Vyznáte se ve vitamínech - které koupit?

441
14.9.11 20:38

vyznáte se ve vitamínech....které koupit?

Doporučíte prosím jaké vitamíny koupit 5ti letému prckovi?
Prozatí jsme měli Marťánky, nebo Rybičky. Zajímal by mě Váš názor co koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
14.9.11 20:41

Je toho hrozně moc..
Názory odborníků, jestli kompletní vitaminy nebo jen některé prvky, se taky liší..
Syn měl taky Marťánky, obě děti měly multitabs, ten od 1 roku do 10 let, doporučili nám to v lékárně, dcerce se dělají záděry a koutky, je tam vysoký obsah vitaminu B a zdá se mi, že to trochu pomohlo..
Vitaminy nedávám celoročně, jen nárazově a ne každý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
14.9.11 20:44
Pleo píše:
Doporučíte prosím jaké vitamíny koupit 5ti letému prckovi?
Prozatí jsme měli Marťánky, nebo Rybičky. Zajímal by mě Váš názor co koupit.

doporucuji zadne, normalni jen trochu rozumna strava a nejake to ovoce a zelenina upne staci, jinak znam jen ty martanky z pribehu o klukovi co jich snedl celou pixlu a museli ho hospitalizovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.9.11 21:07

dcerka je po neštovicich, chodí na bazén ze školky, podzim… chci ji nastartovat imunitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.9.11 21:08

Pokud dítě jí nějakou zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, tak je zbytečné do něj prát syntetické vitamíny, ze kterých tělo stejně nemá téměř žádný užitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
14.9.11 21:11
Raduš.ka44 píše:
Pokud dítě jí nějakou zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, tak je zbytečné do něj prát syntetické vitamíny, ze kterých tělo stejně nemá téměř žádný užitek.

souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.9.11 21:17
Pleo píše:
dcerka je po neštovicich, chodí na bazén ze školky, podzim… chci ji nastartovat imunitu

Já si teď budu trochu odporovat. Ač nejsem zastáncem umělých vitamínů a ostatních přípravků, tak jsem podlehla opěvování hlívy ústřičné a koupila malému na podporu imunity sirup Imunit. Obsahuje glukany právě z hlívy a k tomu laktoferin. Tak uvidíme, jeslti to k něčemu bude. Koupila jsme ho hlavně kvůli školce, malej jen tak něco nechytí, nikdy jsem ho před bakteriemi a viry nijak zvlášť nechránila, byl dlouho kojený, tak by tu imunitu snad mohl mít dobrou, ale školka údajně zamává s každým dítětem, tak alespoň ten sirup, no.. :mrgreen:

Ale jinak Marťánky, Hvězdíky a podobně bych fakt nekoupila, to jsou opravdu drahý bonbony. :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.09.11 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.9.11 21:18

Jestli nejeví nějakej nedostatek něčeho, tak asi zbytečný. Záleží, jakou má skladbu stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.9.11 21:20

dcerka byla kojená dva roky přesně, ale jak začla chodit ve 3 letech do školky tak to tedy byla síla. Někteří rodiče tam posílali nedoléčené děti, takže naše doléčování nemocí do konce skoro nemělo smysl. Prvního půl roku byla nemocná dost.

Píšete jíst ovoce a zeleninu. Co je denní doporučená dávka, nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.9.11 21:23

mlíko moc nechce, jogurty jí. Většinou má jablíčko a co je zrovna na zahradě - maliny, borůvky, jahody, hrášek, jenže ne každý den vše… Nevím prostěš mi to příjde málo a těmi vitamíny z krabičky bych to potuplovala. Ale poučte mne prosím pokud máte jiný názor, proto tady písu dotaz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
plk
14.9.11 21:26

Ja myslím, že vitamíny nárazově jsou užitečné :-) Ale radila bych spíš Oscilococcinum (homeopatika), kde se preventivně jednou týdně vycucá tubička a nebo ještě třeba echinaceový sirup a nebo jak tu už někdo psal ten extrakt z hlívy ústřičné… Jinak marťánci, rybičky a podobné si myslím, že moc imunitu v době chřipek neposílí.

• Citovat
  • Upravit
2087
14.9.11 21:46

Teď jsem skoro pětileté koupila Preventan Junior, vím že mi ho doporučovala kamarádka, vyrábí se v HK a pracovala tam její mamka…
Anetce zrovna začínala rýma a hodně rychle zase zmizela, za tři dny byla pryč, tak nevím jestli to mělo vliv.
ALE loni mě obě holky listopad a prosinec promarodily, v lednu jsem koupila sirup Imunoglukan (cca 200,–) a oni od té doby nebyly nemocné! Vlastně až teď mají první rýmu od toho ledna, takže jak nastoupí větší zima, nebo prostě pravé podzimní počasí tak jim to budu zase dávat, fakt jim to pomohlo, tak proč ne? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.9.11 21:50

Radunko - Imunoglukan mi doporučovala kamarádka, že ho také dává synkovi. Jak dlouho jsi ho dávala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.9.11 21:52

Ač je synek často nemocný,žádný doplněk ve formě vitamínů nedávám.Má pestrou stravu a tak není třeba vitamíny doplňovat :palec: Dávám jen laktobacílky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
14.9.11 21:58

Taky myslím, že imunoglukan nebo imunit jsou lepší, než klasické vitamínky… to jsou jen tahače peněz.
My promarodili prvních 5 měsíců letošního roku, nasadila jsem napřed imunoglukan a pak imunit /vychází levněji/ a musím říct, že i když jsem byla velmi skeptická, tak to asi fakt funguje… několikrát se o ně pokoušela nemoc a vždycky to „rozchodili“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí