Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gladys bohužel vím, že s praxi jsme na tom stejně. je to fakt hrůza a ozývat se asi nemusí
Myslim, ze nemas sanci uspet. Vzdy budou mit milion argumentu, proc nevybrali zrovna tebe. Navic vzdelani neni urcite jedine kriterium vyberu
Podat stížnost by bylo hezký, kdyby se jí někdo zabýval, ale bohužel v dnešním státě to tak funguje a nic s tím nikdo nenadělá ani nehce, proč taky.
U nás ve městě je širokodaleko známo, že pokud se chceš dostat na úřad musíš tam mít buď tlačenku nebo někoho podmáznout, ano je to smutný, ale je to tak.
Smiř se s tím a hledej jinde, jednou se zadařit musí. ![]()
@wobludka taky jsem psala, ze bych to pochopila, kdyby se mi neozvali, ale ona mi to na ferovku napsala jak to bylo, protoze nevedela, ze jsem se tam taky hlasila
Neuděláš nic, takhle to bohužel chodí. Místo už je kolikrát dávno obsazené, ale výběrovka se holt urobit musí.
@elinka90 píše:
Ja bych ani nevedela, ze uz nejaky pohovory byly
Teď to moc nechápu, takže jsi nepostoupila do druhého kola?
Nn já u pohovorů vůbec nebyla. Všechno mi řekla ta známá, kterou tam protlačila mamka
U nás v práci jsem se taky zúčastnila několika výběrových řízení jako „poradní hlas“ a rozhodně jsme nevybírali jen podle vzdělání. Naopak pro nás tou nejpodstatnější věcí byla praxe a konkrétní zkušenosti a druhou důležitou věcí bylo to, jaký ten uchazeč je. Přihlíželi jsme přímo k tomu, jestli je to typ člověka, který si bude rozumět s ostatními pracovníky na daném pracovišti, prostě jestli zapadne do kolektivu. Do některého kolektivu jsme potřebovali člověka trochu od rány, nekompromisního, do jiného kolektivu jsme zase vybírali člověka spíš jemného, poddajného. K dosaženému vzdělání jsme často přihlíželi až na jednom z posledních míst. A mnohdy už z životopisu nebo motivačního dopisu šlo vycítit, jaký typ člověk je - třeba ambiciózní, sebevědomý, pokorný atd.
Jo a pak jsme se zpětně taky dozvídali, že ti odmítnutí šířili, že to bylo předem domluvené atd. Což pravda nebyla. Jen prostě při počtu třeba 120 uchazečů na jedno místo, není možné všechny pozvat na pohovor. Kritéria pro výběr si stanovuje zaměstnavatel, takže k pohovorům si pozve ty, kteří daným kritériím nejvíc vyhoví.
Nevím samozřejmě, jak to bylo tam, kam se hlásila zakladatelka, popsala jsem jen zvyklost v naší organizaci.
@Goldyra to chapu, ze muj zivotopis nemusel byt to co hledali, ale jde mi o to, ze pohovoru se zucastnili 2 lide, kteri tam byli protekcne a nakonec jeden z nich obsadil tu pozici
@elinka90 píše:
@Goldyra to chapu, ze muj zivotopis nemusel byt to co hledali, ale jde mi o to, ze pohovoru se zucastnili 2 lide, kteri tam byli protekcne a nakonec jeden z nich obsadil tu pozici
stezovala bych si, pozvani by meli byt vsichni co splnuji pozadavky, ale ja uz jsem takova odrzla a hadava duse, me by to jinak porad zralo a jde proste o princip a o to, ze cim vic se lidi budou ozyvat, tim vic je sance na zmenu k lepsim pomerum
@elinka90 píše:
A v čem máš teda lepší předpoklady pro danou pozici, než ta osoba, která vyhrála?
@elinka90 píše:
Stěžovat si jít můžeš. Osobně doporučuji lampárnu
. Ale radši bych své úsilí věnovala hledání práce než „škodila“ jiným. Přej a bude Ti přáno
. Pokud máš praxi, tak budeš zajímavá pro jiné. Pokud nemáš, tak by Tě zřejmě nevzali ani kdyby se nikdo jiný nepřihlásil
.
PS : Na jednu takovou pozici se hlásí 50-300 lidí, čím jsi tak zajímavá oproti ostatním, že si myslíš, že když Tě nevybrali, je to na stížnost?