to prostě kašle Už jsem z toho nešťastná. Říkala jsem si, že alespoň to čůrání je celkem v pohodě a teď tohle. S kakáním má totiž problém, že na nočník ani záchod se mi nevykadí, prostě to zadržuje a počká si až na noc a vykadí se mi do plínky Za chvíli jde do školky a teď už neumí vlastně vůbec nic. Jsem z toho nešťastná, snažím se jak můžu, ale bez úspěchu. Poradíte někdo? S čůráním i kakáním? Moc díky za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marijanka2008
11.6.13 23:15

Přispěla jsem naší zkušeností před 2lety, teď je dceři 5let, chodí do školky, problém s počůráváním pouze přes den měla jak na houpačce, někdy vpohodě, někdy i 5× za den připočůraná. Chodila čůrat několikrát denně, ale většinou jen malinko. V noci se nepočůrávala.
Protože měla opakovaně 2× za sebou e-coli 10*7 v moči, následně antibiotika, tak ji dětská doktorka doporučila na nefrologii. Zde absolvovala vyšetření sono moč. měchýře, ledvin a měření na urologii (průtok při čůrání, správnost zapojení svalů při čůrání), musely jsme sledovat 2dny za sebou příjem a výdej tekutin a z toho vyplynulo, že moč. měchýř nepracuje tak jak má, ona nevyčůrá všechno a ve zbytkové moči se pak množí e-coli.
Nasadili jí prášky, baští půl ráno a půl večer, no zatím 2měsíce kdy je užívá má klid, tak doufám, že se z toho dostane. Samozřejmě, že jí bylo doporučeno při nutkání na čůrání odložit hračky a soustředit se na čůrání, nožky na záchodě mít podložené stoličkou, uvolnit svaly a snažit se vyčůrat všechno. Před spaním nedávat moc pít, ale vysvětlujte to dětem, když mají žížu :)
Dětičkám přeji hraní bez „nehod“ a rodičům pevné nervy :)

• Citovat
  • Upravit
8
11.6.13 23:30

Tohle mě teď trošku děsí se přiznám. Malá (když už jí posadím na záchod nebo nočník) čůrá celkem dost, docela dost i pije, tak se asi zeptám doktorky co s tím a uvidíme. Někdy jí převlékám i 4× za den. Pití před spaním zkusíme omezit, ale malá celkem hodně pije, takže to asi nebude moc jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí